Wkedk

Sådan helbredelse diarré

Diarré er ikke en betingelse: Det er et symptom på en anden sundhedsproblem, såsom en infektion eller en virus. Det kan også være en reaktion på fødevareallergi, medicin, parasitter eller bakterier i fødevarer eller vand. I de fleste tilfælde diarre vil gå væk af sig selv inden for et par dage. Da det er kroppens måde at skylle giftstoffer fra dit system, er det ofte bedst at lade det køre sit løb.

Steps

Sådan helbredelse diarré. Styr diarré gennem din kost.
Sådan helbredelse diarré. Styr diarré gennem din kost.
 1. 1
  Styr diarré gennem din kost.
  • Begrænse dig selv til at rydde, koffein-fri væsker, saltede kiks og naturlige probiotiske yoghurt i løbet af de første 24 timer af diarré, når det er på sit mest aktive fase.
  • Tilføj almindelig toast, bagte kartofler, ris, pasta, æg, kogt korn og bananer til din kost, da hyppigheden og omfanget af diarré falder. Fortsæt med at drikke masser af klare væsker.
  • Begynder at spise fisk, kylling og æblemos, i tillæg til de ovennævnte fødevarer, når afføringen begynder at bevare sin normale form og konsistens.
  • Genoptage din normale kost 24 timer efter diarré er slut.
 2. 2
  Brug en over-the-counter anti-diarré medicin for nemheds skyld, hvis det er nødvendigt. Vælg en, der indeholder loperamid, bismuth sub-salicylat eller attapulgit. Følg pakke retninger for dosering.
 3. 3
  Gendan din hydrering og elektrolyt balance ved at drikke masser af vand, frisk grøntsagssaft og klare bouillon. Diarré kan forstyrre din elektrolyt balance.
 4. 4
  Få ekstra søvn til at hjælpe din krop få sunde. Da diarré er et symptom, er det en god indikator for, at din krop forsøger at kæmpe off et problem. Kæmper en helbredstilstand kræver din krop til at fokusere alle sine ressourcer.

Tips

 • Nogle kosttilskud kan bidrage til at forebygge og mindske symptomerne på diarré. Disse omfatter probiotika, råmælk, glutamin og zink. Tal med din sundhedspleje udbyder, før du tager kosttilskud.
 • Naturlægemidler kan også være nyttigt til behandling af diarré. Men hvis diarré er forårsaget af visse typer af infektioner, kan naturlægemidler gøre tilstanden værre. Du bør aldrig forsøge en urte uden at tale med din læge først. Naturmedicin, der vides at være nyttigt for diarré omfatter brombær eller hindbær blade te, johannesbrødkernemel pulver, ekstrakt af blåbær og agrimony.

Advarsler

 • Se din læge, hvis der er blod i afføringen, din krop bliver dehydreret, eller hvis diarré varer mere end tre til fem dage.
 • Følgende fødevarer og drikkevarer er kendt for at gøre diarré værre og bør undgås: chokolade, fløde, citrusfrugter og juice, kaffe, rødt kød, rå frugt og grøntsager, krydret fødevarer og alkohol.
 • Ring til lægen, hvis et barn eller ung barn har diarré i mere end 24 timer, eller viser tegn på dehydrering.