Wkedk

Hvordan man behandler en solskoldning

Glemmer at bruge solcreme, før du gik udenfor, og nu er du rød som en hummer? Her er nogle teknikker til at dulme og behandle en solskoldning.

Steps

Hvordan man behandler en solskoldning. Tag en over-the-counter smertestillende.
Hvordan man behandler en solskoldning. Tag en over-the-counter smertestillende.

Hurtig smertelindring

 1. 1
  Tag en over-the-counter smertestillende. Ibuprofen og aspirin er populære muligheder. Disse kan hjælpe med at reducere betændelse omkring din solskoldning, samt mindske smerten.
  • Giv ikke aspirin til børn. I stedet vælger noget, der er specielt markedsført som et barns dosis af paracetamol. Vær dog opmærksom på, at acetaminophen (Tylenol, Panadol, etc.) ikke har en anti-inflammatorisk effekt, men kan lindre eventuelle smerter.
 2. 2
  Brug et anti-inflammatorisk pasta. Egnede topiske applikationer omfatter aloe vera, kortison creme eller anden beroligende middel specificeret som egnet til irriteret og solbrændt hud (se afsnittet nedenfor). Hvis du ikke har nogen af ​​disse, kan du lave en anti-inflammatorisk pasta ud af aspirin. Du skal blot knuse op et par piller til et pulver, der er så fint, som du kan styre, og derefter tilsættes vand, et par dråber ad gangen, indtil det bliver til en goopy pasta. Anvend på de ramte områder.

Køling relief

 1. 1
  Har en cool bad eller en meget blid brus.
  • Bath: Indstil vandet til en kølig temperatur, der er lige under lunken (dvs. ikke tænder-raslen kold), og slappe af i 10 til 20 minutter. Temperaturen vil lindre smerten, og vandet vil stoppe din hud bliver så irriteret. Gentag så ofte som du har brug for.
  • Bruser: Igen, holde temperaturen lige under lunken og også bruge en meget blidt flow eller bare et drys af vand. Hvis det tordner ud, vil din hud ondt.
  • Undgå at bruge sæbe, badeolie eller andre rengøringsmidler, som du bader eller brusebad. Sådanne produkter vil irritere din hud og eventuelt gøre virkningerne af solskoldning føler endnu værre.
  • Hvis du har blærer danner på din hud, tage et bad i stedet for brusebad. Trykket fra bruseren kan poppe dine vabler.
  • Når du kommer ud, ikke gnide din hud tør med et håndklæde. I stedet lad dig lufttørre, eller klappe håndklæde over din hud i små, blide bevægelser.
 2. 2
  Anvend kolde omslag til din hud. Hvis du ikke er i en situation, hvor man kan bade, eller du vil bare foretrækker ikke at, kan du i stedet anvende kolde, våde omslag til din hud. Fugt en vaskeklud eller andet stykke stof med koldt vand, og læg det over det berørte område i 20 til 30 minutter. Re-våd det så ofte som du har brug for.

Aktuel ansøgninger om nødhjælp

 1. 1
  Anvend aloe vera til brændt hud. Du kan købe geler eller lotion, som indeholder aloe vera på de fleste butikker, eller du kan skære en luns af planten selv, hvis du har en til rådighed.
  • Brug puder af dine fingre, forsigtigt anvende aloe for din solskoldning.
  • Må ikke "gnide sig i" hele vejen, ligesom du kan med en almindelig lotion. Lad det lidt goopy og fugtig på toppen af ​​brænde, da dette hjælper med at forhindre huden mod udtørring og bliver mere irriteret.
  • Genanvende så ofte som nødvendigt.
 2. 2
  Behandling af inflammation med kortison creme. Kortison cremer indeholder en lille dosis af steroider, der kan arbejde for at reducere betændelse til din solskoldning. Du kan finde lavdosis, over-the-counter rør på din lokale stof butik eller supermarked. Kig efter hydrocortison eller noget lignende.
  • Brug ikke kortison creme på små børn. Spørg på apoteket om råd, hvis du er i tvivl eller bekymringer om at bruge denne creme.

Holde hydreret

 1. 1
  Drik masser af vand. Solskoldning kan dehydrere, så det er vigtigt at modvirke denne ved at drikke en masse vand, mens du gendanne. Målet for 8 glas indeholdende 8 ounces/236ml vand hver dag (eller endda en lille smule mere).

Beskyttelse solskoldet hud

 1. 1
  Beskyt solskoldet hud, hvis du går udenfor. Ideelt set bør du hænge ud i skyggen eller bære tøj i løbet af de ramte områder, hvis du går tilbage ud i solskinnet. Hvis du ikke kan undgå at udsætte din hud, dog anvende et tyndt lag af aloe vera på brænde, og derefter sætte SPF 45 solcreme på toppen for at forhindre yderligere skader.
 2. 2
  Påfør uparfumeret fugtighedscreme til din hud, da det begynder at helbrede over. Når du ikke længere har åbne blærer eller rødme af solskoldning har lagt lidt, behandle din beskadiget hud til nogle TLC. Påfør en cremet, uparfumeret fugtighedscreme til solbrændt områder i løbet af de næste par dage eller uger til at forhindre afskalning og irritation.

Blister behandling

 1. 1
  Behandle vabler. Hvis din solskoldning er alvorlige, vil du måske bemærke vabler begynder at danne. Her er hvad man skal gøre ved det:
  • De fleste vabler ikke fortjener popping. Popping dem tidligt kan være smertefuldt, samt muligvis kan føre til infektion og ardannelse. De bør ikke hænge rundt i mere end et par dage, så løse at bide tænderne sammen og beskæftige sig med det i mellemtiden.
  • Men hvis du har en stor blister, der skal tømmes, pop det hygiejnisk. Sterilisere en nål med sprit og vand, og lave et lille hul i kanten af ​​blisterpakningen. Når du har drænet al væsken, klappe området tørt med rent gaze. Hvis du føler dig utilpas eller usikker om at gøre dette, se din læge.
  • Vask dine hænder med sæbe og vand, før du rører vabler. Igen, dette er at forhindre infektion.
 2. 2
  Brug topiske midler på vabler. Nogle forslag kan nævnes:
  • Påfør aloe vera, som du ville i afsnittet ovenfor.
  • Overvej at bruge antibiotisk salve (såsom polymyxin B eller bacitracin) på dine vabler, hvis du har mistanke om infektion. Infektion kan manifestere sig som et modbydeligt lugt, gul pus, eller ekstra rødme og irritation omkring huden. (Bemærk, at nogle mennesker er allergiske over for disse salver, så gør en "patch test" på en upåvirket område først og sørg for at du ikke har en dårlig reaktion.)
 3. 3
  Må ikke rive flapper af hud levn fra brudte vabler. Du vil kaste dem hurtigt nok, ikke risikerer irriterende din hud endnu mere nu.
 4. 4
  Cover blærer i en løst indpakket gazebind. Når du har anvendt aloe vera eller salve til området, sætte en forbinding over det for at forhindre irritation mod dit tøj eller noget andet. Løst anvende en steril stykke gaze over område, bruge medicinsk tape til at sikre.
  • Skift bandage gang hver dag, eller efter at den bliver våd eller snavset.
 5. 5
  Bær løstsiddende bomuldstøj løbet solbrændt områder. Baggy t-shirts og løse bomuld pyjamas bukser er ideelle tøj til at bære, mens du komme fra en solskoldning. Hvis du ikke kan løsthængende tøj, i det mindste sørge for dine Klæder er bomuld (dette stof giver din hud til at "ånde") og som løs som muligt.

Reaktion på mulige infektioner hurtigt

 1. 1
  Hvis du oplever følgende symptomer, kan din hud være inficeret. Behandlingen kan kræve brug af et antibiotikum creme (se trin 6) eller lægehjælp:
  • Øget smerte, hævelse, rødme eller varme omkring blister
  • Røde striber strækker sig væk fra blisteren
  • Dræning af pus fra blister
  • Hævede lymfeknuder på halsen, i armhulerne eller lysken
  • Feber.
 2. 2
  Vide, når du har brug for at se en læge. Hvis du oplever følgende symptomer i forhold til din solskoldning, søge lægehjælp omgående:
  • Følelse svag eller svimmel
  • Hurtig puls eller hurtig vejrtrækning
  • Ekstrem tørst, ingen urinproduktion, eller indsunkne øjne
  • Bleg, klam, eller kold hud
  • Kvalme, feber, kulderystelser, eller udslæt
  • Dine øjne ondt, og er følsomme over for lys
  • Svære, smertefulde blærer.

Ubekræftede hjem retsmidler

De retsmidler, der er anført i nedenstående trin ikke er blevet videnskabeligt bevist, men nogle mennesker sværger de arbejder. Brug dem på din egen risiko, at bemærke, at The Mayo Clinic advarer mod at bruge hjemmelavede løsninger, der ikke er verificeret, såsom æggehvider (potentiale for bakteriel overførsel), jordnøddesmør eller vaseline, da disse midler kan forsinke heling.

 1. 1
  Brug Noxzema ansigts sæbe. Noxzema blev oprindeligt udtænkt til at yde nødhjælp fra solforbrændinger. Her er hvad man skal gøre:
  • Køb en 334ml beholder (ikke pumpe) i Noxzema Original kolde creme. Denne særlige formel er langt mere effektiv end de andre.
  • Begynde at anvende Noxzema, så snart du kommer hjem, og har mistanke om et brandsår. Må ikke vente med at se, om det bliver rødt.
  • Påfør et tykt lag af Noxzema til det ramte område. Du bør være i stand til at se et lag af hvidt. Lad det sidde.
  • Når det meste af fugten er blevet absorberet af din beskadiget hud, anvende mere Noxzema på toppen. Må ikke skylles ud, da dette blot vil tørre din hud ud.
  • Fortsætte med at anvende Noxzema hver 2 til 8 timer afhængigt af sværhedsgraden af ​​brænde.
 2. 2
  Prøv te metode:
  • Brew 3 eller 4 teposer i en kande varmt vand. Når te er næsten sort, fjern teposer og lad væsken afkøles til stuetemperatur.
  • Forsigtigt duppe på solskoldning med en klud dyppet i te. Påfør så meget som du gerne vil, men ikke vaske det af. Jo mere jo bedre. Hvis brænde er virkelig dårlig, kan du bare duppe med teposer.
  • Prøv at gøre dette ved sengetid, så det kan gøre det ting natten over. Bruser det ud næste morgen, og du vil se og føle en stor forskel.
  • Vær forsigtig med tøj, som te flydende pletter.
 3. 3
  Brug en kold klud fugtet med skummetmælk. Lad den hvile på den brændte pletter. Den kølighed tager den indledende ilden, og mælken skaber et protein film, der hjælper med at lette den efterfølgende ubehag.
 4. 4
  Hvis brænde er meget nylige (stadig rød og ikke skrælle), gælder saften af en tomat til din hud. Tomatsaft er surt, men det gør ikke ondt og hjælper rødme. Bemærk, at spise tomater er formentlig mere effektiv mod at blive solskoldet end at bruge dem efter den kendsgerning.
 5. 5
  Prøv Calendula salve. Calendula salve anses af nogle for at være specielt godt for alvorlige forbrændinger med blærer. Du kan finde den på et naturopathic butik, spørg forhandleren eller biopat for at få råd. Vær opmærksom på, at der ikke urte behandling er egnet til behandling af alvorlige skader, hvis du har alvorlige forbrændinger eller blærer, der ikke vil heles, se en læge med det samme.
 6. 6
  Påfør troldhassel lotion. Det er en god aloe alternativ til beroligende smerter. Påfør omhyggeligt til det berørte område og orlov.
 7. 7
  Prøve eddike. Denne metode er kun egnet til hud uden brud af nogen art, det er ikke egnet, hvis du har hudafskrabninger på din hud. Æble cider anses for at være den bedste.
  • Bland eddike i en 50-50 fortynding med koldt vand.
  • Soak håndklæder i opløsningen (eller sted i en spray flaske).
  • Drape håndklæder over forbrændinger eller spray over det forbrændte område. Bemærk, at lugten næsten totalt forsvinder fra din hud efter ca en time.
 8. 8
  Tilsæt ½ kop bagepulver eller nogle havregryn til et bad. Dette vil bidrage til at mindske hævelse og hvis der er nogen kløe stede, kan disse ingredienser reducere den.
 9. 9
  Prøv abrikos metode.
  • Skræl og mos 3-4 abrikoser.
  • Påfør blandingen på dit brænde og lad den i 15 minutter.
  • Vask af med lunkent vand.

Tips

 • Må ikke sætte nogen varme på din solskoldning, såsom en varme komprimere. Dette vil intensivere smerten.
 • Normalt behøver solskoldning ikke kræver en læges pleje. Men hvis du kører en feber, se en læge, som ville indikere mulig hedeslag.
 • Undgå at bære uld eller syntetiske stoffer over en solskoldning. Du vil være mest komfortable med ingen eller løst tøj på det berørte område.
 • Det er en god idé at købe en vandtæt solcreme og anvende det liberalt, om du tror, ​​du vil være at gå i vandet eller ej.
 • Lad ikke nogen touch eller slap din solskoldning. Dette kan ende med at skade alvorligt.
 • Prøv at undgå at gå udenfor uden den rigtige form for solcreme. Brug SPF 45 solcreme, hvis du går udenfor.
 • Tag et dejligt bad havregryn før de går på vågeblus eller efter en lang dag ud.

Advarsler

 • Løsthængende at undgå yderligere irritation af brænde.
 • Du må ikke tage et varmt brusebad, når du har en solskoldning.
 • Undgå at bruge cremer, der indeholder benzocain, lidocain, eller olie (som Vaseline).
 • Må ikke vælge, poke, scratch eller skaller din solskoldning. Dette vil medføre endnu større irritation. Ved at udvælge det lag af solbrændt hud, vil du ikke afsløre en tan, eller vil du gøre "peeling"-processen gå hurtigere, hvad det kan gøre selv, er at indføre infektion. Lad huden helbrede sig selv ordentligt, og det vil, givet tid og tålmodighed.
 • Mens solforbrændinger er knyttet til melanom (den mest dødelige form for hudkræft), regelmæssig solen, som ikke resulterer i brændende stadig forårsager hudskader og kan øge din risiko for andre typer af hudkræft.
 • ikke lægge is på en solskoldning. Dette kan føles som at få en "ice burn", som kan være næsten lige så smertefuld som solskoldning. Desuden er det kun køler områderne omkring brænde.
 • Må ikke anvendes eddike til åbne rifter eller til områder, der for nylig er blevet barberet. Eddike vil "brænde", hvis de anvendes til disse områder.
 • Da solforbrændinger ikke er de eneste problemer, solen kan forårsage, også kontrollere for symptomer på hedeslag.
 • Det er muligt, men sjældne, at få tredje grads forbrændinger fra solen. Hvis du har mistanke kunne være sket, se en læge med det samme.
 • Vær meget opmærksom på noget medicin (herunder naturlægemidler og æteriske olier), denne liste af en øget følsomhed for sollys som en bivirkning. Stol aldrig på naturlægemidler at helbrede alvorlige skader.