Wkedk

Hvordan man kan stoppe blødninger

Blødning refererer til tabet af blod fra blodkar overalt i kroppen. Hvis nogen er blevet såret og bløder, er det vigtigt at arbejde hurtigt at kontrollere blodtab. I de fleste tilfælde bør du være i stand til at holde blødningen under kontrol uden meget besvær. I mere alvorlige tilfælde, men kan ukontrolleret eller alvorlige blødninger bidrage til, kredsløbssygdomme afbrydelse, eller mere alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser, såsom skader på væv og større organer, som kan føre til døden. Følg nedenstående trin for at kontrollere blødning.

Steps

Hvordan man kan stoppe blødninger. Sørg for, at personen sidder eller ligger ned.
Hvordan man kan stoppe blødninger. Sørg for, at personen sidder eller ligger ned.

Mindre sår

En mindre sår er en, hvor blødningen er oser, langsom eller såret vises som en skraber, nick, eller en ridse.

 1. 1
  Sørg for, at personen sidder eller ligger ned.
 2. 2
  Rens for at fjerne snavs og fremmedlegemer. Rens såret med rindende vand eller med en alkohol-fri tørre. Brug ikke antiseptiske, da disse kan skade huden.
 3. 3
  Anvende en steril bandage eller forbinding på såret.
 4. 4
  Brug finger eller hånd pres direkte på såret. For mindre skader hos mennesker, der ikke har koagulation problemer eller er på antikoagulantia (blodfortyndende) er blødning sandsynligvis stoppe på under 10 minutter. Hvis ikke skal du gå besøge et hospital.
 5. 5
  Søge læge, hvis blødningen ikke stopper med fortsat pres.

Alvorlige sår

Hvis en person er blødning alvorligt, vil du se blod sivede fra et sår eller blodgennemstrømningen, der er hurtig og undlader at koagulere trods for de foranstaltninger, der træffes for at dæmme op for blødning.

 1. 1
  Få personen til at ligge ned. Det vil hjælpe til at mindske sandsynligheden for chok, hvis du kan løfte benene eller placer hovedet lavere end stammen. Tjekke ofrets vejrtrækning og cirkulation før du fortsætter. Se Sådan behandler chok for information om, hvordan man genkender og håndtere symptomer på shock.
 2. 2
  Hvis det er muligt, ophøje en såret lemmer. Det kan hjælpe til at kontrollere blødning, hvis en såret lemmer kan løftes over hjertet. Hvis du har mistanke om et brækket ben, men ikke forsøge at flytte benet.
 3. 3
  Fjern snavs, synlige fremmedlegemer, og snavs, men ikke rense såret grundigt. Din umiddelbare prioritet er at stoppe alvorlige blødninger. Rengøring af sår kan vente.
  • Hvis fremmedlegeme er stor dog (stort stykke glas, kniv eller lignende) ikke fjerne det. Det er mest sandsynligt at stoppe en masse af blødningen selv. Bare sætte pres og bandage omkring objektet Pas på ikke at skubbe det i den videre.
 4. 4
  Anvende et fast tryk direkte på såret indtil blødningen stopper. Brug en pude af ren gaze, dressing, eller tøj. (Selv din hånd kan fungere, hvis intet andet er tilgængelig.) Placér hånden over puden og anvende fast tryk med fingrene eller en hånd på såret.
 5. 5
  Fortsætte med at anvende pres støt. Hvis skaden er på en lem, kan du bruge tape eller en klud viklet omkring såret for at opretholde trykket (et foldet trekantet bandage placeres over såret og bundet er ideel). For lysken eller andre dele af kroppen, hvor du kan ikke pakke såret, skal du bruge en tung pad og fortsætte med at bruge dine hænder til at trykke på såret.
 6. 6
  Kig efter nedsivning fra såret. Tilsæt mere gaze eller ekstra bandager, hvis den oprindelige opsuger igennem. Må ikke over-pak det dog, da øget bulk-risikerer at mindske presset på såret. Hvis du har mistanke om bindet ikke fungerer, skal du fjerne bandage og pad og revurdere ansøgningen. Hvis blødningen forekommer kontrolleret, vedligeholde trykket, indtil du er sikker på at blødningen er stoppet, eller medicinsk hjælp er ankommet.
 7. 7
  Brug trykpunkter, hvis nødvendigt. Hvis du ikke kan stoppe blødningen ved tryk alene, kombinere bruge direkte pres på såret med tryk til en af ​​disse trykpunkter. Brug dine fingre til at trykke på blodkar mod knoglen. De mest almindeligt brug er beskrevet nedenfor::
  • Pulsåren - For sår på underarmen. Kører på indersiden af ​​armen mellem albuen og armhule.
  • Den femorale arterie. For låret sår. Løber langs lysken nær bikinilinjen.
  • Knæhaselymfeknuderne arterie - For sår på underbenet. Dette er fundet bag knæet.
 8. 8
  Fortsætte med at anvende pres indtil blødningen stopper eller hjælpen kommer.
  • Brug ikke en årepresse undtagen som den sidste udvej for at redde et liv. Hvordan og hvornår man skal bruge en årepresse. Hvis det gøres forkert, kan det føre til en unødig alvorlig skade på eller tab af benet eller armen Advarsel:. Tab> Brug en årepresse for at stoppe blødningen er egentlig kun, hvis såret er så alvorlig, du er i fare for at forbløde fra det, før det kan stoppes. Få at hjælp med det samme.
 9. 9
  Overvåg ofrets luftveje og vejrtrækning på alle tidspunkter. Kontroller, at bandagerne ikke er alt for stram - hvis offeret har kold, bleg hud, tæer eller fingre, der ikke gendanne til normal farve efter komprimering eller offeret klager over følelsesløshed eller prikkende fornemmelse, er det sandsynligt, at bandagen er for stram.

Indre blødning

Denne artikel vedrører hovedsageligt til styring af ekstern blødning. Desværre er der meget lidt du kan gøre kontrollen indre blødninger, ofte resultatet af en alvorlig ulykke, en sygdom eller en arvelig sygdom. Indre blødning bør altid mistænkes efter en alvorlig skade. Hvad du kan gøre, er imidlertid:

 1. 1
  Ring efter en ambulance med det samme. Få blødningen offer til hospitalet så hurtigt som muligt.
 2. 2
  Hold offeret ro, hvile komfortabelt, og forhindre yderligere skade.
 3. 3
  Overvåg ofrets luftveje, vejrtrækning og cirkulation. Deltag til ekstern blødning som ovenfor.
 4. 4
  Opretholde en normal kropstemperatur.

Tips

 • Ved anvendelse af tryk til et blødende sår, ikke flytter forbindingen at afgøre, om blødningen er stoppet. I stedet fortsætte med at anvende pres.
 • Hvis det er tilgængeligt, sat på gummi eller latex handsker, før de kom i kontakt med andres blod. Du kan endda bruge rene plastikposer til at beskytte dine hænder.
 • For alvorlig blødning, tilkalde hjælp, eller bede en anden til at ringe efter hjælp, så hurtigt som muligt.
 • Pulsåreblødning kræver mere specifikke tryk på blødende fartøj end det generelle tryk, der anvendes for venøs-typen blødning. Dette kan kræve fingerspidskontrol tryk ved det punkt, hvor blødning kommer fra - ikke en generaliseret pres på selve såret. Dette skyldes, at det højere tryk af det arterielle system. I tilfælde af arteriel blødning, søge professionel medicinsk hjælp så hurtigt som muligt.
 • Venøs blødning kan stoppes med en generel tryk over blødende område eller et "tryk" type forbinding. Som nævnt, ikke se under dressing for at se om blødningen stoppet. Hvis bandagen er gennemblødt med blod så er det sandsynligvis er ikke standset.
 • Hvis du tager en antikoagulerende, kan det tage mere tid og pres for at stoppe blødningen. Hvis du behandler andre, kigge efter en medicinsk armbånd eller halskæde, der angiver han / hun er antikoaguleret.
 • Der er tre typer af ydre blødninger: arterielt, venøst ​​og kapillært:
  • Pulsåreblødning: Arterieblod er under mere pres og bevæger sig hurtigt, hvilket gør det svært for blodpropper til at danne. Det er en klar rød farve på grund af iltindholdet. Det er det sværeste at håndtere.
  • Venøs blødning: Dette er lettere at styre, og det bløder fra vener, og er sædvanligvis under mindre tryk og strømmer langsommere end arterieblod. Er lavere i ilt, vil det være mørkere i farven, mere ligesom rødbrun eller mørk rød. Bemærk, at blødning fra åreknuder (normalt findes på benene) kan kraftig og kan føre til døden, og bør behandles som for alvorlig blødning.
  • Kapillærblødning: Dette er den mest almindelige form for blødning. Blod fra kapillærer tendens til at "sive" langsomt fra et sår, som blodet er under lavt tryk. Det er ikke så rød som arterieblod.
 • Hvis en person har lidt alvorlige abdominale skader, ikke flytte organer. Dæk dem med en forbinding, indtil personen kan flyttes ved folk med akut medicinsk uddannelse.

Advarsler

 • Det er generelt ikke anbefales, at du bruger en årepresse. Men i tilfælde af alvorlige skader eller afhuggede lemmer, er det muligt, at du måske nødt til at bruge en til at redde et liv. Forstå, at dette kan meget vel koste personen en legemsdel.
 • For at forhindre overførsel af sygdomme mellem dig og offeret, er det vigtigt at tage særlige forholdsregler:
  • Brug en barriere mellem blødning og din hud. Bær handsker (helst ikke-latex, da nogle mennesker kan have en allergisk reaktion på latex), eller brug en ren, foldet klud.
  • Vask dine hænder grundigt med sæbe og vand efter forfald til et blødende offer. Brug en håndvask, ikke én normalt bruges til madlavning.
  • Der må ikke spises, drikkes eller røre din næse / mund / øjne, indtil du grundigt har vasket hænder efter behandling af en blødende offer.