Wkedk

Hvordan man kan overvinde dovenskab

Kald det dovenskab, ladhed, ineptitude, lediggang, eller hvad du vil, men tanken om at gøre noget, når tingene skal gøre er ofte anset for at være et tegn på svaghed eller fralægge. Sommetider dovenskab sker, når du ikke ønsker at møde noget, som en kedelig opgave, eller en vanskelig konfrontation med nogen. Andre gange kan det være fordi du føler dig overvældet og tænker opgaven har brug for en helt hold snarere end blot dig. Og så er der de tidspunkter, hvor du virkelig kan bare ikke blive generet og bemærk, at de, der er generet synes at være klarer sig fint uden dig...

Uanset om du er faktisk doven, overvældet eller kunne give op hurtigt, overvinde sådanne tendenser indebærer at finde balance i dit liv i stedet for at smide håndklædet i ringen. Ved at forfine hvad virkelig spørgsmål og prioritere, hvad der er vigtigt, kan du forbruge din energi, hvor du vil få mest indflydelse og stadig have tid til at sparke tilbage og nyde nedetid også.

Steps

Hvordan man kan overvinde dovenskab. Finde ud af, hvad det er, der holder dig tilbage.
Hvordan man kan overvinde dovenskab. Finde ud af, hvad det er, der holder dig tilbage.

Fjernelse af blokke og sætte mål

 1. 1
  Finde ud af, hvad det er, der holder dig tilbage. Hver gang den dovne monster truer med at invadere din motivation, stå tilbage og gøre en lille vurdering af, hvad der virkelig sker. Ofte springende punkt er den ene del af helheden og ved at honing ind på det, kan du begynde at finde måder at arbejde omkring det. Uanset hvad du er konfronteret med, søge at indkredse, hvilke aspekter af opgaven, der er aktivitet, forventning eller forpligtelse volder dig reelle problemer, og som er simpelthen rutinemæssige eller nemme ting. Mest sandsynligt, at stikning problemet er mindre, end du tror, ​​og du kan komme forbi det lettere end du tror.
  • Holde ud. Uanset hvad det er, der holder dig tilbage, så gør dit bedste for at grave det. I de fleste tilfælde, vil det være et enkelt specifikt problem eller detaljer. Tag inspiration fra Thomas Alva Edison, den berømte opfinder, der mente, at der var "ingen erstatning for hårdt arbejde", der undlod igen og igen, før perfektionere mange opfindelser. Han beviste, at konstant at anvende dig selv til et problem snarere end at give op i sidste ende vil lykkes for dig. Anvende dig selv til hver ting, der præsenterer sig selv som vanskelige, hård eller uudgrundelig - i sidste ende vil det spænde under pres af din beslutsomhed.
 2. 2
  Sæt nogle realistiske mål. Ved at sætte dig selv nogle værdige alligevel opnåelige mål, har du noget at se frem til. Pick mål, som virkelig inspirerer dig, og at få mest ud af dine talenter og færdigheder. Billede hvad du virkelig ønsker. Passe på ikke at sætte baren for lavt - lave mål vil ikke motivere dig og er alt for let at undvige med undskyldninger, du allerede har opnået dem. De typer af høje langsigtede mål, du måske lyst til at stræbe efter, er: Besparelse at købe en bolig eller rød sportsvogn, starte en familie, udfylde en uddannelsesmæssige kvalifikationer, eller opfylde dine livslange drømme (måske du har haft lyst til at åbne en boghandel, en spillehal, eller starte din egen forlag). For kortsigtede mål, kan du bruge deadlines eller begivenheder som endpoint. Lav en to-do liste, både små og store ting, og prioritere hver enkelt i form af nødvendige tid og betydning for dig personligt.
  • Det kan vise sig nyttigt at holde en personlig dagbog for hver dag i dit mål aktiviteter med et referat af, hvad der præcist kan have hjulpet eller hindret dig med hensyn til at nå dit mål som en del af din praktiske logistik til selvudvikling.
  • Overveje at oprette en vision bord for at skrive alle dine mål og drømme om. Vær kreativ og brug billeder, tidsskriftsartikler mv sådan en bestyrelse kan bruges til fuldt kortlægge dine drømme. Hver dag, når man vågner, se på din vision bord og fokusere på, hvor du ønsker at være. Dette vil give en inspireret start på dagen, og skubbe dig til dine drømme.
  • Ikke alle finder vision bord tilgang inspirerende, men der er andre måder, såsom mindmaps, tidsskrifter, skabe en vision erklæring og fortæller andre om det ved at gøre offentlige løfter online for at gøre noget, osv.
  • Lav en tjekliste over de ønsker, mål og motivationer, du ønsker at flytte hen imod. Holde mål forkant i dit i dit sind kræver faktisk at fokusere på dem, og en liste kan holde dig fyldt med energi gennem sin let kontrol. Place kopier af dit mål plade eller rutine overalt: én på køleskabet, på din night stand, som computeren, på dit badeværelse spejl, selv på døren til soveværelset. Bare placere dem hvor man ser, eller gå til ofte.
 3. 3
  Regelmæssigt revidere betydningen og værdien af problemet eller mål. Når du har afviklet på et mål eller står over for problemet med behov for tacklinger, betyder det ikke mirakuløst lede dig uden indsats på dine vegne. En del af succesen bag at have et mål eller finde en løsning afhænger minde dig selv om, hvorfor det betyder noget, og gennemgå ofte om du går om at nå det på den rigtige måde. Hvis du mister målet af syne eller opløsningen, er det let at blive indlejret i distraktioner og blindgyder, der gør det synes alt for svært at fortsætte, så dovenskab at indstille i. Regelmæssige revurderinger af både vigtigheden og værdien af ​​problemet eller målet vil hjælpe med at holde dig fokuseret og forfrisket. Nogle ting at spørge dig selv kan nævnes:
  • Er det noget, jeg kan faktisk tillade sig at ignorere eller tillade at gå på uløste for mere tid?
  • Er det noget, der kunne forbedres ved at have en anden hjælpe mig eller dele viden med mig om?
  • Er jeg bruger den rigtige tilgang til at løse dette problem eller forfølge dette mål? (Nogle gange er det tid til at følge en ny tilgang end at holde forfølge de samme gamle vej.)
  • Bliver jeg perfektionist i mine forventninger? (Perfektionisme kan føre til tøven, som snart kan føre til noget at få gjort, fordi intet nogensinde kommer til at være god nok. Slutresultatet? Dovenskab sæt i, fordi det er "alt for hårdt." Undgå at falde i denne onde spiral ved altid at gøre dit bedst, snarere end at fokusere på sigte for ingenting-men-perfektion.)

Brug indsats for at overvinde inerti

 1. 1
  Fortæl dig selv, du kan gøre noget. Action ændrer alt. Det ene øjeblik er du passiv og frosset det næste du grave i, og ændre ting, blot fordi du flyttede besluttede noget eller fik derude. Hvis noget fra din fortid der holder dig tilbage, tage tid til at løse det i stedet begrave det - hvis du bare lader du over noget, der har sat en bule i din entusiasme, men så fundere over, hvad "kunne have været ", jo mere sandsynligt, du vil holde fast. Hvorvidt dette betyder at tale med nogen om fortiden, skrive breve til din yngre selv, holder en udlejning gå ceremoni eller bare tilgive dig selv for tidligere vildfarne, så gør det. Du er ikke defineret af, hvad der gik før - du er altid i stand til at genopfinde sig selv og lave forandringer.
  • Hvis du føler fast, så prøv at hoppe op, laver opgaven, og fortæller dig selv "På trods af den gamle vane med at fryse op, jeg op lige nu, og jeg er produktiv!" Hold dit sprog i den nuværende - ingen betingede, fremtidige eller tidligere sprog skal udgøre en del af din handling udsagn. Og absolut ingen ", hvis det kun" udsagn - dem er for folk, der virkelig ikke ønsker at være opfyldt i livet.
 2. 2
  Start. Alt begynder et sted, selvom det trækker hæfteklammer ud af det stykke papir, du er nødt til at komme videre med at læse eller aftørring tågen fra forruden, så du kan køre bilen ud af din indkørsel. Forventer livet at være let street er urealistisk - livet er ofte vanskeligt, og nogle gange er det virkelig svært. Men livet er også vidunderligt, overraskende, spændende og fyldt med håb. Ved at være doven, bandlyser dig selv fra de muligheder for liv, og det er selvdestruktivt. Klager ændrer ikke virkeligheden - i sidste ende er du nødt til at foretage de ændringer, der giver dig mulighed for at håndtere de praktiske aspekter af blotte overlevelse, endsige nogen større følelse af personlig tilfredsstillelse. Ved at forbedre din egen holdning til daglige gener og lære at tolerere ting, der påvirker dig, vokser din modstandskraft og du vil finde dig selv at blive mere konstruktiv. Når noget virker mammut, hård og uønsket, bare starte den. Må ikke argumentere om det, ikke gør undskyldninger, ikke bekæmpe det - bare sidde fast i det med små skridt. Overvinde den indledende inerti, der er naturligt for de fleste mennesker står over for vanskelige situationer eller opgaver vil straks lindre smerten for at undgå det. Det vil også belyse, hvordan at holde tackle det yderligere. Spise elefanten én bid ad gangen vil skabe momentum, og du vil akkumulere tillid til at forblive motiveret og finde ting mindre skræmmende.
  • Spise sundt, junk food ikke give din krop de næringsstoffer, den har brug for at være aktiv. Et organ, der mangler i energi kan nemt få dig til at føle doven og apatisk - det er en god idé at få en læge check-up, hvis du er bekymret for din indtag af næringsstoffer eller energi niveauer.
  • Øvelse. Jogge, løbe eller gå gennem dit nabolag et par gange om ugen. Med tiden vil du se en forbedring i den måde, du føler og ser. Arbejde ud vil give dig en masse motivation og holde dig fra at få eller føler doven. Hvis du ikke har arbejdet meget før, stræk først, og derefter starte langsomt. Hvis du forsøger at gøre for meget til at begynde med, vil du være i så meget smerte, vil det være nemt at bruge det som en undskyldning for at stoppe træningen.
 3. 3
  Tag dig god tid. Det er vigtigt at nedbryde dit job i små trin. De mindre ting, jo mere tilgængelige de er, og jo mere doable de synes. Når du aktivt søger en måde at gøre en opgave eller nå et mål, der indebærer en følelse af kontrol og tager en afslappet tilgang, vil du føle stand end truet. Ofte dovenskab er om at føle overvældet af alt og give op, fordi den mentale hurdle før du synes for stort. Svaret er at stole på styrken af ​​små. Fokus på én opgave ad gangen, er den, du gør, og få det gjort før flagrer ud andre steder. Det er måske ikke har lyst til det i første omgang, men du vil have tid til at fokusere på de andre opgaver til gengæld har du prioriteret godt forudsat. Det siges ofte, at dem, der klager de ikke har tid spilder det på ineffektive måder, som multi-tasking. Den menneskelige hjerne fungerer ineffektivt, når der er konstant pres for at gøre flere ting under stramme deadlines - multi-tasking dumbs os ned. Befri dig selv ved at gøre det afgørende i pæn orden, uden skyld.
  • Dette betyder ikke, at du ikke kan skifte mellem opgaver - du helt sikkert kan, og sort er krydderiet at opretholde interesse. Hvad det betyder dog, at hver lille opgave skal ske separat, med rene pauser mellem hver enkelt snarere end at pille her og der på samme tid. Også når de flytter mellem hver opgave, finde rene breakpoints, så det er nemt at genoptage, når du vender tilbage til opgaven efter en pause.
 4. 4
  Giv dig selv peptalks. Du er din egen coach, din egen kilde til inspiration. Du kan geare dig selv til handling ved at fortælle dig selv inspirerende ting og bekræfter dine handlinger. Sig til dig selv sådanne ting som: "Jeg ønsker at gøre dette, jeg gør det nu!" og "Jeg kan tage en pause, når dette er gjort, og at pausen vil blive fortjent desto mere for at fuldføre denne opgave." Sige disse ting højt, hvis nødvendigt. Du vil føle sig motiveret ved at give stemme til dine handlinger.
  • Det kan hjælpe til regelmæssigt recitere en bemyndigelse mantra til dig selv hele dagen, såsom "jeg kan gøre dette, jeg ved det." Du kan også visualisere visse aktiviteter, som allerede er gennemført, og foregribe følelse af realisering, at du vil opleve, når det er gjort.
 5. 5
  Bo fra sofaen, indtil du er klar til at tage en pause. Selv når du sidder, sætte en tid, når du vil vende tilbage til din opgave eller andre aktiviteter, såsom at læse en lærebog, der kører en belastning af vasketøj eller skrive til en ven, indebærer etc. Selvdisciplin gør, hvad du skal gøre, når du bør gøre det, uanset om du har lyst til det eller ej. Ligegyldigt hvor tidligt din træning begynder, er dette dog den sværeste lektie at mestre. Strike en sund balance mellem at være overbærende og streng med dig selv og prioritere erhvervslivet over fornøjelse.
 6. 6
  Ros dig selv hver skridt på vejen. Før du gulp på mulige arrogance af dette, huske, at dette ikke er en forfængelighed-fest - det handler om at bevare din motivation. Når du er færdig med et trin, en lille mål, et vejskilt på vejen, finde måder at juble dig selv på. Fuldfører en opgave eller indsats vil føle sig bemærkelsesværdigt godt hver gang. Som sådan fejre opfyldelsen ved at fortælle dig, at du har gjort godt. Sige noget lignende: "Good stuff, du er på et kast, holde dette op, og du kommer til at gøre det til slutningen af ​​denne". Da store succeser består af mange små kontinuerlige succeser, hver lille bedrift er heroisk, så anerkender jeres flid i overensstemmelse hermed.
 7. 7
  Lær at belønne dig selv for de meget små ting, du fuldføre eller prøve. Lejlighedsvis belønninger vil forsøde opgaverne og hjælpe med at holde dig på sporet. Hvis du formår at gøre noget, du ikke gjorde dagen før, eller at du var absolut frygter, du fortjener en nice behandler. Ved at belønne dig selv efter afslutningen af ​​små milepæle på vejen mod den store, bygge dig i automatisk styrke, at du gør det rigtige. Hold de fleste belønninger enkle, men effektive, såsom udvidede pauser, fange en film, splurging på en kalorie-laden snack (en gang imellem!) Eller lignende ting. Efterlad virkelig store belønninger for den samlede præstation eller endpoint. Ved at bruge selv-belønninger, vil du træne din hjerne til aktivt at søge arbejde, før belønning.
  • Pauser er belønninger og fornødenheder. Må ikke forveksle behovet for at tage regelmæssige korte pauser for at genskabe kreativitet og friskhed med dovenskab.
  • Det er klart, flip side til belønninger er straf. Folk reagerer bedst på positiv forstærkning, og det er bedst at holde sig til de belønninger. Afstraffelse dig selv for ikke at opnå ting vil simpelthen give bagslag, bekræfter din værste holdte overbevisninger om dig selv, at du er doven og god-for-noget. Det er en meningsløs øvelse, hvis der nogensinde var en. Straf styrker også negativ adfærd, der vil genskabe betingelserne for undgåelse af frygt for fiasko. Bare ikke gøre det.
  • Hvis du konstant glemmer dine mål, eller kan ikke altid se det store billede, når de står med dovenskab, nedskrive dine mål hver uge. En liste over ugentlige mål vil hjælpe dig med at holde fokus og motiveret. Indlæg listen overalt og hvor som helst. Prøv at gøre det din lås skærm på din Apple-enhed eller telefon. For at gøre dette, skal du blot skrive dem i "Noter", tage et screenshot, og vælg at gøre lockscreen baggrund. Opret daglige mål, månedlige mål, og endda årlige mål at holde udkig på hver dag forskelligt.

Staying motiveret

 1. 1
  Spørg om hjælp, når du har brug for det. Mange mennesker bære rundt en uberettiget frygt for, at det er forkert at bede om hjælp fra andre. Hvorvidt dette har udviklet sig som følge af en tidligere uvenlige møde, en kvælende uddannelsesmæssig erfaring eller et stærkt konkurrencepræget arbejdsplads, det er en usund holdning til livet. Vi er sociale væsener, og en del af vores eksistens handler om at dele og hjælpe hinanden, det er ikke bare handler om dig. Kom fra "mig til vi" tager lidt øvelse, men det er en vigtig del af at vokse og at ophøre med at kæmpe alene. Hvis du føler sig isolerede, kan du godt give op. Lederskab guru John C Maxwell har udviklet et koncept for en "inderkreds", som giver den enkelte til at mobilisere støtte fra en positiv, pålidelig og opadstræbende (læs "ikke doven") gruppe af mennesker, der kan støtte dig. Til gengæld forventes du at være parat til at gengælde i naturalier. Dette giver dig mulighed for at slippe enhver følelse af skyld eller svaghed for at bede om hjælp fra andre - du ved, at du vil blive returnere favor, når nødvendigt, og du ved, du er en del af "menneske team".
  • Samt opnå frit tilgængelige rådgivning og bistand, kan du også overveje at mobilisere hjælp af et professionelt liv coach til at hjælpe dig med at finde din skridtlængde, afhængigt af dit budget.
 2. 2
  Indse, at livet handler om handel omkostninger og fordele. At nyde nogen fordel, er der normalt en omkostning, der skal lidt. Smerten / lidelse omkostningerne er normalt følelsesmæssige, ofte fysisk og undertiden psykisk. Ofte, at smerten indebærer en følelse af at blive udeladt eller gå uden mens andre ikke synes at være at sætte op med de samme udfordringer (normalt de har deres egne udfordringer, som man ikke ser selv). Og at smerte kan medføre, at du undgår, distrahere og søge sikkerhed i en comfort zone. At skubbe forbi din komfort zone, skal du ansigt smerten, før du kan nå mulighederne. Vurdere, om en potentiel fordel er værd at omkostninger for dig. Hvis det er det værd (og de fleste gange, vil det være), trække på din stadigt udviklende modenhed til at generere den nødvendige mod, udholdenhed og disciplin, der vil give dig styrke til at overvinde smerten for at opnå strålende resultater. Ingen opnår noget uden indsats og smerte og ja, vil de fleste eksperter, fagfolk og genier let indrømme, at de fleste af deres resultater er 99 procent sved og én procent talent. Udisciplineret talent får få mennesker overalt - ekspertise i akademikere, finansiel autonomi, sport, scenekunst og relationer kræver konstant og konsekvent omtanke og arbejde, som stammer selv de bedste af os følelsesmæssigt og fysisk. Din vilje til at overleve og blomstre nødt til at oversætte til din vilje til at arbejde og lide skade, når at gøre det er både nødvendigt og nyttigt.
 3. 3
  Bliv på sporet. Der vil være tidspunkter, hvor det bliver sværere og post-belønning kan du nogle gange føle sig en smule flad om at vende tilbage til opgaven ved hånden. I sådanne tider, skal du trække på indre reserver til at minde dig selv om målet eller opløsningen søgt at holde fokus. Få mest ud af følelsen af, at du er på en roll - når du er i denne tilstand (ofte kaldet "flow tilstand"), bruge den til at springe til en anden opgave eller mål, så snart du er færdig belønne dig selv. Jo længere, du udskyder genstarte efter endt et element i dine opgaver eller mål, jo sværere bliver det at genstarte. Husk de følelser af at være dybt involveret i at få tingene gjort, og hvor godt det føles at opnå ting. Og jo før du genstarter, jo mere sikker du føler, og jo før disse gode følelser vil blive genoprettet.
 4. 4
  Må ikke give op. Det er én ting at finde din motivation. Men det er helt noget andet at holde det i gang, når det bliver hårdt, især i lyset af uforudsete problemer. Indse, at krøllede ting sker, ofte uden grund, og de vil omvælte din indsats. Snarere end at lade tilbageslag demotivere dig, se dem for hvad de er, og nægter at blive ødelagt af dem. Du er ikke alene, og holder fokus på at arbejde gennem udfordringer er en af ​​de bedste måder at håndtere og hoppe tilbage. Mind dig selv, hvor meget du ønsker at opnå dit mål eller opgave, søge hjælp hvor det er nødvendigt, tage bestik af, hvad du allerede har opnået, og derefter nægter at give op.

Tips

 • Prøv at bruge 20/10 teknik. A 20/10 er 20 minutter efter afslutningen af ​​en opgave (rengøring, studere, hvad har du) efterfulgt af en 10 minutters pause. 45/15s er de samme, kun du kender, 45 og 15 år.
 • Hvis du konstant glemmer dine mål, eller kan ikke altid se det store billede, når de står med dovenskab, nedskrive dine mål hver uge. En liste over ugentlige mål vil hjælpe dig med at holde fokus og motiveret. Indlæg listen overalt og hvor som helst. Prøv at gøre det din lås skærm på din Apple-enhed eller telefon. For at gøre dette, skal du blot skrive dem i "Noter", tage et screenshot, og vælg at gøre lockscreen baggrund. Opret daglige mål, månedlige mål, og endda årlige mål at holde udkig på hver dag forskelligt.
 • Omgiv dig med mennesker, der opløfte dig, uanset om det er gennem medierne, teknologi eller andet. Den kærlighed, støtte og opmuntring for andre kan øge din indre styrke.
 • Drik koldt vand, når du føler dig doven. Vandet stimulerer din hjerne, øget lyst til at bevæge sig rundt og få tingene gjort.
 • Når du overvejer, om du bør gøre noget, tror på dig selv "Jeg vil gøre, hvad jeg har at gøre, så jeg kan gøre, hvad jeg vil gøre."
 • At få nok søvn hver nat kan gøre dig mere vågen. Afhængig af din aktivitet og alder, skal du måske op til 10 timer (teenagere) eller så lidt som 5 (ældre).
 • Doing meditation kan hjælpe med at reducere dovenskab ved at forbedre dit niveau af årvågenhed og din bevidsthed om nuet, som du er opmærksom på din vejrtrækning, kropsholdning og fem sanser, samt din evne til at styre og fokusere dine tanker, følelser og niveau af positiv energi.
 • Hvis du ikke arbejder eller har brug for at forlade dit hus første ting om morgenen, skal du indstille din alarm til at vågne op på en anstændig morgenstund, siger 07:00. Bruser, få tøj på og gøre dig selv ser præsentabel før du forlader dit værelse. Altid kjole som hvis du havde planer om at forlade huset, at komme ud af din pyjamas, før de forlader soveværelset. Gør din seng, så det ikke opfordre dig tilbage, eller tilføje til den generelle sjusket fornemmelse af dit værelse.
 • Undgå sukker og især fødevarer med "high fructose corn syrup" eller "corn syrup" i ingredienserne, da disse kan føre din krop i metaboliske sukker i stedet for fedt. Unaturlige sukker (uden fiber) kan give dig en kort energi buzz, men så en blodsukker drop og du vil føle trætte og sultne. Dårlig mad kan motivere dovne adfærd.
 • Husk at gøre store og små ting med kærlighed, fordi hvis noget er værd at gøre, så er det værd at gøre godt, men på samme tid, du bør være i stand til at skelne, når at forlade godt nok alene.
 • Brug din sunde fornuft og billede en dæmon og en engel på dine skuldre. Hvis du arbejder på det bruger sin sunde fornuft, vil englen vinde, og den dæmon vil miste (altid).
 • Overveje at komme af dit fjernsyn. Smerten er værd gevinsten - så meget ekstra tid vil pludselig bliver tilgængelige for dig til at forfølge alle mulige spændende ting, endsige den manglende fristelsen til at ligge omkring ser det konstant.
 • Når der skiftes kanal for at se den næste show i stedet for efterbehandling et projekt eller en opgave, bare tænke, "Er mit drev til at forfølge øjeblikkelig tilfredsstillelse (PIG) ​​narre mig, eller skal jeg føler modvilje kommer fra mit drev at undgå" smertefuld oplevelse "(APE). at overvinde dovenskab eller tøven, prøv at se om PIG eller APE, og derefter forsigtigt gå forbi dem.
 • plan og målsætning.

Advarsler

 • Chancerne er høje, at hvis du ikke vil have hjælp med en adfærdsmæssig problem, så uanset hvor hårdt andre forsøger de simpelthen ikke vil være i stand til at hjælpe dig. Hvis du virkelig ønsker hjælp, vil du prøver næsten alt for at få hjælp.
 • Hvis ovenstående forslag ikke øge dit aktivitetsniveau eller ophøje dit dårligt humør, følelse af at være overvældet, eller langvarig meget lavt selvværd, så du kan have en mere alvorligt tilfælde af depression. Søge lægehjælp omgående.
 • Alle vil blive ked af det på et tidspunkt, som regel på grund af en deprimerende situation (ligesom en død, et job tab, etc.) og de fleste mennesker kommer ud af det inden for et par dage. Men hvis sorg dybere, varer to uger eller mere, eller det begynder forstyrre dit arbejde / skole, eller det sker ofte, så søge professionel rådgivning til at bestemme, at du ikke har nogen underliggende medicinsk tilstand og til at modtage passende behandling og rådgivning.