Wkedk

Hvordan bliver man vegetar

Der er mange mulige årsager til, at blive vegetar, så som at forbedre din generelle sundhed, bekymring for behandlingen af ​​dyr, eller et ønske om at have mindre miljøbelastning. Uanset hvad din grund, blive vegetar har mange sundhedsmæssige fordele, så længe du er klar over de ernæringsmæssige krav og tage skridt til at opfylde disse. Og i modsætning til, hvad nogle mennesker tror, ​​en vegetarisk kost er ikke kedeligt - det er så interessant som du er villig til at gøre det! Udforsk nogle af de måder at blive vegetar og fjerne kød fra din kost til gode.

Steps

Hvordan bliver man vegetar. Overvej dine grunde til at blive vegetar.
Hvordan bliver man vegetar. Overvej dine grunde til at blive vegetar.

Bekræfter dine grunde til at blive vegetar

 1. 1
  Overvej dine grunde til at blive vegetar. Som bemærket allerede, kan årsagerne til at blive vegetar kan varieres. Du kan endda have en række forskellige årsager, som har tvunget dig til at prøve vegetarisme. Det er vigtigt at sortere dine grunde for at have stærke overbevisninger om formålet med dit vegetarisk kost vil hjælpe dig til at holde sig til det, og er også vigtigt at hjælpe dig med at forklare til andre folk, hvorfor du er vegetar (du kan finde mennesker vil altid spørge dig).
  • Nogle af årsagerne kan omfatte: moralske eller etiske bekymringer vedrørende behandlingen af ​​dyr på dyrefabrikker og slagterier, et ønske om at sikre en ligelig uddeling af fødevarer, religiøse overbevisninger, sundhedsbehov, miljøhensyn, eller en kombination af nogen af ​​disse. For nogle vegetarer, begynder en intens disliking af smag og konsistens af kød tidligt, og senere forstærket med medfødte følelser af sammenkoblingen med dyr og verden som helhed.
 2. 2
  Fortæl forældre eller en betydelig andre om dit valg. Det er en god ide at fortælle dem tæt på dig, at du har besluttet at blive vegetar så tidligt som muligt i din udforskning af vegetarisme. Dette vil gøre dem opmærksom på behovet for ændringer i kosten i hjemmet og giver dig også den første mulighed for at forklare dit valg til folk, der er tæt på dig, og er forhåbentlig sandsynligt, at være støttende. Dog være klar til uenighed fra nogle mennesker. Det anses ikke for "normen" i mange kulturer til at spise vegetarisk og kun mens kun få mennesker nogensinde bede en kød Æderen, hvorfor han eller hun vælger at spise kød, meget få mennesker holde tilbage på at spørge en vegetar, hvorfor han eller hun ikke spise kød!
  • Det er en god ide at have nogle solid forskning at sikkerhedskopiere dine valg at være vegetar. Selv om det ikke burde være tilfældet, at du har brug for at retfærdiggøre din beslutning, vil der være tidspunkter, hvor der bevæbnet med fakta kan afværge uvenlige eller lidet kommentarer om din kost. Gode ​​ting at påpege omfatter hvordan bliver vegetar vil forbedre din sundhed og hjælpe du passer med dine moralske eller religiøse synspunkter om betydningen af ​​venlighed overfor dyr osv.
  • Når informere din familie af dit valg, bevare roen og høflig, selv om de har svært ved at acceptere.
  • Undgå argumenter. Nogle mennesker vil behandle dit valg at være vegetar som en politisk erklæring eller endda som en personlig fornærmelse. Dette er både irriterende og urimelige og kan ofte resultere i "lokkemad" dig ind i en diskussion om, hvordan mennesker formodes at spise kød, og så videre. Undgå at komme i en kamp med at gentage, hvorfor det betyder noget for dig, og hvordan du føler sundere for dit valg. Der er ingen grund til at gå ind i større detaljerne - acceptere, at den anden part kan føle sig lidt truet, på samme måde som nogle mennesker føler sig truet, når en person vælger at kost, mens den anden person kommentarer negativt på kosten. Mind denne person, at mennesket er frit til at træffe valg om, hvad de indtager.
  • Tilbyd at lave en vegetarisk måltid for familie og venner. En velsmagende måltid er ofte den bedste reklame for vegetarisme.

Kom godt i gang

 1. 1
  Find nogle vegetariske opskrifter, der interesserer dig. Både vegetariske kogebøger og online sites eller kategorier, der afsættes til vegetariske opskrifter vil give dig masser af store inspiration. Og vegetarisk spisning er en fantastisk måde at prøve masser af nye fødevarer, som du måske ikke har tænkt over før. I nogle steder, er der vegetariske messer eller festivaler, som du kan deltage og prøve alle mulige forskellige nye fødevarer. Du kan have en stor tid forsøger så mange nye måltider!
  • Hvis du virkelig kan lide en bestemt parabol på en vegetarisk restaurant, bede om opskriften. Hvis de er villige til at dele det med dig, kan det blive en regelmæssig livret derhjemme.
 2. 2
  Tag et kig rundt supermarkeder, fødevarebutikker og helsekostforretninger. Du finder et bredt udvalg af vegetarisk mad tilgængelige, når du begynder at søge efter det specifikt. Vær åben for at prøve og forske nye frugter og grøntsager såsom starfruit, granatæble, grapefrugt og andre mindre kendte fødevarer. Kig på dit korn midtergangen for nye korn som orzo, quinoa, couscous, byg, hirse, lucerne og andre. De er alle lækker! Du vil også opleve, at de fleste supermarkeder bære interessante faux kød fødevarer, ligesom veggie hunde, veggie burgere, veganer faux kylling og veggie riblets. Ikke alle vegetar lide disse kød analoger - for nogle vegetarer smagen er lidt for kødfulde eller teksturen er uønsket. Men det er værd at prøve et par til at se, om du kan lide smag og konsistens, da disse yderligere fødevarer åbner op for mange flere muligheder.
  • Prøv tofu, tempeh og seitan. Disse kan tilberedes på mange forskellige måder og kan anvendes som erstatning for kød i en masse af konventionelle opskrifter. De er som regel billigere end kød analoge produkter også, da de ikke behøver at blive formet til noget, og de har ikke andre ingredienser tilsættes til dem.
  • Lær at læse etiketter med omhu. Mange additiver, fortykkelsesmidler og lignende er ikke vegetar (såsom gelatine). Du bliver nødt til at vide, hvilke ingredienser i fødevarer for at undgå og til at huske dem, når ude at handle. Regnskabsmæssig et lille kort med numre og navne af tilsætningsstoffer for at undgå kan hjælpe, når du starter ud. Hvis du er i tvivl, skal du ikke købe en vare, indtil du har gjort forskningen i dets bestanddele.
 3. 3
  Forskning dine ernæringsmæssige behov. Vegetar spise er sundere end kødspisning (det nedsætter din risiko for kræft, hjertesygdomme, diabetes, slagtilfælde og fedme), men det er stadig altid godt at sikre, at du så sunde som muligt. Læs op på vegetarisk ernæring og vegetarisk kost i almindelighed. Der er masser af information på internettet og i bøger om vegetarisme (mange vegetariske kogebøger har en kort oversigt over vegetarisk ernæring i starten). Vigtigst for vegetarer, så sørg for, at du stadig får nok vitamin B12, calcium, protein (de fleste vegetarer få nok protein uden at give det mange tanker), vitaminer og mineraler. Det kan hjælpe at tage vitaminer og calcium tabletter, hvis du ikke allerede, men har til formål at få de fleste af din ernæring fra fødevarer af god kvalitet, som naturen har tiltænkt.
  • Hvis du stadig spiser mejeriprodukter og æg, vil B12-mangel ikke være et problem. Pure vegetarer kan være nødvendigt at tage et supplement til at sikre tilstrækkelige mængder af B12.
  • Bemærk, at mange mennesker vil spørge dig, hvor du får nok protein fra, og hvor du får energi fra. Det kan være nyttigt at minde disse mennesker, at de fleste spiselige fødevarer indeholder protein, der er en misforståelse, at kun kød og æg er en levedygtig kilde til protein. Desuden er de fleste vegetabilske fødevarer indeholder de essentielle aminosyrer i varierende mængder, så kombinerer sige, ris og bønner i løbet af samme dag, vil bidrage til at opnå den rette balance. Nogle vegetabilske fødevarer indeholder alle de essentielle aminosyrer, såsom sojaprodukter.

Reduktion kødforbrug

 1. 1
  I første omgang, spise vegetarisk så meget som muligt uden at give op kød helt. Lær at nyde vegetarisk mad, før du afslutter kød kold tyrker (no pun intended).
 2. 2
  Start med at fjerne de typer kød gradvist at have "en sidste måltid" med den relevante ingrediens og løse ikke at spise det igen. En mulig måde at reducere dit forbrug kunne være:
  • Kylling og fisk først
  • Svinekød, såsom bacon og skinke, efter en uge
  • Rødt kød, såsom oksekød efter den anden uge
  • Shell-fisk, såsom krabber og laks, efter yderligere to uger.
 3. 3
  Tag det gradvist. Hvis der i de tidlige dage af at blive vegetar, har du et bortfald og spise kød, blot minde dig selv hvorfor du har besluttet at gå vegetar i første omgang, og fortsætte som før. Bortfalder er normale, og du vil blive bedre til at blive vegetar, som du praktiserer.
  • For mange mennesker, tager det kun et par uger om at eliminere kød stoppe have cravings.
  • Det kunne være bedre, hvis du fjerne alt kød fra din kost på en gang, og holde det ud for et par uger. Inden længe, ​​vil dine cravings blive elimineret, og du vil ikke have det længere.
 4. 4
  Hvis du finder dig selv at spise kød på tidspunkter eller "snyd", prøv at være vegetar 6 dage om ugen, eller hvad antal dage virker for dig. Gradvist øge mængden af ​​dage, indtil du til sidst kan give slip på at spise kød.
  • Husk, at spise kød eller fisk i enhver mængde betyder, at du ikke er vegetar, men semi-vegetar i stedet. Fortsat at spise fisk kvalificerer dig som en "pescatarian" i bedste fald. Du bliver en vegetar, når du ikke længere forbruge dyrekød.

Vedligeholdelse af vegetarisk kost

 1. 1
  Sørg for at du spiser nok mad. Der er protein i næsten alle former for mad, så du kan være sikker på at du næsten helt sikkert få nok protein, så længe du spiser 1200 kalorier eller mere om dagen. Still, især hvis du forsøger at tage på i vægt, er det vigtigt at spise en bred vifte af bælgfrugter, nødder og frø i din kost for at sikre, at du får nok kalorier og sunde fedtstoffer.
 2. 2
  Spis et godt udvalg af friske grøntsager og frugt. Dette vil bidrage til at sikre, at du opretholde tilstrækkelige niveauer af B familie af vitaminer, samt med tilstrækkelig jern og vitamin C. Spise sæsonmæssigt giver god mening også, da det holder priserne ned og vitaminer op - jo friskere grøntsager eller frugt, jo sundere vil det være.
  • Hold en opskrift bog af dine egne, der følger årstiderne. Dette vil hjælpe dig til at få mest ud af den overflod af græskar eller kirsebær, når de ankommer!
  • Om at gå økologisk eller ej, er noget du bør overveje. Læs om spørgsmål bag "konventionelle" versus økologiske fødevarer. Hvor økologiske fødevarer er dyrere, kan det være nyttigt at fokusere mest på de øverste foreslåede fødevarer, der er bedst forbruges økologisk, da disse fødevarer tendens til at have de mest pesticidrester spørgsmål.
  • Så meget som muligt, dyrke din egen mad. Intet slår friske haven høstet grøntsager til smag og ernæring. Selv et køkken vindueskarmen haven vil forbedre din adgang til friske fødevarer som salat, små tomater og krydderurter.
 3. 3
  Spise sundt. Som med enhver ændring i, hvad du spiser, være omhyggelig med at holde alle dine fødevarer grupper i balance. Disse kulhydrater / korn, fedtstoffer, proteiner, grøntsager, frugt og fiber. Hvis du bruger regeringen foreslog daglige indtag af bestemte fødevarer, vil du opdage, at forholdet mellem forbruget varierer lidt fra land til land. Grøntsager, især bladgrøntsager dem, er de mindst begrænsede, mens fedt og forarbejdede kulhydrater er normalt for de fleste begrænset.
  • Vær opmærksom på, at blot droppe kød og forlade sig alene på at spise forarbejdede fødevarer, sukkerholdige snacks og fastfood er så usund en kost, som det er muligt at have. En vegetar, der lever af sådanne fødevarer og aldrig gider at lave mad friske måltider med grøntsager, korn og bønner osv. ikke vil klare sig godt i de sundhedsmæssige indsatser, og det er sandsynligt, at en sådan person vil være ernæringsmæssigt mangelfuld.

Køderstatninger

Finde gode kød erstatninger afhænger af hvor du bor. I nogle lande er kødanalog branchen ganske avanceret (især hvor visse religiøse grupper såsom Syvende Dags Adventisterne har gjort indhug, såsom med virksomhedens Sanitarium), mens det i andre lande eller landdistrikter, er kød analoger betragtes ligefrem mærkeligt. Nogle af de erstatninger smager ganske realistisk, og kan hjælpe, når du er ny til vegetarisk kost og har kød cravings. Andre har tendens til at være mindre realistisk, og er simpelthen en interessant ny mad til at prøve. Ved at prøve dem, vil du opdage, hvorvidt du kan lide dem.

 1. 1
  Kend dit produkt. Det følgende viser et par af de tilgængelige produkter i Nordeuropa, Det Forenede Kongerige og visse andre lande:
  • Gardein gør utrolige faux kyllingebryster, veganske vinger, grill trak splinter, grill spyd, og meget mere. Tjek både ferske og frosne sideskibe.
  • Quorn er et firma, der fremstiller kylling bøffer, nuggets, og oksekødsprodukter fra svampeprotein. Det smager meget lig kød.
  • Morningstar gør bacon, pølser og riblets der smager meget lig kød. Deres Morgenmad pølse patties og kylling patties smager så ligner den ægte vare, at de er blevet kendt for at narre et kødædende dyr eller to. Det kan ikke imponere en vegetar, der virkelig ikke kan lide kød skønt!
  • Boca produkter smager meget lig kød, især "hakket oksekød".
  • Schneiders Au Naturel produkter er meget realistisk, som er VEAT produkter.
  • Ja gør alt fra "kalkun" skiver til "pepperoni".
  • Sanitarium er en længe kendt kødanalog producent for det australske og new zealandske marked, selv om mange tilflyttere nu vie til dette marked - tjek køleskabet for de fleste kød analoge produkter (alle mærker) og dåse afsnit for yderligere Sanitarium valg.

Tips

 • Mange velkendte fødevarer såsom jordnøddesmør og gelé, pasta og tomatsovs eller sorte bønner og ris er allerede vegetar.
 • Forblive stærk! Når andre folk spørger dig, hvorfor du er vegetar, så husk dine gode grunde (redde dyr mod misbrug, forbedre dit helbred, hjælpe miljøet, osv.), og forklare dem det stolt.
 • Hvis du finder dig selv kræver en type kød, så tænk på dyret det var lavet af. Forestil han eller hun er i live. Du vil hurtigt miste dit kød appetit til fordel for noget bedre.
 • Prøv indiske vegetariske fødevarer. Indien har den største bestand af helt vegetariske mennesker i verden, så de ved, hvad de laver. Størstedelen af ​​indiske retter er ikke krydret eller stærk, og der er bogstaveligt talt hundredvis af vegetariske retter, som er en langt bedre alternativ til salater.
 • Vegetarer, der spiser en række frugter og grøntsager er faktisk mindre tilbøjelige til at udvikle ernæringsmæssige mangler end folk, der spiser junk fødevarer (herunder kød). Det er en dejlig ting at minde dig selv, hvis du føler som bortfald.
 • Hvis du oplever kød tilbagetrækning, spise noget andet, du elsker som chokolade. Går vegetar hjælper folk til at tabe, så forhåbentlig der vil afbalancere den kendsgerning at spise komfort fødevarer.
 • Begynd at gå til mere Indisk, Thai, kinesisk eller japansk restauranter, da de har tendens til at have flere valg til rådighed for vegetarer.
 • Mange af dine favoritter kan drejes vegetar, såsom lasagne, chili og spaghetti uden kød eller med kød erstatninger.
 • Mange restauranter i Europa vil forberede mad uden kød, når anmodet om, men du bliver nødt til at være selvsikker og nogle gange vil du nødt til at være klar til at forklare mulighederne for venter personale til at relay til kokken. Hvis venter personale eller køkkenchef vil ikke hjælpe, ikke spiser der. I andre lande med mindre fokus på kundens ønsker, kan der være en "hvad der er på menuen er hvad du får" attitude, som kan være meget vanskeligt at manøvrere rundt. Hvis ja, er det bedste forslag til at forlade og finde et mere imødekommende sted at spise. I nogle tilfælde er det bedst at ringe i forvejen og bestille et særligt måltid, der giver nonplussed kokke avancerede varsel, selv en opskrift forslag, kan ofte dæmpe problemet med at spise på en ikke-vegetarisk restaurant, især hvis dine venner eller familie virkelig ønsker at være der.
 • Opsøge vegetariske grupper. Hvad enten personligt eller online, vil dette hjælpe dig til at lære, få support og møde ligesindede mennesker. Det er en god måde at dele opskrifter og få moralsk støtte til dit valg. Deltag i en vegetarisk opslagstavle for support.

Advarsler

 • Med et skift til din nye kost, kan du føler øget bevidsthed om mad og dyrs rettigheder i forbindelse problemer. Prøv at være medfølende med dine venner og familie, der måske ikke forstår din switch, og forsøge at undgå at dømme dem hårdt baseret på deres mangel på information. Det er vigtigt at huske, at du vil sætte et bedre eksempel ved at nyde lækker vegetar mad og leve sundt end ved at prædike for andre.
 • Vær forsigtig med vegetarisme bliver brugt som en falliterklæring diagnose for utilpashed. Med alle midler blive testet for lavt jern, B12, osv., men også være parat til at udforske de andre muligheder, en "normal" eater ville have, såsom stress, anmassende mennesker i dit liv, tunge arbejdsbyrde, miljømæssige faktorer, søvnløshed, osv. I mange tilfælde er vegetarer i sidste ende sundere på grund af en vilje til at gennemgå testene og behandler alle de mulige årsager til en tilstand eller sygdom på en holistisk måde.
 • I første omgang kan du have det sjovt at spise alle de vegetariske junk fødevarer til rådighed, men da du ønsker at være vegetar for det lange løb, er det i sidste ende bedst at begynde at fokusere på sunde fødevarer - frugt, grøntsager, bønner, korn, etc.
 • Lær så meget som du kan om ernæring, men ikke over-komplicere det. Alt for meget fokus på dette aspekt kan kvæle din nydelse af at være vegetar og forsinke en mere holistisk forståelse af dine behov.