Wkedk

Sådan behandler herpes

Herpes eller herpes simplex virus (HSV), er en seksuelt overført virusinfektion. I Europa alene anslår CDC, at en kvart million mennesker får nye herpes infektioner hvert år. Desværre er der endnu ingen kur mod herpes. På den anden side, kan herpes behandles og styres med medicin, hjemmepleje og enkle forholdsregler for at forhindre udbrud og transmission.

Steps

Sådan behandler herpes. Har en læge diagnosticere herpes.
Sådan behandler herpes. Har en læge diagnosticere herpes.

Læge anbefalede behandlinger

 1. 1
  Har en læge diagnosticere herpes. Med en kønssygdom som herpes, behøver du ikke ønsker at stole på selv-diagnose. Du ønsker at være sikker på, og for at være sikker, skal du besøge lægen. Mange gange, herpes er asymptomatisk, således at symptomerne enten ikke til stede eller er for milde til at blive genkendt. Andre gange, herpes præsenterer med følgende symptomer:
  • Små, smertefulde blærer, der skurv over og helbrede i løbet af adskillige uger. Disse kan enten være på dine kønsdele eller dine balder.
  • Rød, caking, eller rå hud i kønsdelene, med eller uden kløe.
  • Hyppige smerter eller ubehag under vandladning.
  • Influenzalignende symptomer, såsom feber, body ømhed (især i ryg og nakke), og hævede kirtler.
 2. 2
  Hvis du får diagnosticeret med herpes, så tal med din læge om medicinsk-styrke behandlingsmuligheder. Din læge bør være i stand til at give dig konkrete forslag om, hvilke stoffer og forholdsregler for at tage for at håndtere symptomer. Da der ikke er nogen kur endnu for herpes, administrerende symptomerne er den primære bekymring.
 3. 3
  Vide, hvad ordentlig behandling vil du gøre for dig. Håndtering af dine udbrud med den rette behandling vil hjælpe dig:
  • Heal sår hurtigere og mere effektivt
  • Minimere varigheden og sværhedsgraden af ​​udbrud
  • Mindske tilbagefald af udbrud
  • Minimere risikoen for spredning herpes eventuelle seksuelle partnere
 4. 4
  Tag antivirale lægemidler, som foreskrevet af din læge. Antivirale lægemidler mindske antallet af herpesudbrud ved at reducere, hvad der kaldes "virusudskillelse" eller den proces, hvorved virus gør nye kopier af sig selv på hudens overflade. Regelmæssig brug af antivirale lægemidler hjælper også lavere risiko for, at du vil passere herpes simplex virus videre til andre seksuelle partnere. De mest almindelige antivirale lægemidler ordineret til herpes omfatter:
  • Acyclovir (Zovirax)
  • Famciclovir (Famvir)
  • Valacyclovir (Valtrex)
 5. 5
  Kend dine behandlingsmuligheder, når det kommer til at tage antivirale lægemidler. Lægemidler administreres af en læge under foreskrevne tidspunkter. Når herpesvirus er først diagnosticeres, er lægemidler ordineres sædvanligvis. Så på en periodisk eller regelmæssig basis, er medicin også ordineret, afhængigt af sværhedsgraden af ​​udbrud og patientens individuelle behov.
  • Initial behandling: når du er diagnosticeret med herpes, vil Deres læge ordinere en kort retssag (7 til 10 dage) i antivirale lægemidler. Hvis 10 dage værd af antiviral medicin ikke hjælper styre udbruddet, kan lægen fortsætte din behandlingsforløb for et par dage mere.
  • Intermitterende behandling: hvis du oplever udbrud sjældent eller uregelmæssigt tidspunkter, kan lægen ordinere et antiviralt lægemiddel for dig at bruge, når udbrud opstår. Under flere dage værd af antiviral medicin på hånden vil tillade dig at starte et kursus af narkotika, så snart udbruddet sker, minimere dens alvor og varighed.
  • Regelmæssig behandling: Hvis du har regelmæssige udbrud i alt mere end seks om året, så tal med din læge om at tage antiviral medicin hver dag. Dette kaldes undertrykkende behandling. Personer med regelmæssige udbrud, der begynder at tage medicin hver dag ofte finde deres udbrud reduceret med så meget som 80%.

Supplerende behandlinger

 1. 1
  Soak det berørte område i varmt vand, men når ikke iblødsætning, holde området tørt. Læger undertiden anbefale iblødsætning i varmt vand for at lindre kløe, smerter eller ubehag forbundet med herpes udbrud. Du kan opleve, at aluminium acetat (Domeboro) eller magnesium-sulfat (Epsom salte) hjælpe med at lindre det ramte område, selv om disse ikke er læge-anbefalede behandlinger.
  • Rens sår forsigtigt med sæbe og varmt vand. Holde vabler rene kan bidrage til at fremskynde helbredelse.
  • Når området ikke iblødsætning i varmt vand, så prøv at holde det tørt. Hvis frotté området tørt efter stepping ud af badet er ubehageligt, kan du bruge en hårtørrer i stedet.
 2. 2
  Bær løs, åndbart undertøj og tøj. Bomuld undertøj er et must. Restriktiv tøj og syntetisk strømpebukser, undertøj eller bukser kan forværre genital herpes symptomer, da disse syntetiske materialer tendens til ikke at trække vejret, samt stoffer som bomuld.
 3. 3
  Hvis dine sår er meget smertefuldt, så spørg en læge om et aktuelt bedøvelsesmiddel at gælde for de ramte områder. Selvom aktuelle behandlinger er generelt mindre effektive end systemiske behandlinger, kan de undertiden anvendes til behandling af smerter eller ubehag.
  • Tager OTC smertestillende medicin, såsom aspirin (Bayer), acetaminophen (Tylenol) eller ibuprofen (Advil) er ofte anbefales til at hjælpe med smerte.
 4. 4
  Prøv en salve indeholdende propolis. I sin naturlige tilstand, er propolis harpiksholdige materiale indsamlet fra knopper af poppeltræer, selv om det ofte er høstet fra bistader. A 3% propolis salve (Herstat eller ColdSore-FX), anvendes på herpeslæsioner kan hjælpe med at helbrede læsioner.
  • I en undersøgelse blev propolis salve anvendt fire gange om dagen, i 10 dage, blandt 30 deltagere. Bagefter 24 af 30 deltagere, der brugte propolis i løbet af undersøgelsen rapporterede, at deres læsioner helet, mens kun 14 ud af 30 deltagere, der brugte en placebo, rapporterede, at deres læsioner helet.
 5. 5
  Prøv urten Prunella vulgaris og champignon rozites caperata. Prunella vulgaris og Rozites caperata har begge vist en vis løfte i kampene herpes. Prunella vulgaris kan anvendes i et varmt vand behandling for at lindre og helbrede sår, mens Rozites caperata kan indtages at hjælpe med at behandle sår.

Alternative, ubekræftede hjem retsmidler

 1. 1
  Prøv at echinacea. Længe brugt i kampen mod forkølelser og infektioner, echinacea er en naturlig Herbel middel, der har vundet i popularitet i de seneste år. Echinacea kan indtages som presses saft, som en tinktur, eller som en ekstrakt (dvs. te). Selv om mange mennesker har taget til at bruge echinacea for at behandle herpes, intet videnskabeligt grundlag for at sige, at echinacea hjælper med at behandle herpes.
 2. 2
  Brug bagepulver til tørre herpes sår. Bagepulver er anden gang-testet stof til alt fra at ildelugtende armene, samt en tandpasta og acne behandling. Bagepulver kan hjælpe tørre ud fugtige eller oser læsioner og dermed hjælpe dem til at forsvinde hurtigere. Som et tørstof, er bagepulver ren og absorberende, men stadig ikke læge-anbefalet behandlingsmulighed.
 3. 3
  Brug lysin eller L-lysin for at forhindre udbrud. Lysin er en essentiel aminosyre, der gør en række ting for den menneskelige krop (absorbere calcium, formular kollagen, og producere carnitin, blandt andre). I tilfælde af herpes kan lysin bidrage til at forhindre et udbrud ved at blokere arginin, som hjælper med herpes replikation. Alligevel har de kliniske forsøg med lysin blevet blandet, og forskerne mener, at lysin er bedre til at forebygge et udbrud end at behandle en.
 4. 4
  Brug en kold te pose til at hjælpe med at styre flare-ups. Nogle mennesker tror, ​​at garvesyre findes i te hjælpe med at behandle udbrud, når de sker. Sådan bruger:
  • Varm vandet op lige nok til at stejle tepose i.
  • Afkøl tepose under koldt vand, indtil det ikke længere er varm. Fjern det meste af fugten fra tepose.
  • Påfør teposen på læsionerne. Lad bo i flere minutter.
  • Kassér tepose og tørre området straks med et rent håndklæde eller en hårtørrer.
 5. 5
  Brug aloe vera creme til behandling af læsioner. Aloe vera kan være gavnligt i healing herpeslæsioner, især blandt mænd. Anvendelse af aloe vera creme til læsioner, og tørring grundigt bagefter, kan reducere varigheden af ​​udbruddet.

Forebyggende teknikker

 1. 1
  Forstå, at udbruddet forekommer hyppigt i tider med stress, sygdom, fysiske traumer (herunder seksuel aktivitet) og træthed. At tage sig af dig selv fysisk og følelsesmæssigt kan hjælpe dig med at reducere hyppigheden af ​​udbrud.
 2. 2
  Deltag i stress relief aktiviteter. Administration af din følelsesmæssige stress kan hjælpe dig med at undgå udbrud. Overveje at finde en rutine, såsom yoga, maleri, eller meditation, som hjælper dig med at holde en afbalanceret og rolig.
  • regelmæssigt. Motion er en stor naturlig stress buster, og det holder dig i top fysisk helbred som godt. Staying fit kan hjælpe dig med at undgå sygdom og beskytter dit immunforsvar, som kan hjælpe med at forhindre herpes udbrud.
 3. 3
  Brug altid en latex kondom under oral, genital eller anal sex. Dette er ikke kun hjælper med at beskytte din sex partner (som altid skal informeres om din tilstand forud for enhver fysisk kontakt eller seksuel aktivitet), men også hjælper med at beskytte din hud mod skader, der kan føre til et udbrud.
  • Prøv ikke at have sex under udbrud. Viral udgydelse af herpes kan ske over hele genitale område, hvilket gør transmissionen endnu sandsynlige. Hvis du er bekymret for at overføre virus til din seksuelle partner, har kun sex mellem udbrud, altid at bruge kondom.
 4. 4
  Få nok hvile. At holde din energi niveauer op ved at få tilstrækkelig søvn hjælper dig med at undgå sygdom og håndtere fysisk og følelsesmæssig stress. Målet for 7 til 8 timers søvn hver nat, og undgå aktiviteter, der sætter din krop gennem ekstreme udholdenhedstests (såsom maratonløb).
 5. 5
  Undgå aktiviteter, der sætter dig på høj risiko for sygdom eller infektion. Vask dine hænder regelmæssigt og undgå områder, hvor smitsomme sygdomme er almindelig (såsom læger venteværelser og andre områder, hvor syge mennesker kan samles). Holde dit immunsystem på sin fulde kapacitet er vigtig for at opretholde et udbrud-fri livsstil med herpes.

Advarsler

 • Så snart du har været diagnosticeret med herpes, informere dine seksuelle partnere af din infektion og anbefale, at de også bliver testet. Første udbrud opstår normalt inden for 2 uger eksponering og infektion, men kan være mild eller ubemærket.
 • Personer med herpes kan overføre virus, selv når der ikke er nogen synlige symptomer eller sår. Det er afgørende at anvende syntetisk beskyttelse under al seksuel kontakt for at undgå overførsel af virus, selv under udbrud-fri perioder.
 • Hvis du oplever en udbredt, svær udbrud af HSV sår, skal du muligvis at blive optaget på et hospital for intravenøs medicin og professionel lokalbehandling af dine vabler.