Wkedk

Hvordan til at læse og forstå medicinske laboratorieresultater

Er du ofte forvirret, når du læser din patient lab resultater? Undrer du dig over, hvad disse laboratorie ord og begreber betyder? Denne artikel vil hjælpe dig med at forstå, hvad din læge fortæller dig om dine lab resultater. Bemærk venligst, at denne artikel på ingen måde har til hensigt eller foregiver at give lægehjælp.

Steps

Hvordan til at læse og forstå medicinske laboratorieresultater. Patientens navn og ID-nummer.
Hvordan til at læse og forstå medicinske laboratorieresultater. Patientens navn og ID-nummer.

Obligatoriske elementer i lab rapporter-funktionærer

Alle laboratorie rapporter skal indeholde visse elementer, som mandat af føderale lovgivning. Her er nogle af de elementer, der er relateret til kontorarbejde.

 1. 1
  Patientens navn og ID-nummer. Disse er påkrævet for korrekt identifikation og sikre testresultater er knyttet til den korrekte patient.
 2. 2
  Navn og adresse laboratorium. Det laboratorium, hvor testen fandt sted skal fremgå af formularen for ansvarlighed
 3. 3
  Test rapport dato. Dette er den dag blev resultaterne genereres og rapporteret til bestilling læge.

Obligatoriske elementer i lab rapporter-prøver og tests

 1. 1
  Overskrifter. Nogle grundlæggende positioner omfatter Hematology (studiet af blodceller), kemi (studiet af visse kemiske komponenter, der findes i blodet eller væv), Urinanalyse (studiet af urin og urin sedimenter og komponenter), Bakteriologi / Mikrobiologi (studiet af bakterier, der kan findes i kroppen), immunologi (studiet af kroppens forsvarsmekanismer stoffer, kaldet antistoffer), Endocrinology (studiet af hormoner), og Blood Bank / Immunohematology (studiet af blodtyper og blodlegemer proteiner). De fleste af disse resultater er trykt med en kolonne format.
 2. 2
  Specimen kilde. Dette er kritisk, fordi noget lignende protein kan måles fra flere kilder såsom dit blod eller urin.
 3. 3
  Dato og tidspunkt for prøvetagning. Fordi nogle tests er påvirket af, da prøven blev indsamlet, vil dette vises på alle rapport.
 4. 4
  Navn på test. Selvom navnet på testen vil blive vist, er det ofte forkortet. labtestsonline.org har en klar liste over forkortelser for en række tests.
 5. 5
  Testresultater. Resultaterne kan vises på en række forskellige måder, afhængigt af testen. Resultatet kan vises som et tal (dvs. i et kolesterol scanning), en positiv eller negativ indikation (dvs. i en graviditetstest), eller i tekst (dvs. navnet bakterier taget fra en inficeret hjemmeside).
  • Lab resorts, der er unormale vil normalt blive fremhævet på en eller anden måde. Et "L" kan betyde, at antallet er mindre end reference interval eller "H" kan betyde det er højere end det.
  • Resultater, der er faretruende unormal skal indberettes straks til lægen og er normalt markeret med en stjerne. Rapporten vil normalt noterer dato og tidspunkt lægen blev underrettet om dette.
 6. 6
  Referenceintervaller. Disse er prøven befolkning, der bruges til at afgøre, om et testresultat er normal eller unormal.
  • Der er mange faktorer, der kan afgøre, hvorvidt dine resultater falder inden for et referenceområde, herunder din alder og køn, samlet niveau af stress, eller en graviditet.
  • Det er fuldt ud muligt at falde ud af referenceområdet på en bestemt laboratorietest trods af et godt helbred. Det er ikke nødvendigvis et tegn på, at noget alvorligt er galt. Du bør konsultere din læge, hvis du er bekymret for et bestemt resultat.

Flags

Flags er bogstaver eller tegn, der gør opmærksom på en lab resultat.

 1. 1
  Fælles lab flag. Disse omfatter C For kritisk (nogle gange kan det stå for Comment), H for High, L for Low, CH for Kritisk Høj, CL for kritisk lav, og D for Delta. En Delta-værdi er en stor og pludselig ændring af en lab resultat fra den foregående testresultat. The Delta værdi flag er normalt ses i en indstilling, såsom et hospitalsophold.
  • Kig sted på rapporten for en linje, der forklarer, hvad visse bogstaver (flag) står for i din specifikke rapport. Dette sagn vises normalt nederst på resultatsiden.
 2. 2
  Ingen flag betyder normalt et resultat er normal. Normale værdier kan normalt findes på højre side af lab rapport.
 3. 3
  Skriv ned lab test, at flaget svarer. Det er som regel på den venstre kolonne. For eksempel, hvis resultatet er 3,0 (L), og testen er kalium bemærke, at resultatet. Du kan derefter spørge din læge betydningen af ​​resultatet, eller du kan forskning det på din egen.

Dine rettigheder

 1. 1
  Opnåelsen af et eksemplar af rapporten. Hvis du har haft blod arbejde og leve i USA, det er din ret til at få kopier af disse tests fra læge eller laboratorium, som administreres dem. Efter denne anmodning, har den medicinske facilitet 30 dage til at få papirarbejdet for dig.
 2. 2
  Gennemgang information. Lægen er forpligtet til at forklare enhver lab resultater til dig i løbet af din planlagte samråd med ham eller hende.

Tips

 • Immunologi: imm-you-nah-lah-Jee
 • Hæmatologi: Hee-muh-TAH-lah-Jee
 • Forstå, at du ikke er uddannet eller uddannet i laboratoriet medicin eller lægevidenskaben.
 • Kemi: kim-IST-ree
 • Urinanalyse: din-in-al-ih-sis
 • Immunohematology: imm-you-no-hee-muh-TAH-lah-Jee
 • Indser du måske ikke har de faktiske resultater i hånden. Lægen vil ofte viderebringe resultaterne til dig.
 • Fonetikguide (European engelsk):
 • Altid ringe til din læge til din lab resultater. De fleste laboratorier er ikke tilladt at give resultaterne til patienter på grund privatlivets fred.
 • For en visning af et eksempel lab rapport, gå til
 • Endokrinologisk: in-doe-Crin-ah-lah-Jee
 • Mikrobiologi resultater ofte er lange og vidtløftige, med komplekse og forvirrende vendinger. Det er stærkt anbefales, at du diskutere disse med din læge, som han eller hun kan "koges ned" de lange ord og resultater.
 • Bakteriologi: back-tåre-ee-ah-lah-Jee
 • Hold en log og opspore dine resultater over tid.
 • http://i32.photobucket.com/albums/d11/BgJff/examplelabreport.jpg.
 • Sommetider laboratorieprøver tager lang tid at komme tilbage. Tests for visse bakterier kan ofte tage 6 til 8 uger at vende tilbage.
 • Her er et link til forskellige normale laboratorieværdier Lab-værdier. De "normalområdet", kan variere fra laboratorium til laboratorium (grundet metodologi og udstyr forskelle) og også fra område til område (forskellige befolkningsgrupper lab værdier vil variere på grund af livsstil forskelle, kost og andre faktorer). På grund af dette, er det betragtes som en normal resultat interval i Området er ikke nøjagtigt samme sted.

Advarsler

 • Denne artikel på ingen måde har til hensigt eller foregiver at give lægehjælp. Til medicinsk rådgivning, kan du tjekke med din sundhedspleje udbyder.
 • Brug aldrig dine lab resultater at forkæle dig selv. Lab resultater er kun en del af en bred vifte af værktøjer en læge bruger til at diagnosticere og håndtere sygdomme eller sygdomstilstande. Forsøger at lokalisere problemer ved hjælp af kun lab resultater er som at forsøge at beskrive alle de rum i et hus, når du får lov til at besøge kun spisestuen. Ligeledes en fuldstændig lægeundersøgelse, billeder (røntgenstråler, CT-scanninger, osv.), patient historie og andre diagnostiske værktøjer hjælper din læge diagnosticere og behandle sygdomme og sygdomme.