Wkedk

Hvordan til at behandle en pilrokke brod

Den 4. september, Steve Irwin (aka "The Crocodile Hunter") nr. 2006 tragisk døde, da en pilrokke barb gennemboret hans hjerte. Steve var meget uheldigt, da pilrokke svier er sjældent dødelig. Denne artikel giver tips om, hvordan man behandler en mindre pilrokke brod, når professionelle lægehjælp ikke er mulig.

Steps

Hvordan til at behandle en pilrokke brod. Soak de ramte led i den varmeste vand tolerable i to timer.
Hvordan til at behandle en pilrokke brod. Soak de ramte led i den varmeste vand tolerable i to timer.
 1. 1
  Tag det roligt. Stingray svier er sjældent dødelig. Det er sagt, bør du søge læge, hvis muligt. Stingray svier er forårsaget af den skarpe modhager, der transmitterer et protein-baseret gift. Denne giften forårsager ekstrem smerte, der vil spike og falde over de næste mange timer, og ofte lader snitsår og hudafskrabninger på brodden site. Smerten er mest ekstreme løbet af de første 30-90 minutter efter brod, spiking og slukker i løbet af denne tid så godt. Det er almindeligt for en brod til at bløde lidt god og svulme. Må ikke over reagerer, fordi det kan få dig til at føle sig mere smerte og muligvis dø. Det er meget alvorligt, og du bør søge lægehjælp med det samme.
  • Hvis du oplever nogen kvalme, opkastning, muskelkramper eller kulderystelser, gå til den nærmeste skadestue med det samme, da det kan være et tegn på en allergisk reaktion eller overdosis af gift. Hvis du begynder at føle følgende: trykken i brystet, hævelse overalt i ansigtet, vejrtrækningsbesvær, welts (nældefeber) hvor som helst på kroppen og kvalme du har en allergisk reaktion! Du bliver nødt til at komme til en ER det samme. Enhver unormal reaktion (udover lejlighedsvis kløe, mindre hævelse ved stikke websted eller tilbagevendende smerter) bør rapporteres til en læge. Hvis du er i tvivl, så søg altid lægehjælp, især hvis såret bliver betændt eller infektion ikke aftager inden for få dage med derhjemme behandling.
 2. 2
  Soak de ramte led i den varmeste vand tolerable i to timer. Andre varmekilder såsom en høj effekt spotlight, motorens manifold dækket med et fugtigt håndklæde eller varm bil hætte dækket med et fugtigt håndklæde kan også bruges med forsigtighed. En øjeblikkelig hot pack som den slags, der anvendes i handske warmers kan være en god ting at holde på hånden i din førstehjælpskasse, når vover sig ind stingray territorium. En åben flamme af enhver art er formentlig alt for farligt at bruge på grund af risikoen for at brænde huden, men kan overvejes, hvis stor omhu for at undgå brænding og intet andet er tilgængelig. * Da pilrokke gifte er sammensat af varme-labile proteiner, vil gøre dette ændrer den tertiære struktur af polypeptidet proteinmolekyle ved denatureringen og derved deaktivere giften. I sidste ende betyder, at giften vil have mindre effekt. Ikke alene det varme vand hjælper med giften, men på samme tid, det vil reducere mængden af ​​smerte offeret oplever. Strand livreddere sommetider holde spande varmt vand omkring stationen på travle sommerdage - du kan bede om at bruge det. Giften bliver ofte gel eller gelé-lignende og sive fra det åbne sår - dette ønskes.
 3. 3
  Wrap såret i en improviseret bandage fra alle tilgængelige ren, fnugfri klud dyppet i varmt vand, når såret er stoppet oser.
 4. 4
  Brug et aktuelt antibiotikum til at reducere risikoen for infektion og lindre smerte. Hvis såret viser tegn på infektion, såsom rødme, langvarig hævelse eller pus, søge lægehjælp omgående. Aktuel antibiotika er ikke en erstatning for ordentlig lægehjælp. Ubehandlede infektioner kan resultere i tab af lemmer eller død.

Varmt sand

 1. 1
  Hvis du er på stranden og sandet er varmt, begrave din fod i varmt sand. Dette hjælper med smerter og hævelse. Livreddere giver de samme råd. Som en læge, der har behandlet mange pilrokke og ulk svier, er den mest værdifulde råd dette: gifte af disse havdyr er varmelabile og iblødsætning den berørte del, som regel en hånd eller fod, i varmt vand ikke kun gør smerten gå væk, men ødelægger giften. Hvor længe for at suge let vurderes ved at fjerne ende fra vandet. Hvis det stadig gør ondt, lægge den tilbage i!

Bryst og mave sår ville have fordel ved ikke at fjerne gennemtrængende genstand, ligegyldigt hvad det er, som du kan øge blødning internt, når du fjerner det.

Tips

 • Varmt vand virker. Smerter forbundet med stikket er absolut ulidelig. Hvis du tager sig af en person, der blot fik stukket, hvis det ikke allerede er i varmt vand, stop læsning, gå suge det i varmt vand.
 • Når du svømmer, især i tropiske farvande, altid være forsigtig. Stingrays, hajer og andre farlige havdyr kunne være omkring. Også se ud for folk omkring dig, at måske har brug for hjælp.
 • Eddike, appelsinjuice, ki-ora, sodavand eller andre sure væsker, udover næsten-skoldning varmt vand, vil IKKE være effektiv mod stingray gift, som de er syre. (Syrer kan dog lette gopler og brand ant stings). Opvaskemiddel, bar sæbe (pH 9,5) eller ammoniak (PH 11-12) vil hjælpe med at neutralisere giften, som de er basisk. Stingray giften er sur (pH 4,2)
 • Træk eller shuffle dine fødder, når du er til fods i vandet, så du støder ind i pilrokke i stedet for at træde oven på dem.
 • 110 ° F (37 ° C) er vandtemperaturen Southern California livreddere bruger til at behandle pilrokke skader, da det ikke vil skolde huden og er acceptabel ved de fleste. I almindelighed vil vand i en spand afkøling ved en hastighed på 1 ° C per minut, ændre så vandet ud hver 10 minutter eller deromkring.
 • Hvis stukket i hånden, så sørg for og fjern eventuelle ringene, så nogen hævelse, vil ikke medføre tab af cifre.
 • Når du først får stukket, skal du ikke forsøge at stoppe blodet, men lad det strømme ud for at få så meget af giften (og eventuelle bakterier) ud, som du kan. Når den stopper blødningen skub nær såret for at gøre det bløder mere (dette virker også efter havkat).
 • Under eller efter det varme vand sættetid udføre effleurage med olie på underben og fod (undgå brodden selve webstedet) i retning af hjertet. Jeg fandt dette haft en dramatisk effekt på at mindske smerter, når det havde lagt sig til det punkt, at det ikke længere var ulidelig.
 • Gå ikke i panik!

Advarsler

 • Hvis du er i tvivl, så søg altid lægehjælp, især hvis såret bliver betændt eller infektion ikke aftager inden for få dage med derhjemme behandling.
 • Hvis du begynder at føle følgende: trykken i brystet, hævelse overalt i ansigtet, vejrtrækningsbesvær, welts (nældefeber) hvor som helst på kroppen og kvalme du har en allergisk reaktion! Du bliver nødt til at komme til en ER det samme. Allergiske reaktioner kan være mindre til svær. Så unormale reaktioner (udover lejlighedsvis kløe, mindre hævelse ved stikke websted eller smerte) bør rapporteres til en læge.
 • Personer med svækket immunforsvar såsom diabetikere eller personer med hiv / aids bør forfølge øjeblikkelig og aggressiv medicinsk behandling.

Ting du behøver

 • OTC Antibiotikum såsom Neosporin eller Bactine
 • Fnugfri klud eller en del af en gammel bomulds T-Shirt
 • Varmt, frisk vand ved den varmeste temperatur, at den tilskadekomne kan tåle.