Wkedk

Hvordan til at behandle en slange bid

Nogle slanger er kødædende krybdyr, der lever i en bred vifte af levesteder hele verden. Mens de fleste slanger er ikke giftige, et mindretal bære gift, der kan forårsage smertefulde skader eller endog døden for mennesker.

Steps

Hvordan til at behandle en slange bid. Selvom det ikke er sandsynligt, at være livstruende, kan bid fra ikke-giftige slanger stadig være smertefulde og føre til infektion.
Hvordan til at behandle en slange bid. Selvom det ikke er sandsynligt, at være livstruende, kan bid fra ikke-giftige slanger stadig være smertefulde og føre til infektion.

Ikke-giftige slangebid

 1. 1
  Selvom det ikke er sandsynligt, at være livstruende, kan bid fra ikke-giftige slanger stadig være smertefulde og føre til infektion.
 2. 2
  Rens såret grundigt og roligt. Vask med rent vand. Brug en alkohol-gennemblødt pad, hvis en sådan findes. Prøv ikke at gå i panik.
 3. 3
  Behandle såret med en antibiotisk salve. Påfør et tyndt lag antibiotisk salve.
 4. 4
  Bandage såret. Dette vil beskytte det og hjælpe til at modvirke infektion. Vær opmærksom på såret, da det heler for rødme eller striber eller andre tegn på infektion.

Giftige snakebites

 1. 1
  Disse skridt til behandling af giftige slangebid antager, at du ikke har nogen særligt udstyr, såsom et slangebid kit og ikke har umiddelbar adgang til lægehjælp.
 2. 2
  Få offeret væk fra slangen. Din første prioritet er at sikre, at hverken du eller offeret modtager yderligere snakebites.
 3. 3
  Fjern tøj eller snærende poster. Bid fra giftige slanger kan forårsage hurtig og alvorlig hævelse. Fjern tøj eller smykker fra området.
 4. 4
  Minimer din aktivitet. Højere niveauer af aktivitet vil øge blodgennemstrømningen og øge udbredelsen af ​​giften i hele din krop.
 5. 5
  Skær ikke bid websted eller bruge din mund til at suge ud giften. Disse vil sandsynligvis være ineffektive og kan øge sandsynligheden for infektion.
 6. 6
  Rengør bid site med sæbe og vand. Dække såret med en forbinding.
 7. 7
  Wrap en stram, men ikke ubehagelige elastikbind 2-3 inches over bid webstedet. Du kan bruge noget som en Ace bandage til dette, eller kan mode en fra en elastisk skjorte eller anden artikel i tøj. Elastikbindet bør ikke være ubehageligt som vil føre til den person ubevidst bøje deres muskler, løsne formål at immobilisere lemmet.
  • Hensigten med dette trin er at bremse aftrækket fra lymfesystemet, ikke at forsinke eller hindre blodgennemstrømning. Blod i gennemsnit gør et komplet kredsløb gennem legemet omkring en gang i minuttet, og kan ikke blive væsentligt bremset via kompression uden at risikere at afskære cirkulation. Lymfesystemet, på den anden side, afløb meget langsommere og kan være påvirket af en elastisk komprimere over sårstedet.
  • Check for en puls under yderposen. Det bør være til stede. BEMÆRK: Nogle eksperter er uenige med dette trin for at bruge en elastisk komprimere. Dette kan forårsage en hurtig frigivelse af giften, når bandage eller andet materiale er fjernet. Forlader det på er ikke en mulighed, men fordi nogen administreret antivenom ikke vil være i stand til at nå det berørte område. Derudover vil folk ikke er uddannet i førstehjælp ofte begår den fejl at gøre komprimere til stramme, meget gerne en årepresse, som risikerer at afskære cirkulation og forværre tilstanden. Hvis giften er en hemotoxin, kan anvendelsen af ​​et materiale til at begrænse blodgennemstrømning resultere i tab af lemmer.
 8. 8
  Splint bidt lemmer for at forhindre bevægelse. Hold en den afficerede ekstremitet under niveauet af hjertet.
 9. 9
  Hold offeret rolig og beskyttet mod miljøet. Lad offeret resten, indtil du kan få ham lægehjælp. Hvis offeret er ved bevidsthed, gør ham drikke væske.

Tips

 • De fleste slanger er ikke giftige.
 • Din bedste mulighed er at undgå en slangebid. Pas på steder, hvor slanger er almindelige.
 • Se dine skridt på steder befolket af både mennesker og klapperslanger. Klapperslanger ryste deres rangler at skræmme væk potentielle fare, så de ikke behøver at strejke. Men overdreven jagt på klapperslanger ved mennesker har ført til en ændring i deres adfærd i menneske-befolkede områder. Klapperslanger i områder med en masse mennesker er usandsynligt at rasle på dig, at forlade sig på deres naturlige camouflage i stedet, som gør dig mere tilbøjelige til at træde på én.

Advarsler

 • Forsøg ikke at fange slangen selv for det medicinske team. Der er fagfolk, der er uddannet til at fange slanger.
 • Selv ikke-giftige slangebid kan føre til infektioner.
 • Forsøg ikke at skære åbne såret og suge giften, enten med munden eller et slangebid kit. Dette har ikke vist sig at fjerne en betydelig mængde af toksiner og kan føre til større skader huden i det område.

Ting du behøver

 • Antibiotisk salve
 • Sårforbinding
 • Elastikbind