Wkedk

Hvordan man kan håndtere at have en ganglion

Ganglion cyster sjældent forårsager smerte eller andre medicinske problemer. Hvis de gør, følg din læge udbyder råd om, hvordan man håndtere denne helbredstilstand. Medicinsk behandling er normalt ikke påkrævet for en ganglion cyste, medmindre der er involveret smerter eller cyste bliver inficeret. Nedenfor er trin din læge udbyder kan tyde som behandlinger for en ganglion cyste.

Steps

Hvordan man kan håndtere at have en ganglion. Sørg for, at det er en ganglion cyste.
Hvordan man kan håndtere at have en ganglion. Sørg for, at det er en ganglion cyste.
 1. 1
  Sørg for, at det er en ganglion cyste. En læge som regel bare nødt til at tage et kig at anerkende det som en, men hvis du ikke kan besøge lægen bare for at bekræfte, at overveje følgende:
  • Hvis ganglion er smertefuldt (35% af dem er ikke) smerten er normalt nonstop, smertende og gjort værre ved fælles beslutningsforslag. Hvis smerten er skarp eller pludselig, kan det ikke være en ganglion. Konsultere en læge.
  • Den mest almindelige sted for disse cyster er bagsiden af ​​hånden ved håndleddet, som vist i den indledende billede. De har også ofte forekommer på scapho-lunate joint (din indre håndled, tæt på bunden af ​​tommelfingeren). Nogle mindre almindelige steder for en ganglion er:
   • Bunden af ​​fingrene på håndfladen, hvor de vises som små ært bumps
   • Fingerspidsen, lige under neglebånd, hvor de kaldes slimhinder cyster
   • Ydersiden af ​​knæ og ankel
   • Toppen af ​​foden
  • Hvis den formodede cyste er placeret et andet sted på kroppen, er der en meget god chance for det er ikke en ganglion, og du bør få det tjekket af en læge, hvis det er noget værre.
  • Cyste kan føle firma eller svampet.
  • Disse cyster er mere almindelig hos kvinder, og 70% forekomme i mennesker i alderen 20-40.
 2. 2
  Overveje at forlade det alene. Hvis cyste ikke er smertefuldt, det eneste problem med en ganglion er kosmetisk. 38-58% af ganglion cyster gå væk på egen hånd.
 3. 3
  Forfølge en eller flere af de behandlinger diskuteres her under.

Ikke-kirurgisk behandling

 1. 1
  Bær en til at begrænse bevægelse. Det er tænkt, at cyster er forårsaget af traumer, hvor væsken går ind i den del af den fælles, men ikke kan komme tilbage ud på samme måde, det kom i. Begrænsning bevægelse kan reducere mængden af ​​væske, der går ind i cyste.
 2. 2
  Massere ganglion cyste at tilskynde væsken til at forlade cyste. Du kan også finde, at tilføje let pres i flere minutter, vil reducere hævelse midlertidigt.

Kirurgisk behandling

 1. 1
  Sugning eller dræne. Din kan vælge at dræne cyste.
 2. 2
  Ganglion cyste kan blive gennemboret flere steder for at fremme dræning og sammenbruddet af cyste. Dette gøres ved din læge udbyder.
 3. 3
  Din læge kan vælge at fjerne hele ganglion sac og forbinder væv. Det er typisk en ambulant procedure. Du er sandsynligvis brug for anæstesi gennem en IV, og området omkring cyste hjemmeside vil være øm og muligvis smertefuld under helingsprocessen. Du vil sandsynligvis blive ordineret en smertestillende ligesom Vicodin. Hvis cyste var på dit håndled, vil ting som at skrive og madlavning være svært for mindst et par dage.

Advarsler

 • Forsøg ikke den gammeldags "bibel" metode til at fjerne cyste. I gamle dage en tung bog, normalt familien Bibelen blev brugt til at smadre ganglion cyste. Denne type af cyste blev ofte kaldt Bibelen cyste (eller "Bibelen Bump") af denne grund. Cyste vil sandsynligvis komme tilbage, og du kan beskadige det omkringliggende væv i processen.