Wkedk

Hvordan til at behandle en fod stress fraktur

En stress fraktur er en revne i din knogle. Det kunne være ikke mere end bredden af ​​en hårsækken, alligevel forårsage betydelige ubehag, især når det er i en knogle af vægtbærende brug, såsom foden. Stress frakturer er mest almindelige i fødderne, og naturligvis strejke løbere, basketballspillere og selv dansere oftest. Stress frakturer kan blive meget alvorlig, hvis venstre ubehandlet, men det er ikke svært, selvom det tager lang tid at behandle en fod stress fraktur.

Steps

Hvordan til at behandle en fod stress fraktur. Genkende symptomerne på en stress fraktur i din fod.
Hvordan til at behandle en fod stress fraktur. Genkende symptomerne på en stress fraktur i din fod.

Første del: behandling af en stress fraktur

 1. 1
  Genkende symptomerne på en stress fraktur i din fod. De normalt starter ud som et lille ubehag mod forsiden af ​​foden. De fleste stress frakturer af foden starte op her, hvor det meste af kraft og tryk udøves. Mange gange, denne smerte er meget svag, og debut er kun i lange perioder af motion, løb eller arbejder ud. Så snart du stopper din aktivitet, smerten normalt forsvinder. Dette fører mange mennesker til at se bort fra, og ikke engang overveje en stress fraktur.
 2. 2
  Stop med træningen, løb eller hvad du lavede i begyndelsen af smerten. Hvis det går væk, har mistanke om en mulig fraktur. Genoptage din træning, og hvis det kommer tilbage, det meget vel kunne være.
 3. 3
  Tage en belastning. Stå dine fødder, sidde ned og få dem forhøjet. Brug en ispose for hævelse, men ikke mere end 20 minutter. Gentag om nødvendigt til 3-4 gange om dagen.
 4. 4
  Grib acetaminophen. Undgå naproxin og Ibuprofen holdige produkter, da de har potentiale til at forsinke helingsprocessen med knoglelæsioner.
 5. 5
  Se din personlige læge. Så snart den smerte og hævelse er aftaget, planlægge en aftale med din læge. Hun vil sandsynligvis bestille nogle røntgenbilleder af din fod for at bekræfte dit selvdiagnose. Du vil sandsynligvis blive ordineret en omvandrende boot eller krykker, alt efter hvad du foretrækker, at bruge dem.
 6. 6
  Få nogle hvile. Fortsæt med at følge lægens råd om at bære boot eller bruge krykker. Det er bydende nødvendigt for korrekt healing at holde vægten og tvinge off en skadet fod. Hold fødderne op så meget som muligt, og sørg for at få tilstrækkelig søvn. De fleste healing finder sted, når du sover, og der er ekstra energi fra den manglende brug af andre kropsfunktioner.
 7. 7
  Forbered dig til kedsomhed på grund af manglende motion for 6-12 uger. Helbredelse et fod stress fraktur er ikke en hurtig proces ved ethvert middel. Det er en af ​​de længere hvileperioder, fordi vi nødt til at bruge vores fødder på et tidspunkt. Jo længere du kan holde dig fra dine fødder og lad det helbrede, vil hurtigere heling tage. Må ikke engang tænke løbe eller spille bold eller udøver indtil den er helt helet.
 8. 8
  Gå langsomt at komme tilbage til din normale rutine, selvom din fod føles bedre. Du bliver nødt til at planlægge en opfølgende besøg med din læge. Han ønsker måske at X-ray din fod gang mere for at bekræfte det er fuldstændig helet. Selv som sådan, bør du virkelig lette tilbage i dit normale program, så du ikke re-skade din fod.
 9. 9
  Begrænset vægtbærende motion som svømning eller en stationær cykel er acceptabel. Du kan også arbejde alle dine overkropsmuskulatur mens man venter på bruddet til at helbrede.

Del to: at forhindre en stress fraktur

 1. 1
  Vide, hvis du er særligt modtagelige for stress frakturer. Hvis du er en atlet, en danser, eller i militæret, du står over for en øget sandsynlighed for at få en stress fraktur.
  • Vær på udkig, hvis du har haft en stress fraktur før. Dette skyldes stress frakturer tendens til at gentage. Omkring 60% af de mennesker, der har en stress fraktur har også haft en tidligere.
 2. 2
  Vær forsigtig, når du træner. Stress frakturer er en fælles begivenhed for folk med intens træning. Læger anbefaler derfor aldrig øge intensiteten af ​​din træning med mere end 10% pr uge.
  • Varm op og strække grundigt, før du træner.
  • Tag hyppige pauser for at give din krop og ben en pause. Hvis du føler dig utilpas eller oplever smerter under træningen, stop med det samme.
  • hjælp af god øvelse udstyr kan hjælpe med at forhindre stress frakturer. Stress frakturer kan forekomme, når dit udstyr tvinger dig til at vedtage forkert teknik.
 3. 3
  Forstå andre invaliderende faktorer. High-impact sportsgrene kan øge sandsynligheden for stress frakturer, som det kan udslidte sko eller utilstrækkelig svangstøtte.

Advarsler

 • Fordi pausen er meget lille, vil ikke ses på almindeligt røntgenbillede i 4-6 uger efter skaden. En familie læge vil sædvanligvis savne diagnosen grund af den negative røntgen. Det ville være bedst at se en ortopæd / fod specialist, der ville være bedre i stand til diagnose af symptomer, især hævelse i området.