Wkedk

Hvordan at afgøre, om en nedskæring brug masker

Yikes! Du har fået en grim snit og det ser temmelig grusomme. Nogle gange er det svært at fortælle, hvis det åbne sår er behov for masker, der hjælper det heler ordentligt og reducere ardannelse. Hvis du ikke er sikker på, hvorvidt det fortjener syning og ønsker at spare dig selv en unødvendig tur til hospitalet, hvis den ikke gør det, er her nogle nyttige tips og metoder, du kan bruge til at finde ud af om din åbent sår er virkelig behov for alvorlig lægehjælp.

Steps

Hvordan at afgøre, om en nedskæring brug masker. Vigtigst er det, så prøv at stoppe blødningen, så godt som du kan.
Hvordan at afgøre, om en nedskæring brug masker. Vigtigst er det, så prøv at stoppe blødningen, så godt som du kan.
 1. 1
  Vigtigst er det, så prøv at stoppe blødningen, så godt som du kan. Brug en ren klud eller en let fugtet køkkenrulle, og anvende fast tryk til det åbne sår i ca 5 minutter. Fjern for at kontrollere, om det stadig bløder.
  • Hvis det bløder ukontrollabelt, ikke videre til andre trin og gå til hospitalet med det samme.
  • Hvis det åbne sår standser blødninger, fortsætte med at læse.
 2. 2
  Omhyggeligt analysere det åbne sår:
  • Er det åbne sår forårsaget af en punktering fra et objekt? Normalt stiksår går ind i huden og komme tilbage ud eller det element, der forårsagede punkteringen kan stadig være i huden. Dette kaldes en "Impaled objekt". Stiksår har mere af et hul i stedet for et spread pause i huden som flænger gør.
  • Flænger ligner stiksår, da de begge forårsage en pause i huden, men flænger har typisk længde og dybde i modsætning stiksår. Flænger er, hvad der er almindeligt kendt for os som et "cut".
  • Er det en utilsigtet genåbnet kirurgiske sår? Kirurgiske sår er forårsaget af skalpeller og svarer til flænger, men kanterne af huden ikke er så ujævn og ujævn. Mere i virkeligheden, glat snit.
  • Er det åbne sår en avulsion? Avulsions er forårsaget af huden bliver revet i afsnit, flapper eller en lang række områder revet helt med ingen hud.
  • Er det en slidstyrke? Hudafskrabninger er ridser, skrammer eller mindre nedskæringer, der går dybere end overhuden, det øverste lag af huden. Men afgøre, om den har brug for syning er dybden af ​​hudafskrabninger. Hvis det er en dyb udskæring, så det ville være en laceration eller kan være en avulsion, afhængigt af formen.
 3. 3
  Nu hvor du har fået en god idé om, hvad slags sår, du har, vurdere, om det åbne sår behov syning. Her er tre måder at gøre det:
  • Kig på dybden af det åbne sår. Er det åbne sår dybt nok til, hvor du kan se gul, fedtvæv? Er knogle eksponeret? Er der en masse af kød udsat? Er såret mere end 1/4 inch (6 mm) dyb? Hvis ja, kan såret være berettiget til syning.
  • Kig på bredden. Kan såret trækkes sammen nemt eller klemt sammen med lethed? Normalt en bandage og gaze kan gøre dette for dig, og såret kan skurv over i mindre end 12 timer af sig selv at starte helbredelse. Men hvis såret er for bred til at blive holdt sammen med bandagering let, så det vil være nødvendigt syning, da dette vil trække huden sammen, så den kan helbrede rigtigt.
  • Kig på placeringen af åbne sår. Hvis det åbne sår er placeret på et bestemt område af kroppen, hvor der er en masse bevægelse involveret, vil det højst sandsynligt brug syninger for at forhindre genåbning af såret forårsaget af bevægelse og strække af huden. For eksempel ville et åbent sår på benene eller fingre (især hvor leddene forbinde) være berettiget til sting mens et åbent sår i panden ville virkelig har brug for syning. Men de to andre trin gælder og bør alle tages i betragtning sammen, selv om det er et snit på panden. Dybde og længde spiller en stor rolle i fastlæggelsen af ​​sømmen også. Holde dette i tankerne.
 4. 4
  Hvor længe er det siden, du har haft en stivkrampevaccination? Stivkrampe shots sidste længere end 5 år, og så bliver du nødt til at være re-vaccineres. Hvis det har været mere end 5 år siden, du har haft en stivkrampevaccination, gå til hospitalet. Mens du er på hospitalet, kan du få lægen vurderer snittet også at se, om det vil være nødvendigt syning.
 5. 5
  Der er også mange typer af sår, der altid bør straks have opmærksomhed af en læge, såsom:
  • Dyr eller mennesker bid
  • Rester, der ikke er i stand til at blive fjernet fra såret. Stiksår også kvalificere sig til dette, hvis genstanden ikke kan fjernes uden hjælp fra speciallæger.
  • Pågående blødning. Hvis ja, straks tilkalde en ambulance.
  • Hvis du eller offeret er diabetiker.
  • Kanterne af såret ikke kan lukkes sammen.

Tips

 • Hvis du stadig ikke sikker på, hvorvidt din såret skal sys, og ses af en læge, bør du altid gå til hospitalet bare for at være sikker.
 • Hvis dine masker ondt, rense dem ud med vand eller en alkoholiker tørre. Bandage dem omhyggeligt, så sørg for at holde ændre forbinding hver uge. Til sidst tage det og give din sømme luft.
 • Hvis ardannelse er et problem for dig, så skal du gå til hospitalet for masker, da de forhindrer ekstreme ardannelse og hjælpe sår heler korrekt.

Advarsler

 • Altid kommer til hospitalet, hvis der er pågående blødning eller såret er alvorligt forurenet.
 • Altid holde dig ajour med vaccinationer og skud for at forhindre alvorlige infektioner og sygdomme.