Wkedk

Sådan gør du grundlæggende førstehjælp

Grundlæggende førstehjælp henviser til den indledende proces med vurdering og tilgodese behovene hos en person, der er blevet såret eller er i fysiologisk lidelse på grund af kvælning, et hjerteanfald, allergiske reaktioner, narkotika eller alkohol eller andre medicinske nødsituationer. Grundlæggende førstehjælp kan du hurtigt bestemme en persons fysiske tilstand og den korrekte behandling. Du bør altid søge professionel medicinsk hjælp, så snart du er i stand til, men efter korrekte førstehjælp procedurer kan være forskellen mellem liv og død.
Note: En stor del af denne artikel omhandler førstehjælp til livstruende situationer, hvor offeret er afvisende. Mange af disse skridt vil ikke gælde i situationer, hvor du allerede kender problemet eller omfanget af skade på en person. I så fald skal du søge efter den artikel, eller skimme dette ene at finde mere information om håndteringen af ​​særlige vilkår.

Steps

Sådan gør du grundlæggende førstehjælp. Undgå at flytte offeret.
Sådan gør du grundlæggende førstehjælp. Undgå at flytte offeret.
 1. 1
  Vurdere situationen. Er der ting, der kan sætte dig i risiko for skade? Er du eller er offer truet af brand, giftig røg eller gasser, en ustabil bygning, strømførende ledninger eller andre farlige scenarie? Må ikke haste ind i en situation, hvor du kan ende som et offer selv.
  • Hvis nærmer offeret vil bringe dit liv, søge professionel hjælp med det samme, de har højere niveauer af uddannelse og ved, hvordan man håndterer disse situationer.
 2. 2
  Husk dit a, b, cs. A, B, Cs førstehjælp refererer til de tre kritiske ting, du skal kigge efter.
  • Airway - Er personen har et uhindret luftvej?
  • Vejrtrækning - Er personen vejrtrækning?
  • Cirkulation - Er personen viser en puls på større puls punkter (håndled, halspulsåren, lyske)?
 3. 3
  Undgå at flytte offeret. Undgå at flytte offeret, medmindre de er i umiddelbar fare. Flytning et offer vil ofte gøre skader værre, især i tilfælde af rygmarvsskader.
 4. 4
  Ring alarmcentralen. Ring efter hjælp eller fortælle andre (en bestemt person, hvis det er muligt) for at ringe efter hjælp så hurtigt som muligt. Hvis du er den eneste person på scenen, forsøge at etablere vejrtrækning før du ringer efter hjælp, og ikke efterlade offeret alene for en omfattende mængde af tid.
 5. 5
  Bestem lydhørhed. Hvis en person er bevidstløs, så prøv at vække dem ved forsigtigt at ryste, og taler til dem.
 6. 6
  Hvis personen stadig ikke reagerer, omhyggeligt rulle dem på deres ryg og åbne sin luftveje.
  • Hold hoved og hals justeret.
  • Omhyggeligt rulle dem på ryggen, mens du holder hans hoved.
  • Åbne luftvejene ved at løfte hagen.
 7. 7
  Se, lyt og mærk efter tegn på vejrtrækning. Kig efter ofrets brystkasse til at stige og falde, lytte efter lyden af ​​vejrtrækning (placere øret tæt næse og mund, og føler efter vejret på din kind.
  • Hvis ofret ikke trækker vejret, se afsnittet nedenfor.
  • Hvis offeret trækker vejret, men er bevidstløs, rul dem ind på deres side, at holde hoved og hals på linie med kroppen. Dette vil hjælpe dræne munden og forhindre tungen eller opkast fra blokerer luftvejene.
 8. 8
  Tjekke ofrets cirkulation. Kig på ofrets farve og kontrollere deres puls (halspulsåren er en god mulighed, det er placeret på hver side af halsen, under kæbebenet). Hvis offeret ikke har en puls, begynder CPR.
 9. 9
  Behandle blødninger, chok og andre problemer efter behov. Efter du har konstateret, at offeret trækker vejret og har en puls, skal din næste prioritet være at kontrollere enhver blødning. Især i tilfælde af traumer, bør du tage skridt til at kontrollere eller forhindre stød. Klik på et af de linkede artikler til detaljerede instruktioner om, hvordan man forvalter et særligt problem.
  • Hvordan man kan stoppe blødninger - Kontrol af blødning er en af de vigtigste ting, du kan gøre for at spare et traume offer. Brug direkte pres på et sår, før du prøver en anden metode til at styre blødning. Læs knyttet artikel for mere detaljerede trin, du kan tage.
  • Sådan behandler chok - Shock, et tab af blodtilførslen til kroppen, ofte følger fysisk og til tider psykiske traumer. En person i chok har ofte kølig, klam hud, blive ophidsede eller har en ændret mental status, og har bleg farve på huden omkring ansigtet og læberne. Ubehandlet kan chok være dødelig. Enhver, der har lidt en alvorlig skade eller livstruende situation er i fare for chok. Klik på den linkede artikel for information om hvordan man behandler stød.
  • Hvordan man kan hjælpe en kvælning offer - Kvælning kan forårsage død eller permanent hjerneskade inden for få minutter. Læs denne artikel efter måder at hjælpe en kvælning offer. Artiklen omhandler at hjælpe både børn og voksne kvælning ofre.
  • Hvordan til at behandle en brænde - Forkæl første og anden grads forbrændinger ved at nedsænke eller skylning med koldt vand (ingen is). Brug ikke creme, smør eller andre salver, og ikke pop vabler. Tredje grads forbrændinger bør dækkes med en fugtig klud. Fjern tøj og smykker fra brænde, men ikke forsøger at fjerne forkullet tøj, der er stukket til forbrændinger.
  • Forkæl en ​​hjernerystelse - Hvis offeret har lidt et slag i hovedet, kigge efter tegn på hjernerystelse. Almindelige symptomer er: tab af bevidsthed efter skaden, desorientering eller hukommelsessvækkelse, svimmelhed, kvalme og sløvhed. Læs forbundet artiklen efter de bedste måder at behandle en hjernerystelse.
  • Hvordan man behandler en rygmarvsskade offer - Hvis du har mistanke om en rygmarvsskade, er det især vigtigt, at du ikke flytte ofrets hoved, nakke eller ryg, medmindre de er i overhængende fare. Du også nødt til at tage særlig pleje, når du udfører rednings åndedræt eller hjertemassage. Læs denne artikel for at lære, hvad de skal gøre.
  • Hvordan man behandler en skudsår - skudsår er alvorlige og uforudsigelige. Læs videre for særlige hensyn ved behandling af en person, der har lidt et skudsår.
 10. 10
  Ophold med offeret, indtil hjælpen kommer. Prøv at være en beroligende tilstedeværelse for offeret, indtil hjælp kan nå frem.

Hvis ofret ikke trækker vejret

Følg disse trin for at gendanne vejrtrækning i bevidstløs offer. Disse skridt antager at du allerede har udført hage løft beskrevet ovenfor (se billede).

 1. 1
  Check for frie luftveje. Fjern eventuelle åbenlyse blokering.
 2. 2
  Dæk ofrets mund med din egen.
 3. 3
  Knib ofrets næse lukket.
 4. 4
  Forsøg at udfylde ofrets lunger med to langsomme vejrtrækninger. Hvis vejrtrækninger er blokeret, flytte luftvejene. Sørg for, at hovedet er vippet lidt tilbage og tungen ikke generer den. Prøv igen.
 5. 5
  Hvis vejrtrækninger stadig er blokeret, giver 5 hurtige, kraftfulde abdominal fremstød. Dette er hvad der svarer til Heimlich Manøvre i stående person.
  • Skræve offeret.
  • Placer en knytnæve lige over navlen og under brystbenet.
  • Thrust opad for at fjerne luft fra lungerne.
  • Fej munden for at fjerne eventuelle fremmedlegemer.
  • Prøv to langsomme vejrtrækninger igen.
  • Gentag, indtil du har succes i clearing objektet fra luftrøret.
 6. 6
  Med åbne luftveje, begynder redde vejrtrækning.
  • Giver et åndedrag hvert 5. sekund.
  • Kontroller, at brystet stiger hver gang.
 7. 7
  Indgiv CPR hvis offeret ikke har en puls.
 8. 8
  hvis du ikke ved hvordan man gør CPR så ikke prøve det. vente på politiet

Tips

 • Hvis det er muligt, skal du bruge latex handsker eller andre barrierer for at beskytte dig selv mod andres kropsvæsker.
 • Så meget som denne artikel kan dække, vil du kun lære så meget af at læse trin på, hvordan du gør dette. Som sådan, så prøv at finde uddannelse i førstehjælp og / eller CPR, hvis det overhovedet er muligt - det giver dig, læseren, evnen til at lære hands-on præcis, hvordan at binde frakturer og forskydninger, bandage moderate til svære sår, og selv udføre CPR, og du vil finde dig selv bedre rustet til at behandle dem i nød efter træningen. Desuden disse certificeringer beskytte dig i tilfælde af en retssag - mens Good Samaritan love vil beskytte dig i disse tilfælde, certificeringer blot styrke dette.
 • Hvis en person er spiddet på et objekt, skal du ikke fjerne det, medmindre det er i vejen en luftvej. Fjernelse af objektet kan forårsage yderligere skader og øge sværhedsgraden af ​​blødningen. Undgå at flytte person. Hvis du skal flytte dem, kan du forkorte og sikre objektet.

Advarsler

 • Inden du rører et offer eller gør enhver aide, få tilladelse til at behandle! Kontroller love i dit område. Rendering aide uden samtykke kan føre til sagsanlæg. Hvis nogen har et "Vil ikke genoplive" orden, respektere den. Hvis personen er bevidstløs og i fare for død eller tilskadekomst, uden kendt "Må ikke genoplive" orden, gå videre og behandle med.
 • Aldrig forsøge nulstille en brækket eller forvredet knogle. Husk, det er førstehjælp - hvis du gør dette, er du forbereder en patient til transport. Medmindre du er 110% sikker på hvad du laver, nulstilling af en forvridning eller brækket knogle kører en stor risiko for at gøre tingene værre.
 • Hvis du ikke er sikker på hvad du skal gøre, overlade det til de professionelle. Hvis det ikke er et liv-kritiske skader, gør de forkerte ting kan bringe patienten. Se bemærkningen om træning, op over i tips.

FLYT IKKE PERSON. Det kan skade dem endnu mere. Vent til politiet / EMS / brand at ankomme til at tage sig af den person.

 • Aldrig nogensinde sætte dig selv i fare! Så meget som dette synes at manglende medfølelse, så husk at være en helt, i dette tilfælde betyder intet, hvis du kommer tilbage død.
 • Flytning person med rygmarv skade kan øge sandsynligheden for lammelse eller død.
 • Rør ikke nogen, der er ved at blive chokeret over en elektrisk strøm. Sluk for strømmen, eller bruge et stykke ikke-ledende materiale (fx træ, tør reb, tør beklædning) for at adskille ham fra strømkilden, før du rører ham.