Wkedk

Hvordan til at udvikle din sans for tid

Er du en af de mennesker, der, når de bliver spurgt, hvor lang tid siden skete der noget, eller hvor lang tid noget tog, du giver et groft skøn, der er vej ud? Eller er du kronisk sent, fordi du er overbevist om, at din eller tager 15 minutter, når det i virkeligheden tager 25 eller 30? Har du en skål i 50 minutter i stedet for 30 (som opskriften instrueret), fordi du "mistet overblikket over tid"? Nogle mennesker er bedre i stand til at bedømme tidens gang end andre, men heldigvis er det en evne, der kan udvikles med følgende øvelser.

Steps

Hvordan til at udvikle din sans for tid. Hold alle dine ure så korrekt som du kan gøre dem.
Hvordan til at udvikle din sans for tid. Hold alle dine ure så korrekt som du kan gøre dem.
 1. 1
  Hold alle dine ure så korrekt som du kan gøre dem. Husk at tjekke dem på din computer, bil, og mobiltelefon. Når du indtaster et nyt miljø, kontrollere eventuelle ure og notere, hvorvidt de matcher din. Mens du træner dig selv, bære et ur, eller bære en telefon eller andet ur med dig på alle tidspunkter. De mere præcise dine ure, jo bedre vil du være i stand til at finjustere din følelse af tid.
 2. 2
  Stabilisere dit døgnrytme. Mennesker har en naturlig indre ur, der regulerer biologiske processer. Hvis denne rytme er forstyrret, ikke kun vil du have svært ved at dømme tid, men det kan også have negative virkninger på dit helbred og produktivitet. For at holde din døgnrytme optimeret, udvikle en rutine, hvor du spiser, sover og udsætte dig selv for naturligt lys på omkring samme tidspunkter hver dag.
 3. 3
  Hver gang du tænker på det, gætte dig selv, hvad tid det er. Check et ur eller se. Lav et punkt for at korrigere sig selv. Tænke eller sige til dig selv noget lignende "Jeg troede, det var 10:20, men det er faktisk 10:34. Jeg var 14 minutter langsom." Dette er din tid sans hul.
  • Du kan gøre det til en vane at gøre det hver gang du støder på en bestemt lokalitet eller genstand, såsom et stopskilt, lyskryds eller spejl.
  • Du kan prøve at gætte det tidspunkt, hvor du vågner, hvis du ikke vågner til en alarm.
 4. 4
  Når du får en chance, tjek et ur, og gøre opmærksom på tiden. Gå om dit almindelige liv, forsøger at gætte, når det har været en time. Tjek et ur på dit gæt, og gøre opmærksom på din tid fornuft hul. Efterhånden som du bliver bedre, varierer tidsintervaller du forsøger at gætte.
 5. 5
  Når du starter en opgave med en defineret begyndelse og slutning (læse et kapitel i en bog, kørsel til en vens hus, tage et brusebad) gætte på, hvor lang tid det vil tage dig. Når du er færdig, gæt hvor lang tid det faktisk tog dig. Kontrollere den tid. Hvor langt væk var din indledende gæt? Hvor langt væk var dit andet gæt?
 6. 6
  Når du starter en opgave, som har en bestemt tidsramme (ligesom når madlavning), indstille en timer til den øvre ende af det givne interval. For eksempel, hvis du er til at lave mad havregryn til 3-5 minutter indstille en timer til 5 minutter. Tildel dig selv den opgave at gætte, når 3 eller 4 minutter er gået. Hvis du laver en fejl, vil timeren redde dig fra at have brændt havregryn. Men med praksis, vil du udvikle en fornemmelse for, hvor lang tid til at forlade havregryn madlavning, da mange kokke lærer at gøre med forskellige retter de kokken ofte.
 7. 7
  Optag dine fremskridt i en tid forstand tidsskrift. Når du observere et tidspunkt sans hul, skrive det ned. Du vil måske bemærke et mønster, ligesom du har tendens til at være omkring 15 minutter langsom om morgenen, og der er 30 minutter hurtig i eftermiddag. Eller som de fleste mennesker, vil tiden synes at gå langsomt, når du laver noget ensformigt eller kedeligt, og går hurtigt, når du holder optaget eller have det sjovt. Som du fortsætter med at matche dine gæt med virkeligheden, vil din tidsfornemmelse mærkbart forbedre.

Tips

 • Det kan hjælpe til at få et ur eller se hvilke bip, eller chimes ved hver time. Dette vil hjælpe afstemme din krop til "rytme" af dagen.
 • Hvis du har adgang til termometre i løbet af dagen, kan du bruge nogle af disse tips til at lære at måle temperaturen samt ved at estimere temperatur før du tjekker termometer. Hvis du går på arbejde, se om din rute kan tage dig forbi en bank termometer tegn, og gør dit gæt lige før du kommer til skiltet. Advarsel: Disse termometre er nogle gange ikke meget præcis.
 • Nogle børn, der vokser op på en ustruktureret husstand (hvor aktiviteter ikke på nogen måde er forbundet med tiden) kan have svært ved at tilpasse sig skole, hvor mange aktiviteter er planlagt (ligesom at have farveblyanter taget væk, fordi farvelægning tid er forbi, eller ikke afslutter en test, fordi tiden er gået). Tilbyder børnene en fornemmelse af tid og rækkefølge (som "Afslut rengøringen dit værelse, så du kan spille med din bror, når han kommer hjem kl 2:30") kan hjælpe.

Advarsler

 • Bliver meget præcist om tid ("Jeg vil være på dit hus i 8 1/2 referat") kan gøre dig virke forkrampede. Lad dine venner vide, hvorfor du er så kræsen.
 • Stimulanser (herunder koffein ) kan forårsage dig til at overvurdere tidsintervaller mens depressiva kan gøre det modsatte.
 • Nikotin cravings kan forårsage dig til at opfatte tid som passerer langsommere end den egentlig er.
 • Mennesker med Parkinsons sygdom, Huntingtons sygdom, Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD) eller skizofreni ofte kæmper med tidsopfattelse. Hvis du viser andre symptomer på disse betingelser, se en læge.