Wkedk

Hvordan til at anvende forskellige typer af bandager

Har du brug for bandage et sår eller skade? De fleste standard førstehjælpskasser kommer med sterile gaze puder, absorberende bandager, tape, rulle bandager og en trekantet bandage, samt regelmæssig klæbebandager - selvom i en nødsituation, kan du bruge alle absorberende materiale som en bandage. Her er hvordan man behandler forskellige skader med forbinding.

Steps

Hvordan til at anvende forskellige typer af bandager. Forsøge at vurdere sværhedsgraden af såret.
Hvordan til at anvende forskellige typer af bandager. Forsøge at vurdere sværhedsgraden af såret.
 1. 1
  Forsøge at vurdere sværhedsgraden af såret. Sårbehandling begynder med at vurdere, hvor slemt skaden er. Her er et par punkter at overveje:
  • Hvis snittet er dybere end 1/2 tommer, eller hvis du kan se blodkar eller knogle, er det anset for alvorlige.
  • Hvis det er et dybt stiksår, kan det være svært (afhængigt af hvor stor genstanden er, og hvor det er placeret)
  • Hvis du ser kraftig blødning, er det sandsynligvis alvorlige. Husk dog, at skader på hoved, ansigt og mund vil bløde voldsomt, selvom de er mindre, fordi der er så mange blodkar i området.
 2. 2
  Hvis såret er alvorlige, bør din første prioritet være at stoppe eller styre blødningen. Spild ikke tid på rengøring såret - infektioner dræber en masse langsommere end blødning ud gør. Du kan bekymre sig om antibiotika senere.
 3. 3
  Hvis såret ikke er alvorlig, rense det, før du anvender en bandage. Hvis patienten ikke er i umiddelbar fare for blødning ud, så du kan tage dig tid til at rense såret, før du bandage det.
 4. 4
  Bandage såret ifølge skaden. Anført nedenfor er nogle almindelige skader. Deltage til såret tilsvarende.

Dybe nedskæringer

 1. 1
  Påfør en gaze pad på cut samme. Hvis du har en steril gaze, tage den ud af emballagen og straks anvende det til snit med tryk. Hvis du ikke har en steril gaze, bruge ethvert stof-baseret element til at opsuge blod - papirhåndklæder, T-shirts, klude eller hvad du har på hånden vil arbejde.
 2. 2
  Wrap såret. Når du har trykket på noget direkte på snittet at bremse blødningen, wrap en bandage omkring både såret og puden. Du kan bruge en simpel gazebind, en elastisk bandage (almindeligt anvendt til at ombryde forstuvninger), bandage tape, eller hvad langt stykke stof eller bånd, du har til rådighed.
  • Pak bandage stramt nok til at lægge pres på såret, men ikke så stram, at det bliver en årepresse. Tryk fingernegl ind i huden under bandage (eller på den side længst væk fra hjertet). Hvis farven ikke vender tilbage til huden, når du fjerner din fingernegl, har du pakket bandage for stramt.
 3. 3
  Hvis blødningen fortsætter, anvende flere bandager. Hvis blod opsuger gennem bandager, du allerede har anvendt, ikke fjerne dem. I stedet anvende flere bandager på toppen. Hvis du nødt til at sætte en frisk gaze på toppen af ​​din første bandage og pak det igen, så gør det.
 4. 4
  Hvis blødningen fortsætter, og patienten er i fare for blødning ud, bruge en bandage til at foretage en årepresse. Tourniquets bør kun anvendes, når såret er alvorlig nok til potentielt få patienten til at forbløde.
  • Sørg en årepresse er absolut nødvendigt. Du vil blive afskære blodforsyningen til ekstremiteten og potentielt forårsager væv til at dø.
  • Brug en trekant bandage, elastisk eller gazebind, eller hvad du har til rådighed. Twist eller fold forbindingen, så det bliver en stram, smalt bånd.
  • Wrap årepresse så stramt som du kan lige over såret. Hvis du ved, hvor hovedfærdselsåren for det pågældende område er placeret, så prøv at binde knude direkte over arterien.
 5. 5
  Ring alarmcentralen. Når du har blødningen under kontrol, nødopkald, eller få patienten til et hospital med det samme. Jagged nedskæringer, dybe nedskæringer eller sår, der ikke vil stoppe blødningen kræver lægens opmærksomhed.
 6. 6
  Se denne artikel for mere information om, hvordan man stopper blødningen.
 7. 7
  Vær forberedt på at behandle patienten for chok, mens de venter om hjælp til at ankomme. Se denne artikel for mere information.

Alvorlige stiksår

 1. 1
  Fjern ikke objektet fra såret. Ved at lade det alene, kan du oprette en midlertidig forsegling, der vil holde off kraftig blødning, indtil patienten kan modtage lægehjælp.
  • Hvis du kender objektet er meget snavset eller på anden måde forurenet, kun overveje at fjerne det, hvis du trygt kan antage, at blødningen ville være mindre alvorlig end den potentielle infektion. Hvis infektionen ville være langsomme, selv om, lade den stå i - patienten kan behandles med antibiotika senere.
 2. 2
  Ring alarmcentralen.
 3. 3
  Påfør en doughnut bandage. Hvis du har en doughnut bandage (gaze pakket ind i en donut form med et hul i midten) i din førstehjælpskasse, omhyggeligt anvende det omkring stiksår uden at forstyrre eller forskubbe objektet.
  • Hvis du ikke har en krans bandage, gøre en af ​​dine egne. Sno en længde på gaze eller stof, og derefter sætte det i en cirkulær form. Wrap mere gaze rundt i cirklen, der går fra ydersiden af ​​cirklen til centrum, og fortsat denne hele vejen rundt. Påfør forsigtigt til området omkring punkteringen.
 4. 4
  Fastgør donut bandage med tape. Hvis du har bandage tape eller andet slags tape på hånden, sikre donut bandage omkring punkteringen ved at tape ned de ydre kanter på patientens hud (fjern alt tøj, som er i vejen).
 5. 5
  Hvis det er muligt, få patienten ophøje såret over hans eller hendes hjerte. Brug tyngdekraften til at hjælpe bremse blødningen.
 6. 6
  Hvis patienten trækker gennem doughnut bandage, skal du ikke fjerne det. Fjern aldrig bandager, der er blevet gennemblødt af blod fra en alvorlig skade. I stedet wrap mere gaze eller stof omkring doughnut bandage og tape, ned så godt. Vær omhyggelig med at undgå skubbet objektet.
 7. 7
  Vær forberedt på at behandle patienten for stød, mens du venter på hjælp til at ankomme. Se denne artikel for mere information.

Utilsigtet amputation

 1. 1
  Ring alarmcentralen.
 2. 2
  Put en årepresse direkte over amputation site. Du kan lave en årepresse ud af enhver lang strimmel af stof eller gaze, eller du kan bruge tape. Wind, twist eller fold stoffet ind i en smal stribe, og binde så stramt som du kan.
 3. 3
  Anvend gaze eller andet absorberende materiale til amputation site. Hvis du ikke har gaze, anvende de absorberende materiale, du kan finde - papirhåndklæder, regelmæssige håndklæder, T-shirts eller enhver anden form for stof vil gøre.
  • Hvis blødningen fortsætter, anvende flere bandager på toppen af ​​din første. Aldrig fjernet gennemblødt bandager af en alvorlig såret.
 4. 4
  Hvis du har tid og de ​​midler, is både amputation stedet og de ​​løsrevne lemmer. Icing disse områder forbedrer chancen for, at en læge kan vedhæfte lemmer. Dog ikke gøre dette til en første prioritet. Det vigtigste er at stoppe blødningen.
 5. 5
  Vær forberedt på at behandle patienten for chok, mens de venter om hjælp til at ankomme. Se denne artikel for mere information.

Alvorlige forbrændinger

 1. 1
  Ring alarmcentralen.
 2. 2
  Fjern ikke brændte tøj. Dette kan gøre mere skade på området.
 3. 3
  Anvend gaze puder eller absorberende klud fugtet med koldt vand til det forbrændte område. Tryk ikke på brænde eller tør klud over det.
 4. 4
  Hvis det er muligt, hæve det forbrændte område over hjerte niveau.
 5. 5
  Se denne artikel for at få flere oplysninger om, hvordan man behandler en forbrænding.
 6. 6
  Vær forberedt på at behandle patienten for chok, mens de venter om hjælp til at ankomme. Se denne artikel for mere information.

Hoved sår

 1. 1
  Ring alarmcentralen.
 2. 2
  Placer en gaze eller andet absorberende materiale over klippekanten.
 3. 3
  Placer midten af en forbinding over puden. Wrap begge sider omkring hovedet, og komme tilbage rundt til puden. Binde en knude direkte over såret.
  • Hvis du ikke har en elastisk eller gazebind, bruge uanset materiale, du har til rådighed.
 4. 4
  Hvis blødningen fortsætter, anvende flere bandager på toppen af din første. Fjern aldrig et gennemblødt bandage af et alvorligt sår.
 5. 5
  Vær forberedt på at behandle patienten for chok, mens de venter om hjælp til at ankomme. Se denne artikel for mere information.

Udstående knogler

 1. 1
  Rør ikke såret eller forsøge at rense den. Som med andre alvorlige sår, er det vigtigste at stoppe blødningen.
 2. 2
  Påfør en gaze eller andet absorberende materiale omkring såret. Må ikke anvendes puden direkte over den fremspringende knogle og tryk ned. I stedet behandler det som et stiksår, og lægge pres på området omkring fremspringet.
 3. 3
  Ring alarmcentralen.
 4. 4
  Hvis blødningen fortsætter, anvende flere bandager oven på den første. Fjern aldrig et gennemblødt bandage af et alvorligt sår.
 5. 5
  Vær forberedt på at behandle patienten for chok, mens de venter om hjælp til at ankomme. Se denne artikel for mere information.

Knoglebrud

 1. 1
  Flyt ikke legemsdel eller patienten. Dette kan medføre mere skade på skaden.
  • Det eneste tidspunkt du skal flytte patienten er, hvis han eller hun er i umiddelbar fare, eller skal flyttes for at modtage lægehjælp. I dette tilfælde forværrer skaden er at foretrække at forblive i en potentielt dødelig position.
 2. 2
  Ring alarmcentralen.
 3. 3
  Hvis patienten ikke vil modtage lægehjælp straks, anvende en skinne eller en slynge. Hvis den brækkede knogle vil behandle dem i den næste halve time, ikke tage disse trin - blot vente til medicinsk hjælp. Hvis for eksempel blev patienten såret i et fjerntliggende område, og skal flyttes til at modtage hjælp, så overveje en af ​​følgende handlinger:
  • For brækkede lemmer, anvende en skinne. Ved hjælp af to solide stokke eller brædder, immobilisere leddene over og under skade (ikke forsøge at bare skinne pausen selve webstedet). Wrap en gazebind eller andet materiale omkring brædderne at fastgøre bandagen. Check huden omkring skinne for varme, og sørg for at du ikke har afskåret cirkulation.
  • For en brækket arm, kan du lave en slynge. Brug en trekant bandage, eller folde et firkantet stykke stof i en trekant. Enderne omkring skulderen modsat brækket arm.
  • For back, rib, bækken og kraveben pauser, gør ikke noget. Hold patienten immobile, behandle eventuelle åbne sår, berolige ham eller hende ned, og lad paramedicinere håndtere det. Flytning offeret kan forårsage mere skade.

Mindre forbrændinger

 1. 1
  Hold brænde under koldt vand i 10 til 15 minutter. Hvis du ikke kan holde brænde under rindende vand, fordybe det.
 2. 2
  Lad området lufttørre. Må ikke gnide det tørt med et håndklæde.
 3. 3
  Forsigtigt anvende aloe til ilden. De fleste mindre forbrændinger vil helbrede bedre, hvis de er holdt let fugtig, så genanvende aloe, så snart området føles tør.
 4. 4
  Wrap området løst med gaze. Målet er at forhindre forbrændingen snavs og forurening uden at skære det ud fra ventilation. Hvis det er muligt, skal du bruge en non-stick dressing.
 5. 5
  Skift gaze hver dag. Forsigtigt rewash området, anvende aloe, og bruge et antibiotikum creme som nødvendigt for at forhindre infektion.
 6. 6
  Se denne artikel for mere information.

Mindre stiksår

 1. 1
  Brug en pincet til at fjerne genstanden. Hvis objektet er mindre end 1 cm i diameter eller ingen dybere i huden end 1 cm, kan du fjerne det selv.
  • Træk objektet ud direkte - ikke få fat i det i en vinkel.
  • Hvis du ikke har en pincet, så prøv at trække det ud med fingrene.
 2. 2
  Tillad såret til at bløde i et par sekunder. Dette kan hjælpe skylle ud eventuelle rester.
 3. 3
  Stoppe blødningen. Brug en ren klud eller en steril gaze for at lægge pres på såret.
 4. 4
  Rense såret med varmt vand, eller en steril saltvandsopløsning.
 5. 5
  Bandage såret. Brug en steril gaze eller ren klud, og pak det med en gaze eller elastikbind.
 6. 6
  Vide, hvornår at søge lægehjælp. Hvis indstikssted begynder hævelse eller dræne en ildelugtende pus, ringe til en læge.
 7. 7
  Se denne artikel for mere information.

Enkle snit og ridser

 1. 1
  Vask såret. Hvis du ikke er bekymret for cut blødning ud, så du kan tage dig tid til at vaske det. Brug koldt vand eller en steril saltvandsopløsning, undgå at bruge sæbe, da det kan irritere såret.
 2. 2
  Klappe området tørre. Gnid ikke tør.
 3. 3
  Påfør antibiotisk salve (ekstraudstyr). Du behøver ikke nødvendigvis at anvende salve på et mindre snit, men det hjælper holde området fugtigt og forebygge infektion.
  • For at holde mundingen af ​​røret sterile, gælder salve til den sterile gaze del af din bandage, ikke direkte til din hud.
 4. 4
  Påfør passende forbinding. Hvilken slags bandage du bruger, vil afhænge af, hvor snittet er placeret, og om det vil kræve sting.
  • Hvis du tror, ​​at snittet vil kræve sting, anvende en sommerfugl bandage (som ligner en hvid stribe med to større, afrundede ender). Sæt den på vinkelret på såret, således at de to ender holde det lukket fra siderne. Hvis det er nødvendigt, kan du anvende en anden forbinding på toppen af ​​den faktiske snit.
  • Hvis snittet er længere end et par inches, men vil ikke kræve sting, anvende en steril gaze. Fastgør det ved indpakning med tape eller gaze.
  • Hvis snittet er kort og ikke vil kræve sting, bruge en almindelig selvklæbende bandage (også kendt som plastre). Klæbebandagen boks i de fleste førstehjælpskasser vil indeholde forskellige størrelser og former. Der er bånd bandager, finger-tip bandager (formet som et timeglas), kno bandager (formet som en ambolt eller et ulige H), eller blister bandager (formet som en cirkel). Brug den ene synes passer bedst til din skade.
 5. 5
  Udskift bandage hver gang du bader eller hver 24 timer. Hvis forbindingen er på din hånd eller fod, kan det være nødvendigt at udskifte det to gange dagligt.
 6. 6
  Se denne artikel for mere information.

Vabler

 1. 1
  Tag en del af molskin. Det er en tyk, klæbrig-back forbindelse, der kommer i puder.
 2. 2
  Fold moleskin i halve og skæres en halv cirkel (så stor som blister).
 3. 3
  Træk klæbende side af moleskin og anvende omkring blister. Gentag indtil blister ikke vil gnide mod en sandal.
 4. 4
  Påfør en lille bandage undgå at lægge pres på blister, indtil det heler.
 5. 5
  Punktere blister (valgfrit). Hvis blister er på din fod, og du har stadig en masse walking at gøre, det er bedre at punktere den.
  • Varm spidsen af ​​en nål for at sterilisere det.
  • Punktere side af blisteren med nålen.
  • Vask dræning ud med vand.
  • Påfør en bandage og behandle som et åbent sår, indtil det heler.

Tips

 • Vide, hvordan man behandler stød. Shock kan opstå, når en person lider en alvorlig skade, og kan være dødelig, hvis venstre ubehandlet. Placer patienten på hans eller hendes ryg og løft benene op, holde dem bøjet i knæet. Hvis det er muligt wrap patienten i et varmt tæppe, tage ekstra pleje til at omfatte ekstremiteter. Tal i en beroligende, rolig stemme og bede patienten åbne spørgsmål for at holde ham eller hende tale (såsom "Hvad er dit navn?" Eller "Hvordan mødte du din ægtefælle?"). Ring straks lægehjælp. For mere information, se denne artikel.
 • Hvis du har en stor skrabe på et areal, der ikke vil bandage let (såsom et knæ eller albue), kan du prøve at anvende en flydende bandage. Du kan købe disse på din lokale stof butik.
 • Vær på udkig efter infektion. Hvis du bemærker en grålig eller gul, ildelugtende dræning kommer fra såret, eller din temperatur stiger til over 100 grader Fahrenheit (eller 38 grader Celsius), søge lægehjælp.
 • Hold en førstehjælpskasse handy. De skader i denne artikel kan behandles effektivt ved hjælp af kun bandager i en standard førstehjælpskasse. Vide, hvor sættet i dit kontor er beliggende, og holde en i dit hjem og din bil.
 • Brug kun en pincet til at fjerne snavs fra et sår, hvis lægehjælp ikke kommer med det samme. Ellers vent og lad de professionelle håndtere det.
 • For en alvorlig sår, gør altid kontrollere blødning første prioritet. Infektioner kan behandles senere.
 • Individuelt indpakket gazetamponer, samt gazetamponer på klæbebandager, er sterile. Prøv at undgå at sætte fingrene på det område, du vil anvende til såret, hvis muligt. Hvis ikke, anvender bandage alligevel.

Advarsler

 • Brug hånd sanitizer er farligt på åbne sår. Må ikke, under nogen omstændigheder, bruge hånd sanitizer som erstatning for vand til at rengøre et sår.
 • Bandaging for en alvorlig skade, er kun midlertidig. Når du har blødningen under kontrol, gør alt muligt for at sikre, at patienten modtager omgående lægehjælp.