Wkedk

Hvordan til at lindre en vandmand brod

Som en bi stinger kan vandmænd stingers forblive indlejret i offeret. Behandling vandmænd svier involverer to trin. Det første skridt er at deaktivere enhver stingers. Det andet trin er at fjerne stingers fra ofrets hud. Hvis du ikke kan komme til en læge straks, kan disse trin yde nødhjælp fra vandmænd giften.

Steps

Hvordan til at lindre en vandmand brod. Fjern stingers ved at anvende barberskum til sting område.
Hvordan til at lindre en vandmand brod. Fjern stingers ved at anvende barberskum til sting område.
 1. 1
  Forbliv rolig! Der er kun et par jelly fisk, hvis brod er dødbringende eller potentielt dødbringende. Panik ville være uhensigtsmæssigt.
 2. 2
  Kom ud af vandet! Vandmænd svier kan være yderst smertefuldt, og du kan miste din evne til at svømme.
 3. 3
  Fjern stingers ved at anvende barberskum til sting område. Skrab huden tæt sammen med en barbermaskine, kniv, eller kreditkort. Hvis du ikke har et plastikkort, gnid sand over det at fordrive stingers og skylle det ud i saltvand.
 4. 4
  Deaktiver den resterende stingers. I tilfælde af en almindelig gammel vandmænd brod, duppes eller hæld 3-10% procent eddikesyreopløsning (hvid eddike) om brod med en ren klud. Hvis der ikke eddike er tilgængelig, kan du bruge saltvand eller nogen form for Kødmørning der har papain (papaya enzym) for at neutralisere giften (Adolph s er den ene af valg). Se advarsler vedrørende Kødmørning behandling. Hvis du ikke kan bruge Kødmørning eller eddike end prøve følgende:
 5. 5
  Fjern eventuelle giftigheder i huden ved at anvende en pasta af bagepulver og vand, og med en klud dækker. Hvis det er muligt, genanvende indsætte hver 15-20 minutter. Is kan anvendes til at standse spredningen af ​​giften indtil enten af ​​disse er tilgængelige.
 6. 6
  Tag et meget varmt brusebad. En 15-20 minutters varmt brusebad kan deaktivere giften for nogle vandmænd, især Hawaiian box vandmænd, carybdea Alata.
 7. 7
  Dulme eventuelle resterende hudirritationer med over-the-counter antihistamin piller eller cremer, der indeholder diphenhydramine. Et eksempel er Benadryl (tm).
 8. 8
  Få lægehjælp, hvis offeret oplever nogen symptomer værre end hudirritation eller har problemer med at trække vejret.
 9. 9
  Alvorlige svier skal pakkes efter behandling for at holde dem fra at blive smittet.

Tips

 • Urinating på det hjælper ikke. Det er en myte!
 • Hvis brodden opstod i saltvand, ved hjælp af væsker, der er for det meste frisk vand kan forårsage stingers at injicere mere gift, ikke mindre.
 • Hjælp kan findes på livredder stande / stationer.
 • Mange gange offeret vil ikke se, hvad væsen gjorde stikkende. Altid se en læge så hurtigt som muligt, efter at være blevet stukket af enhver marine skabning.

Advarsler

 • Dette er skrevet ud fra personlige erfaringer og viden. Hvis symptomerne fortsætter og forværres, se en læge med det samme.
 • Brug beskyttende tøj og handsker til at fjerne vandmænd fangarme fra en sting offer.
 • Eddike er ikke anbefalet til portugisisk mand o 'krig (en dødelig vandmænd) svier).
 • Må ikke anvendes nogen af ​​disse løsninger ind i eller omkring øjnene. Dyp en ren håndklæde eller en klud i løsningen og dup omkring øjnene.
 • Nogle dødbringende kasse vandmænd findes i havet omkring Australien og nogle dele af Hawaii. Du har stort set ingen chance for at overleve sin giftige brod, medmindre den behandles med det samme. Smerten er ulidelig og overvældende. Efter neutralisering og fjernelse Stingers kan kunstigt åndedræt og hjertemassage være påkrævet. Hvor antivenin ikke er tilgængelig, kan tryk immobilisering bruges på lemmer efter inaktivering af stikkende celler, mens patienten transporteres til det nærmeste lægecenter. Ikke alle box gelé er dødbringende dog.
 • Må ikke anvendes alkohol, sprit, ammoniak eller urin (se nedenfor) til brodden site. Disse retsmidler er myter, og kan gøre problemet værre.
 • Efterlad ikke Kødmørning på huden i mere end 15 minutter.
 • Vedrørende Kødmørning og urin behandlinger, litteratur giver modstridende rapporter om effektiviteten af ​​disse to behandlinger. Sund fornuft tyder på, at de kun bruges som sidste resorts. Hvis de anvendes, starte ved at behandle et lille område. Hvis smerten forværres, afbryde behandlingen og kontakte en læge. De varierende grader af effektivitet Kødmørning kan skyldes de forskellige enzymer i forskellige mærker. Den mest effektive enzym er papain, (papaya enzym). Enzymet nedbryder de proteiner, der udgør nematocysts, som injicere gift, gøre dem til harmløse aminosyrer.