Wkedk

Hvordan man behandler en majs eller callus


En majs eller callus er defineret som et område af tyk, hærdet, død hud. De har typisk dannes på bunden eller siderne af fødderne, og hvis venstre ubehandlet, kan blive smertefuldt eller inficerede. Følg disse trin for behandling i hjemmet KUN. Du er muligvis nødt til at søge en læge, hvis din tilstand forværres.

Steps

Hvordan man behandler en majs eller callus. Identificer placeringen af callus.
Hvordan man behandler en majs eller callus. Identificer placeringen af callus.
 1. 1
  Identificer placeringen af callus. Mærk dine fødder for små bump eller klumper, som er svære og misfarvede. Mange mennesker er tilbøjelige til at tørre, sprukne fødder og en callus kan bare blande sig visuelt. Masser blidt dine fødder til at lokalisere hærdede områder under huden.
 2. 2
  Tag et brusebad eller badekar og rense dine fødder grundigt.
 3. 3
  Brug en pimpsten (et salt-og peber ser eksfolierende sten) til forsigtigt at exfoliere huden på og omkring callus. Gør dette under eller umiddelbart efter dit brusebad eller bad, mens du hud er blød.
 4. 4
  Når callus bliver smertefuldt eller forårsager problemer, når du går, købe majs pads. De ser ud som aflange donut-formede bandaids og kan findes i de fleste dagligvarer eller kiosker.
 5. 5
  Følg anvisningerne på emballagen. De fleste puder har god, stærk lim og kan modstå den stramning af at gå og bevæger sig omkring. Men hvis du har problemer med at holde puden på din fod, så prøv med medicinsk tape.

Tips

 • Når der ikke er en majs eller callus på fødderne, en god mund-iblødsætning på daglig basis anbefales, især ved slutningen af ​​dagen. Dette hjælper lindre eventuelle smerter og er mest afslappende. Det vil holde fødderne bløde og mindre tilbøjelige til hård hud. (Se Advarsler for yderligere oplysninger)
 • Behandle majs eller callus symptomer straks. Manglende behandling kan forårsage infektioner, eller du måske nødt til at søge hjælp fra en sundhedsperson.

Advarsler

 • Hvis symptomerne vedvarer eller forværres, søge hjælp hos din læge. De kan tilbyde behandlingsmuligheder eller anbefale du se en ortopæd.
 • Hvis du får en majs, skal du ikke forsøge at fjerne det selv. Badeværelse kirurgi er ikke uden risici. I stedet køber majs pads.
 • Må ikke suge dine fødder i lange perioder, mens du har en majs eller callus. Dette vil få din hud til at tørre ud og knække, hvilket kan føre til infektioner.
 • Når du bruger lægemidler tape til at holde majs pad på, ikke dækker hullet. Corn pads er designet til at give dæmpning omkring det berørte område.
 • Når du bruger pimpsten, ikke krat hårdt, og fjern ikke for meget hud. Hvis du gør det kan gnide alt for langt ned og åbn callus op til infektion.

Ting du behøver

 • Et varmt brusebad eller bad
 • Pimpsten
 • Corn pads
 • Sandpapir (at gnide off døde hud.