Wkedk

Sådan at overtale nogen til at stoppe med at ryge

Hvis du er bekymret for en ven, et familiemedlem eller en kollega, du ved, hvem er ryger, så prøv denne tilgang til at tilskynde dem til at holde op.

Steps

Sådan at overtale nogen til at stoppe med at ryge. Sæt dig ned med personen og fortæl ham eller hende, at du er bekymret for hans eller hendes sundhed.
Sådan at overtale nogen til at stoppe med at ryge. Sæt dig ned med personen og fortæl ham eller hende, at du er bekymret for hans eller hendes sundhed.
 1. 1
  Sæt dig ned med personen og fortæl ham eller hende, at du er bekymret for hans eller hendes sundhed. Spørg din ven til at stoppe med at ryge. Giv din ven dine grunde, og holde sig til fakta. Vær ærlig om, hvorfor det forstyrrer dig så meget, at den person, du bekymrer sig kun om rygning og skade hans eller hendes helbred.
 2. 2
  Spørg den person, hvis de gerne vil holde op. Chancerne er, de gør, men nogle gange, de ikke. Vedvarende kun forværre problemet og bringe skyld.
 3. 3
  Find ud af hvilke grunde til at holde op er vigtige for den person og hjælpe udforske dem nærmere. Nogen der har givet op på hans eller hendes egen sundhed, kan stadig være bekymret for sundheden for kære.
 4. 4
  Lyt til, hvad der holder dem fra at holde op. Kan du hjælpe til at løse disse grunde?
 5. 5
  Tilbyd din hjælp. Hvis personen siger, at han eller hun kan bare ikke holde op, tilbyde din hjælp. Være støttende og blid. Hvis rygeren benægter at blive afhængig, siger "Jeg har set det antal gange om dagen du ryger. Jeg kan se, hvordan du altid afbryde din sjov gange eller forlader kontoret hurtigt, fordi du har brug for en cigaret. Jeg har set dig hoste og gispende for luft, mens du ryger. Dette er ikke sundt, og det er alle tegn på rygning afhængighed. "
 6. 6
  Mind den person, at med hver røgsky, han eller hun ånder ud, en anden ånder, at der i (passiv rygning) og underretter den pågældende, at der er næsten halvdelen af en million brugte røg relaterede dødsfald hvert år.
 7. 7
  Minde ham eller hende, hvor mange penge der kan spares ved ikke at ryge.
 8. 8
  Bland ærlighed, omsorg og almindelig fakta at overbevise din ven eller kollega. Husk, du er her ikke for at få dem op med at ryge på bare 10 minutter. Du beder denne person bare for at give det en chance. Brug aldrig ultimatummer.
 9. 9
  Være støttende. Når de er enige om at forsøge at holde op, så spørg dem, hvordan de gerne vil holde op. Rygere normalt ønsker at holde op gradvist. Men hvis personen er ivrig efter at holde op, tilbyde bistand i form af at foreslå litteratur til at læse, anti-tobak tyggegummi etc.
 10. 10
  Hjælpe med at fjerne rygeområder. Hvis rygeren har bedt om at holde op gradvist begynde at fjerne steder at ryge. Hvis rygeren er din mand eller kone, kan du prøve at fjerne de rygeområder i dit hjem, og kun tillader rygning på en back veranda eller måske et værelse alene. Dette fungerer bedst, hvis du og den tidligere ryger enige. Husk, at ægtefæller ikke behandles som børn. Giv ham eller hende et par timer til at indsamle alle ryge-relaterede materialer fra resten af ​​huset. Hvis der efter det, du finder en lighter i badeværelset, det går i skraldet. En pakke cigaretter på sofaen? Trash dem.
 11. 11
  Eliminer rygning i huset eller på kontoret helt. I 2-3 uger, forbyde rygning i huset helt. Derefter fjernes ryge i baghaven, så forhaven hoveddøren rum osv., indtil personen ikke længere kan ryge, medmindre stående på fortovet eller kantsten linje.
 12. 12
  Diskuter hvad man skal gøre, når din ven eller kollega ønsker en cigaret, og bidrage til at give alternativer. Her er nogle ting at gøre: Ring til en ven, gå en tur, soignere din hund, se en sitcom, spise en kringle, lære et fremmed sprog, gør en dans rutine, læse en bog, forskning noget fascinerende, læse avisen, se boldspil, tegne et billede, klippe plænen, plante nogle blomster, drikke en kop te, så prøv en ny opskrift eller skrive en Google. Overvej, om at gøre nogle slags ting, der ligner den handling af rygning kan være mere effektive, som at gå til den sædvanlige ryger område og stolene i et stykke tyggegummi. Med andre ord, tage at 5-10 minutters pause, der er blevet et ritual for rygeren. Måske slutte sig til dem i aktiviteten, når de har lyst til at ryge.
 13. 13
  Gør det klart, du ikke er der til at babysitte, men for at støtte dem.
 14. 14
  Altid vise, at du er klar over, hvor svært det er at stoppe med at ryge, og hvor stærk din ven bliver. Feeling stolt vil hjælpe din ven til at klare.
 15. 15
  Altid være der for din ven eller kollega. Din vigtigste rolle er at støtte denne person, du holder af. Giv ham eller hende kærlighed og opmuntring. Dette er en hård tid for ham eller hende, og der vil være en følelse af modstand, vrede, bitterhed og vanedannende cravings. Din støtte er afgørende for at hjælpe den person, gennem denne periode.
 16. 16
  Spørg ofte, hvordan de gør. Vel vidende, at nogen kommer til at kontrollere kan hjælpe med at holde folk på sporet. Må ikke være alt for kritisk, hvis den person glider, især på første eller første gang de forsøger at holde op. Må minde og tilskynde dem til at prøve igen, selv om.
 17. 17
  Lyt til din ven og gøre et punkt at tale ofte. Rygestop kan være en frustrerende eller vanskelig tid, og det vil hjælpe at have nogen at tale med om det.
 18. 18
  Tak dem for at holde op, og for at holde sig til det, og fejre sejren. De første to til tre uger er sandsynligvis den sværeste (selvom cravings kan fortsætte og tænde for mere end et år), så planlægge en slags fest eller belønning for dem til gengæld for at gøre det gennem de første to eller tre uger af ikke rygning.
 19. 19
  Mind personen ofte hvor stolt du er af dem for at forsøge at holde op. Belønninger og ros er ofte mere kraftfulde motivationsfaktorer end skyld eller nagende.

Tips

 • Hvis din ven begynder at ryge igen, fortælle dem det er normalt, og de fleste rygere har brug for et par forsøger at holde op, så de er på rette spor. Hvis du laver dem lyst tabere, men chancerne er, at de ikke vil forsøge igen at stoppe med at ryge, af frygt for at fejle igen og følelsen af, at slemt igen.
 • Sørg for at spørge den person, hvis de virkelig ønsker at holde op. DETTE ER det vigtigste skridt! Hvis de ikke ønsker at holde op, så fortæl dem, at du er til rådighed og villig til at støtte dem, når de beslutter at holde op, og holde opmuntre dem.
 • Flyt ikke på at eliminere områder røg. For eksempel, hvis du siger nej rygning i huset, og du fange ham ryge i huset ikke videre planmæssigt, og fjerne rygning i gården. Vent indtil personen er helt mestrer det ene ben i denne vanskelige rejse, før du går videre til den næste.
 • Hvis du finder cigaretter, lightere, eller andre ryge "redskaber", hvor de er ikke meningen at være, skjule dem i et hemmeligt sted, som rygeren ikke kender til (ændre det ofte, så selv i person ikke finde det ene uge, vil de ikke være i stand til i næste uge), og vent, indtil papirkurven dag at lægge det ud på kantstenen. Dette vil reducere fristelsen til at gå grave gennem papirkurven for pakken de forlod ved siden af ​​TV
 • Køb en selvhjælpsbog, vise dem gennemgår for bogen, og overbevise dem om at læse den. Bedre endnu, kan du læse det sammen, og arbejde på en plan højt.
 • Selv om det ikke er bedre for rygere sundhed, kan du foreslå, at de skifter til skråtobak, hvis de ikke ønsker at bruge nikotin tyggegummi. Lad dem prøve at bruge poser såsom Skoal wintergreen poser, så det er nemmere at undgå at få tobakken hele munden.

Advarsler

 • Må ikke være for streng eller kritisk, især i de første par uger. Dette vil være en meget vanskelig tid for rygeren, at komme over de værste abstinenser.