Wkedk

Sådan bruger en AED og do CPR

Pludseligt hjertestop sker for over 250.000 mennesker om året. Hvert 33. sekunder i Europa, nogen dør på grund af en hjerte-relaterede hændelse. Overlevelsesraten kan være så højt som 60 procent under ideelle omstændigheder hvoraf de vigtigste er hurtig defibrillering. For at patienten har den bedste chance for at overleve under en uden for hospital hjertestop, skal nogen kalder for medicinsk nødhjælp (911 i Nordeuropa), udføre hjertemassage - hvilket er en forkortelse for Cardio (hjerte), pulmonal (lunge ) og Resuscitation (hvilket betyder at genoplive eller revitalisere) - og bruge en AED, før de modtager præhospitale avancerede pleje.

Good Samaritan love yde juridisk beskyttelse for dem, der yde førstehjælp i god tro og acceptere ingen kompensation, men love beskytter ikke mod grov uagtsomhed og love kan også kræve acceptable nuværende certificeringer for hjertestartere brug. Forudsat at patienten er faktisk i hjertestop, er det umuligt at gøre mere skade end gavn, fordi patienten allerede betragtes død.

Steps

Sådan bruger en AED og do CPR. Vær sikker på, at både du og patienten er i et sikkert sted, før du fortsætter.
Sådan bruger en AED og do CPR. Vær sikker på, at både du og patienten er i et sikkert sted, før du fortsætter.

Vurdering

 1. 1
  Vær sikker på, at både du og patienten er i et sikkert sted, før du fortsætter. Hvis en AED er tilgængelig, også kontrollere for at sikre, at patienten ikke er i stillestående vand, og ikke er placeret i nærheden af ​​brændbare materialer. Må ikke gøre dig selv en anden patient!
 2. 2
  Undersøg patienten. Tryk jorden og råbe.
 3. 3
  Hvis der ikke er noget svar, ringe 911 eller hvad det lokale nødopkaldsnummer er det samme!
 4. 4
  Kontroller ABCs.
  • A-(luftvej). Giv to indblæsninger. Er patientens luftveje klar? Hvis ikke, skal den ryddes ved at udføre brystkompressioner og finger fejer i patientens mund (kun hvis en genstand er synlig), før du fortsætter med enhver form for pleje
  • B-(vejrtrækning). Se, lyt og føler for at trække vejret for ikke mere end 10 sekunder.
  • C-(Circulation). En patient i Hjertestop (fuld anholdelse eller cardioplumary anholdelse) har ingen puls og trækker ikke vejret. Pulse checks tager tid og er upålidelige under stress, du vil føle. Hvis ofret ikke trækker vejret og ikke reagerer - bare starte og fortsætte med hjertemassage.

Brug af AED

 1. 1
  Kig dig omkring dit umiddelbare område for en AED (automatisk ekstern defibrillator) som den ses til højre. Placeringen af hjertestartere kan være markeret med symbolet vist på billedet i indførelsen af denne artikel.
 2. 2
  Hvis du ikke kan finde en AED, fortsæt med hjertemassage. Du skal instruere omkringstående til at kalde alarmtjenester, og søg efter en AED. Medarbejdere i offentlige steder såsom togstationer eller lufthavne vil være i stand til at give instruktioner og advare alle nødberedskab enheder eller førstehjælp hold, der kan være til stede for at bistå med CPR og defibrillering.
 3. 3
  Tænd for AED enheden. Afhængig af model af AED du måske nødt til at trække et håndtag eller skubbe på knappen.
 4. 4
  Følg AED stemme prompter.
 5. 5
  Fjern alt tøj fra bryst, mave og arme (mand eller kvinde).
 6. 6
  Skræl puderne ud og placere dem nøjagtigt som vist. Præcision er vigtigere end hastigheden, når du placerer pads.
 7. 7
  Normalt AED vil begynde straks analysere patientens hjerterytme. Hvis den ikke gør, kan du nødt til at skubbe analysere knappen. Rør ikke ved patienten under denne eller nogen anden del af defibrilleringsprocessen.
 8. 8
  Hvis AED har en chok rådgivet prompt, tryk på knappen. Når du stød, sørg ingen rører patienten. Desuden skal patienten ikke røre metal og der må ikke være store mængder vand på brystet (sved er okay). Patienten må ikke være iført en nitro plaster. Hvis patienten har en pacemaker, så prøv ikke at placere puderne direkte på enheden.
  • AED vil chokere op til 3 gange. Normalt en chok er nødvendig. Nyere hjertestartere efter de seneste retningslinjer vil chokere kun én gang på den højeste energi indstilling, hvorefter de skal bede dig om at straks udføre to minutter af CPR.
  • Nogle pulseless hjerterytmer ikke kan behandles med defibrillering. Hvis AED ikke rådgive et chok, kontrollere pulsen, og hvis der er nogen, fortsætte CPR.

CPR

 1. 1
  Afgøre, hvad der er behov for. Hvis der ikke er nogen vejrtrækning og ingen puls, gør vejrtrækning og bryst behandling. Hvis der er en puls, men ingen vejrtrækning, bare trække vejret behandling. En person vil altid have en puls, hvis han eller hun trækker vejret, men man kan have en puls og ikke trækker vejret.
 2. 2
  Hvis personen kun har behov vejrtrækning behandling, blæse hvert 5. sekund. Efter 2 minutter, så tjek for at trække vejret. Hvis der ikke er nogen vejrtrækning, fortsætte vejrtrækning behandling (kunstigt åndedræt). Hvis der er vejrtrækning, sætte patienten i aflåst sideleje.
 3. 3
  Hvis personen har brug for begge behandlinger, slag 2 gange (hver åndedrag i 2 sekunder), mens du holder næsen lukket, derefter følge op brystkassen og finde toppen af brystkassen og sted ned to fingre og start dine kompressioner. 30 gange og fortsætter, indtil du har fuldført 5 cylces. cykler (2 min) og derefter kontrollere for vejrtrækning og puls. Ingen vejrtrækning og ingen puls?... Fortsæt. Vejrtrækning og puls... opsving. Pulse ingen vejrtrækning... indblæsninger.

Tips

 • Den gennemsnitlige ambulance tager 9 minutter at komme til dit hjem.
 • Hvert minut, der går, er chancen for at overleve falder omkring 10%.
 • De fleste anholdelser uden hospital skyldes en arytmi kaldet ventrikelflimmer og kan reagere godt at bede defibrillering
 • Uden hjælp - chancen for at overleve et hjertestop er mellem 4% til 6%
 • Ca. 70% af hjertestop sker derhjemme.
 • Vær ikke bange for at hjælpe. Dine handlinger vil kun hjælpe.
 • Du kan købe hjertestartere til boliger for under 750€.

Advarsler

 • Brug ikke AED på en metaloverflade. Flyt person til en anden overflade eller placere en måtte under patienten før chokerende
 • Sørg for, at personen ikke bare sove, udføre CPR forkert vil bryde ribben.
 • Rør ikke patienten, når chokerende eller analyse!

Ting du behøver

 • AED
 • CPR vejrtrækning barriere (valgfri)