Wkedk

Hvordan til at leve med en ældre person,

Leve med den ældre person har unikke belønninger og kan have udfordringer for alle berørte om dem. Vær tålmodig samt forståelse. De kan vel foretrække at være selvforsynende og vil helt sikkert lide at blive nedladende. Men der er nogle tilfælde, hvor de måske ikke være i stand til at drage omsorg for sig selv eller har brug for hjælp til at gøre det. Ved at være dig selv, og til dem, være ærlig omkring dine egne begrænsninger (af tid, færdigheder og ressourcer), kan du leve lykkeligt med en ældre person, og de ​​kan leve lykkeligt med dig.

Steps

Hvordan til at leve med en ældre person. Definer grænser med alle, der deler et boligareal med dig, både fysisk og psykisk.
Hvordan til at leve med en ældre person. Definer grænser med alle, der deler et boligareal med dig, både fysisk og psykisk.
 1. 1
  Definer grænser med alle, der deler et boligareal med dig, både fysisk og psykisk. Må ikke trænge gennem disse uden tilladelse.
 2. 2
  Lær at acceptere personens beslutninger. De kan ikke være i stand samle ting op, hvis de slippe dem, rydde op godt efter sig selv, såsom i køkken og badeværelse, og kan ikke være glemsom at slukke apparater og lys, og låse døre. Må ikke antage, at personen er skødesløse eller bevidst forteelser. Tilbyd at gøre ting for dem, hvis du kan, og vente på at se, om hvad du så som en undladelse var overlagt fra deres side. For eksempel kan de foretrækker at lade en hall lys på natten.
 3. 3
  Skelne mellem, hvad der kan forbedres, og hvad der ikke kan forbedres med hensyn til sundhed, funktionelle begrænsninger og mobilitet. Må ikke, at på grund af alder denne betingelse er normalt, i dag mange undersøgelser viser, at ikke alene kan man bevare et godt helbred og funktion op til det sidste år af livet, men at man kan vende visse betingelser med fysisk og psykisk pone kosttilskud og regelmæssig metabolisk kontrol. Aldersdiskrimination eksisterer også medfølelse og man skal ikke falde i den fælde at tro "intet kan gøres."
 4. 4
  Gennemgå nogen medicin med dem (med deres samtykke). Anfør de lægemidler og de interaktionsundersøgelser advarsler, samt instruktioner til at tage medicin, som kræver enten fastende, eller tage med mad, og så videre.
 5. 5
  Hold øje med ændringer i humør eller adfærd. Ofte vil en ældre person ikke indrømme, at noget generer dem, eller at de er i smerte, ikke sove, eller har problemer med at spise, og disse kan være indikationer for at søge professionel lægehjælp.
 6. 6
  Holde huset organiseret, og især i en situation, hvor personen har begrænset mobilitet, bruger en rollator, kørestol eller andre hjælpemidler assistance eller deres syn er dårlig. Diskuter installere hjælpemidler, hvis du er i stand til, og den person kan bruge dem. Dette kan omfatte grab barer på toilet og bad karbad, bruser sæde eller en kørestol rampe. En pladsbesparende alternativ til en rampe er en elektrisk kørestolslift.
 7. 7
  Vær opmærksom på temperaturen i hjemmet. Ældre mennesker kan være meget følsom over for kulde, eller på tidspunkter, varme.
 8. 8
  Forstå særlige behov i kost, saltindtag og lignende. Ældre mennesker er ofte på diæter og bliver fristet ligesom resten af ​​os. Sukker og salt er to almindelige fødevarer, der er ofte begrænset.
 9. 9
  Giv personen respekt og privatliv så meget som du er i stand til. De har måske brug for hjælp med personlig hygiejne, og det er ikke en behagelig ting for nogen af ​​jer, men når det er muligt, bør de have så meget privatliv og personlige rum, som det er praktisk at tillade.
 10. 10
  Watch out for svindlere og svig, som udnytter og byttedyr på ældre mennesker. Dette kan omfatte fupmagere, sælgere og folk opererer under dække af religiøse organisationer. Må ikke blive fornærmet, hvis dine egne tilbud om hjælp bliver gransket.
 11. 11
  Hold nøje optegnelser for dem, hvis de ikke er i stand til. Dette bør omfatte at vide, hvor deres familie er, og hvordan du kan kontakte dem, akut medicinsk information, kontoudtog, forsikring dokumenter og andre forretninger oplysninger, hvis de vil have dig til.
 12. 12
  Hjælpe den person, hvis du er i stand til at holde deres basale grooming præsentabel. Ofte ældre mennesker kan ikke trimme finger-og tånegle, kam eller børste deres hår eller sætte på og.
 13. 13
  Være respektfuld, høflig og opmærksomme på personens følelser og ideer. Undgå at behandle personen som et barn. Ældre mennesker har oplevet livet meget dybere, end vi ofte sætter pris på. Stille dem spørgsmål, lære af deres erfaringer, og opfordre dem til at være lykkelig.
 14. 14
  Støtte den ældre persons autonomi til at gøre hans eller hendes egne valg i livet, og ikke erstatte din egen dømmekraft. Hver voksen har kapacitet til at foretage mindst nogle, hvis ikke alle, af hans eller hendes egne beslutninger, så bidrage til at styrke personens evne til at gøre, og vælg så meget som muligt for sig selv. Må ikke antage, alene på grund af fremskreden alder, at folk ikke kan styre deres egne anliggender, selvom du ikke er enig med dem.
 15. 15
  Forstå den ældres socioøkonomiske baggrund, samt de væsentlige historiske begivenheder personen har oplevet. Leve gennem arrangementer såsom krige, økonomiske depressioner, katastrofer og politiske omvæltninger har en stor indvirkning på en person, især i løbet af de yngre, formative år.

Tips

 • Når det er muligt at lytte til historierne om en ældre person. Deres livserfaringer kan lære dig noget, eller give dig ny indsigt.
 • Respekter deres anmodninger om mindre portionsstørrelser. Det hjælper ikke at fortælle dem at "spise, hvad de kan". Bare lad dem spise, hvad der er behageligt for dem.
 • Ældre mennesker ofte ikke rejse godt, på grund af dårligt syn, lav udholdenhed og inkontinens - det kan alle blive fastsat og forbedres.
 • Der er en bred vifte af produkter på markedet til at hjælpe ældre mennesker at klare hverdagen nogle kan være nyttigt som store trykte publikationer, lydbånd og CD'er, højttaler telefoner og fodvarmere. Men altid spørge hvad der er passende og acceptabel.
 • Jo mere aktiv personen er ofte bedre deres helbred er generelt, så vær klar over, du kan gøre for meget for dem, så let som for lidt. Enhver ældre person, der kan stadig gå rimeligt godt må aldrig sidde for længe, ​​da blodpropper og nedsat cirkulation i ekstremiteterne kan være skadelige for dem.

Advarsler

 • Check med apoteket, hvis personen er at tage flere medikamenter for lægemiddelinteraktioner og bivirkninger.