Wkedk

Hvordan til at håndtere søvnparalyse


Klare drømme er en tur til sub-bevidsthed, som følger helt andre regler, end vores hjerne under vågen tilstand. Som sådan, lejlighedsvis vores underbevidsthed spiller forskellige tricks på os, især under sove og drømme. En af disse "krop-sind tricks" er søvnlammelse - en tilstand af fuldstændig muskelsvaghed.

Det er en tilstand, hvor folk er lammet i begyndelsen af ​​søvn eller ved at vågne. Mentalt vågen, men fysisk i søvn og lammet. Det er en desorienterende tilstand, der også kan byde levende og skræmmende hallucinationer.

Følelsen af ​​kroppens samlede ufølsomhed under søvn lammelse er ofte forbundet med andre symptomer, såsom følelse af kvælning, nedsat hjerterytme, tilstedeværelse af det onde person i rummet, følelse af at blive slæbt rundt osv.). Det er naturligvis ikke den mest behagelige form for drøm oplevelse, men er søvnparalyse farligt? Nej, hvorfor? Fordi det er en almindelig menneskelig tilstand. Det er en beskyttelsesmekanisme, som forhindrer os i at handle i vores drømme, som vi sover. Efter at være faldet i søvn, bliver hjernens signal til musklerne blokeret og derfor kan vi ikke flytte vores fysiske krop, som vi drømmer om det.

Her er nogle skridt til at hjælpe dig med at identificere og håndtere søvn lammelse.

Steps

Hvordan til at håndtere søvnparalyse. Lære at genkende symptomerne.
Hvordan til at håndtere søvnparalyse. Lære at genkende symptomerne.

Genkende symptomerne

 1. 1
  Lære at genkende symptomerne. Sleep lammelse kan påvirke dig på mange forskellige måder. Der er dog nogle fællestræk, som folk oplever, herunder:
  • En manglende evne til at bevæge stammen eller lemmer i begyndelsen på søvn eller efter opvågning
  • Korte episoder med delvis eller fuldstændig skeletmuskel lammelse
  • Visuelle og auditive hallucinationer (folk ofte fornemmer en ond tilstedeværelse, eller føler et fantom touch eller høre en uidentificerbar støj i lokalet)
  • En følelse af åndenød (eller trykken for brystet)
  • Forvirring
  • Hjælpeløshed
  • Frygt

Hvad gør under søvn lammelse

 1. 1
  Fokus på kroppens bevægelser. Du kan opleve, at du er i stand til at flytte en del af din krop (ofte dine tæer, fingre eller tunge) for at tvinge dig selv til et fuldt vågen tilstand.
 2. 2
  Fokus på øjenbevægelser. Din evne til at åbne dine øjne og se sig omkring generelt ikke hindres af søvn lammelse. Nogle mennesker anbefaler bevæger sig hurtigt deres øjne frem og tilbage for at bryde den lammede tilstand.
 3. 3
  Fokus på vejrtrækning. Kontrolleret vejrtrækning kan være en udmærket afslapning teknik. Kendskab nogle vejrtrækning teknikker i forvejen kan hjælpe dig med at genvinde kontrol under en søvn lammelse episode.
 4. 4
  Forestil dig selv i bevægelse. Nogle mennesker med vilje fremkalde en søvn-lammelse stat til at fremkalde, hvad de mener at være ude-af-kroppen oplevelser. Forestille sig at flytte ubesværet fra kroppen kan være et behageligt alternativ til at sove lammelse.

Symptombehandling

 1. 1
  Sove regelmæssigt. Sleep lammelse menes at ske, når den sovende ind i REM-søvn tilstand tidligt. Da dette er mere tilbøjelige til at opstå, når en person er søvnmangel, at opretholde en regelmæssig sund søvn mønster og få nok søvn kan reducere sandsynligheden for søvn lammelse episoder. Hvis du lider af søvnløshed, uddanne dig til at falde i søvn lettere.
 2. 2
  Sove på din side. Ca. 60% af søvn lammelse episoder sigende opstår, når den sovende ligger på hans eller hendes ryg, til at bryde denne vane, sy en lomme eller fastgøre en sok på bagsiden af ​​din natskjorte og indsætte en tennisbold eller to.
 3. 3
  Motion regelmæssigt. Du behøver ikke at gå til gymnastik. Blot indføre en lav-effekt øvelse regime til din dag. Tage en gåtur i morgen, for eksempel, er en god idé.
 4. 4
  Spis sundt. Intet er mere vigtigt end hvad du lægger inde i din krop. Klip de ting, der vil påvirke din søvn, såsom koffein, alkohol og slik.
 5. 5
  Tag det roligt. Stress afbryder normale søvn cyklusser, hvilket i høj grad kan bidrage til sandsynligheden for søvn lammelse. Der er mange ting, du kan gøre for at hjælpe dig med at falde til ro, såsom meditere, lytte til musik, og spille med et kæledyr. Beslut, hvad der virker bedst for dig.
 6. 6
  Se en læge. Når episoder opstår en gang om ugen i 6 måneder, er det tid til at rådføre sig med din personlige sundhedspleje udbyder.

Yderligere forebyggende behandlinger

 1. 1
  Tal om det med dine venner. Det er meget nemmere at håndtere med en medicinsk tilstand, når du ved, du er ikke den eneste. Du vil måske blive overrasket over at erfare, at nogen du kender har været igennem noget lignende.
 2. 2
  Hold en log. Spor detaljerne i oplevelsen, den tid, din søvn mønster, sovestilling, mentale / følelsesmæssige tilstand før og efter du blev lammet, og hvis du var lammet, mens falde i søvn eller når man vågner op. Dette kan alle være nyttige oplysninger, især hvis du beslutter dig for at en se en læge om sygdommen.
 3. 3
  Identificer de udløsende faktorer. Sleep lammelse kan udløses af en række forskellige situationer. For eksempel har nogle forskere fundet, at det kan være forårsaget af den stilling, du falder i søvn i. Disse forskere anbefaler sover i nogen anden stilling end din ryg. Det kan også være forårsaget af visse beroligende eller smertestillende medicin. Switching medikamenter kan fjerne problemet.
 4. 4
  Undgå udløser. Efter at have identificeret dine personlige udløser, gør dit bedste for at undgå dem. Dette vil reducere chancerne for at opleve søvn lammelse.

Tips

 • Sleep lammelse kan være skræmmende, men det er egentlig ikke farligt eller skadeligt. Det er faktisk den panik, der forårsager såkaldte "psykologisk skade".
 • Sleep lammelse er en meget almindelig medicinsk fænomen. Må ikke bekymre sig om de overnaturlige eller åndelig konsekvenser af en sådan episode.
 • Få en god, regelmæssig søvn. Uregelmæssige søvnmønster, eller søvnmangel føje til sindet blive ubalanceret, som straks påvirker din drømme oplevelse.
 • Hvis du oplever afstandtagen ("ud af kroppen" følelser), forsøge at "føle" tekstur af dine plader, tøj eller møbler omkring dig. Det er nemmere at vågne op, hvis du fokusere på en af ​​dine sanser. Alternativt ignorere følelsen af ​​lammelser og tillader dig selv at følge "ud af kroppen" følelser, du kan slå en ubehagelig overraskelse i en fornøjelig lysende drøm, hvor du kan være i stand til at kontrollere. Prøv at besøge venner eller behagelige steder, du har besøgt. Ingen skade kan komme til dig, så du skal ikke være bange.
 • En anden måde at holde en afbalanceret sind er at øve let afslapning eller meditation teknikker for at give hjernen til at "slukke" efter meget lange arbejdstider og ophobes energi til at arbejde effektivt.
 • Undgå at sove på ryggen.
 • Undgå koffein fem timer før søvn.
 • Hvis du føler en episode, der kommer på natten, så prøv at sidde op og stirre på et klart lys for et minut eller to.
 • Hvis du ønsker at "bryde" ude af søvnlammelse derefter tage og en dyb indånding, lukke øjnene, og på samme tid, åbne dem og løft dine arme / ben.
 • Overvej at have din læge administrere en sove undersøgelse diagnose. Med korrekt behandling af en diagnosticeret søvnapnø tilstand kan søvnlammelse stilne af, og / eller forsvinde.

Advarsler

 • Du kan finde dig selv stadig drømmer, mens du oplever lammelse. Det er det tidspunkt, hvor søvnlammelse er mest forvirrende. For eksempel kan du vågne op til se konturerne af dit soveværelse, men på samme tid, du kan se en ubuden gæst i din drøm. Den slags drømme er almindelige i forbindelse med søvn lammelse, og de er kendt for at være usædvanligt skræmmende.
 • Du vil måske føler trang til at bryde fri af lammelse ved at forsøge at sidde op eller flytte en masse. Gør dette kan ofte få dig til at være lammet videre og trykket til at stige. Den bedste måde er at bare slappe af og erkende, at du er ikke i fare, og den følelse vil snart passere.