Wkedk

Sådan kontrolleres et sår for infektion

Kom sår og skrammer er en del af hverdagen. Det meste af tiden disse sår heler uden besvær. Nogle gange, dog bakterierne kommer ind i skaden og forårsager infektioner, der kan være farlige. At lære at kontrollere et sår for infektion er en vigtig del af at holde dig sund.

Steps

Sådan kontrolleres et sår for infektion. Fjern eventuelle bandager fra såret du undersøger.
Sådan kontrolleres et sår for infektion. Fjern eventuelle bandager fra såret du undersøger.
 1. 1
  Fjern eventuelle bandager fra såret du undersøger. Kassér snavsede bandager i skraldespanden.
 2. 2
  Kig på din skade for rødme eller. Din hud kan også føle sig varm på såret område. Kontakt en læge, hvis nogen af ​​disse symptomer er til stede.
  • Overhold såret i gullige eller grønne pus. Denne udledning kan også have en dårlig lugt. Du bør få lægehjælp så hurtigt som muligt.
 3. 3
  Feeling ny eller tiltagende smerter er et symptom på en inficeret snit. Smerter i sig selv eller med andre tegn kan indikere en infektion er til stede. Søg læge, hvis du bemærker voksende smerte på webstedet.
 4. 4
  Undersøge huden omkring såret for røde linjer. Du vil måske bemærke disse linjer bevæger sig langs huden væk fra skaden. Dette indikerer en infektion har spredt i dit lymfesystemet.
 5. 5
  Find lymfeknuder (kirtler) tættest på din skade. Bakterier er fanget i disse kirtler under en immunreaktion.
  • De nærmeste lymfeknuder for armene er armhulerne, til benene, ville det være din lysken. Andre steder på kroppen, ville nærmeste dem for at tjekke være knuderne på hver side af halsen.
  • Mærk de valgte lymfeknuder for hævelse eller ømhed. Dette kan være et tegn på en spredning infektion, selvom striber linjer er ikke til stede. Du er nødt til at søge akut lægehjælp på én gang.
 6. 6
  Udskift det gamle bandage med en ny steril ene efter inspicere skaden. Hvis der ikke er nogen tegn på infektion, vil dette beskytte såret. Hvis der er tegn på infektion, vil en steril bandage beskytter såret mod yderligere forurening, indtil du kan se en læge.

Tips

 • Opnå tilstrækkelig belysning. Du vil se tegn på infektion hurtigere i et veloplyst rum.
 • Nogle dræning af et sår er normal, så længe væsken er tynd og klar. Nogle bakterier producerer pus der ikke er grøn eller gul. Du bør få medicinsk behandling, hvis såret er dræning unormal farve.
 • Hvis du ikke kan se nogen tegn på det healing, såsom en sårskorpe, så kan det være et tegn på infektion. Se en læge.
 • Udover symptomer i såret, kan du også køre en feber, som er temperatur over 98,6 F (37 C) mundtligt eller en rektal temperatur på 99 F (37,2 C). Du bør søge lægehjælp, når en feber ledsager en eller flere af de infektion tegn, der er anført ovenfor.