Wkedk

Hvordan til at vågne op uden en alarm clock

Fingernegle højlydt hvinende ned en tavle, de skingre toner af Emergency Alert System alle lyde: nogle ting er så klamt som vækkeur. Mennesket har overlevet i de fleste af vores historie uden disse forbandede noisemakers - hvorfor ville du brug for en nu? Svaret er naturligvis, at alle andre har en, og det ville se dårligt, hvis du var den eneste vandrer ind på kontoret sent to timer. Men ligesom momma sagde bare fordi alle andre i verden der gør det betyder ikke, du skal. Vågne naturligvis meget lettere for dig, som din krop langsomt vil justere fra dyb søvn til en rolig opvågning. Her er hvordan at adskille dig fra vækkeuret uden at slutte dit job eller droppe ud af skolen.

Steps

Hvordan til at vågne op uden en alarm clock. Brug dit vækkeur til at vågne op på omtrent samme tidspunkt hver morgen.
Hvordan til at vågne op uden en alarm clock. Brug dit vækkeur til at vågne op på omtrent samme tidspunkt hver morgen.

Få ind i en rytme

 1. 1
  Bestem hvad tid du har brug for at vågne op på de fleste dage. Gør dette til din søvn mål.
 2. 2
  Brug dit vækkeur til at vågne op på omtrent samme tidspunkt hver morgen. Vores organer «fysiologiske processer reguleres af døgnrytme, en cyklus, i mennesker nøje er tilpasset 24-timers dag. Du vil vænne sig til at vågne op. Ved at træne dig selv til at vågne op på samme tidspunkt hver dag, du "sæt" din døgnrytme.
 3. 3
  Regne ud hvor meget søvn du virkelig har brug. Folk har brug for omkring 7-10 timers søvn hver nat. Individuelle søvnbehov varierer. Kom tilstrækkelig hvile er den mest indlysende måde at hjælpe dig vågne op, når du ønsker det.
 4. 4
  Gå i seng på omtrent samme tidspunkt hver aften. Når du ved, hvornår du har brug for at komme op og hvor meget søvn du har brug for, kan du bestemme, hvad tid du har brug for at gå på vågeblus. Mens du i første omgang kan finde det vanskeligt at gå i seng på samme tid hver aften, hvis du gør en indsats for at gøre, så det bliver lettere med tiden.
 5. 5
  Vænne dig ud vækkeuret. Efter så lidt som en uge for at bruge en almindelig seng tid og wake-up tid, bør du være i stand til at vågne op på om det korrekte tidspunkt uden din alarm. Jo mere konsekvent din tidsplan er, jo bedre, men selv hvis du lejlighedsvis gå senere i seng eller tidligere end din sædvanlige tidspunkt, siden du vil se tv, skal din krop stadig føler sig klar til at komme op på din indstillede tidspunkt.

Brug dine sanser

 1. 1
  Se dit sovemiljø og beslutte, hvad du kan styre. Awakening kan udløses af eksterne signaler såsom lys og lyd, dermed effektiviteten af ​​alarmen. Disse udløser kan tilsidesætte den døgnrytme.
  • Lys: Dit sind vil reagere på lys og bringe dig ud af søvnen. Lad dine gardiner eller persienner åbne for vågne op med solopgang. Luk dem, hvis du har brug for at sove senere. Juster placeringen af ​​din seng til at fange lyset på det rigtige tidspunkt, kan du nødt til at flytte din seng lejlighedsvis, da solen vil ramme dit værelse på en lidt anden vinkel som årstiderne fremskridt. Hvis du er camping, find dit telt, så at solen vil ramme det uhindret (sørg for at der ikke er træer, bakker, osv., der vil forhindre solen fra at ramme dit telt tidligt i morgen). Husk, at solen står op i øst, på den nordlige halvkugle en sydvendt orientering vil modtage mere sollys, og i den sydlige halvkugle et nordvendt orientering vil få mere, men medmindre du forsøger at vågne op, når solen står højt på himlen, vil du stadig ønsker at møde mod øst for at fange solen, når den står op. Som anført tidligere, vil placeringen af ​​din seng er stærkt afhængige af tid af året, og den tid, du ønsker at vågne op. Hvis du har brug for at komme op, før solen står op, kan sætte lys på dit værelse på en timer også hjælpe, da dette ikke kan synes så forstyrrende som vækkeur.
  • Lyd: Støj (såsom den irriterende alarm) også bringe dig ud af søvnen. Identificer hvad der lyder jævnligt opstå omkring hvor du sover, og når de opstår. Tog kan biler, dyr og andre mennesker går om almindelige opgaver tjene som vågne signaler. Du kan drage fordel af dette ved at bemærke, hvad vågner du op og hvornår. Overveje at forlade dit vindue åbent at fange flere lyde.
  • Temperatur: Dit sovende krop er meget følsom over for temperatur. Hvis du tænder din varme ned om natten og har en timer på din termostat, kan du indstille varmen til at komme tilbage på omkring en time, før du ønsker at vågne op. Forudsat, at du var på en komfortabel soveplads temperatur hele natten, bør dette bede dig om at vågne. Du kan også bruge temperaturen i forbindelse med lys, da sollys rammer din seng direkte vil varme dig op. Du kan endda være i stand til at vælge, hvad tæpper, du bruger, så du vil blive behageligt hele natten (din kropstemperatur falder efter midnat), men begynder at blive for varm som din kropstemperatur stiger til vejrs (uanset ydre temperatur), mod slutningen af ​​din søvn cyklus. Hvis du ønsker at tage en kort lur udenfor på en varm dag (når du er camping eller backpacking, for eksempel), kan du vælge et sted at sove, hvor du vil være i en skygge i første omgang, men hvor vil du til sidst være i solen.
  • Lugt: Hvis du drikker kaffe regelmæssigt, den nemmeste måde at bruge duft som en udløser til vågen er at sætte din kaffemaskine i dit soveværelse og indstille dens timeren til lige før, når du ønsker at vågne op. Lugt er generelt ikke en pålidelig måde at vågne op, men så bruge dette i kombination med andre metoder.
  • Feeling: Drik et højt glas vand inden jeg går i seng. Du vil opdage, at du vågner op meget hurtigt. Og vil lejlighedsvist nødt til at vågne op og bruge badeværelset, så du vil være oppe på mindst 30 minutter før target tid.

Indstil din mentale alarm clock

Erkend, at forskerne har været i stand til at bevise, at "psykisk vækkeuret" kan eller bør arbejde effektivt. Alligevel mange folk sværger ved det. Andre fortæller, at det gør dem tensely se på deres ur hver 30 minutter for at sikre, at de ikke sove over. Hvis du ønsker at eksperimentere, skal du følge nedenstående trin:

 1. 1
  Bestem hvad tid du har brug for at vågne op. I modsætning til ovennævnte fremgangsmåde, virker denne metode ikke kræver, at du vågner op på samme tid hver morgen. Forskere har opdaget, at omkring en time, før en person forventer at vågne op, begynder kroppen frigive en relativt høj koncentration af hormonet adrenocorticotropin i blodet. De mener, at dette kan forberede personen til at vågne op. Hvis dette er sandt, skal du blot bede frigivelsen af ​​dette hormon på det rigtige tidspunkt.
 2. 2
  Bemærk det tidspunkt, hvor du går i seng.
 3. 3
  Beregn antallet af timer før din påtænkte wake-up tid. Hvis det er muligt, så prøv at sove i et multiplum af omkring 90 minutter, din søvn cyklus gentager i cirka 90 minutters intervaller (dette vil variere fra person til person). Du kan bruge dette til din fordel, da det er nemmere at vågne fra den lettere del (slutningen) af din søvn cyklus.
 4. 4
  Envision din wake-up tid. Som du ligger i sengen, så tænk det tidspunkt, hvor du ønsker at vågne. Visualisere et ur med den tid på det, og visualisere dig selv at komme op på det tidspunkt. Du kan endda finde det nyttigt at fortælle dig selv højt, "Jeg vil vågne op på (den ønskede tid)." Selvom det kan lyde fjollet, har kontrollerede eksperimenter afslørede, at mange mennesker kan bruge disse teknikker til succesfuldt og regelmæssigt vække på det rigtige tidspunkt uden at bruge en alarm eller en anden ekstern trigger. Hvordan hjernen formår at holde styr på de timer er ukendt.
 5. 5
  Brug dit vækkeur som en backup. Hvis du har en alarm ur til rådighed, og du absolut skal vågne op på et bestemt tidspunkt, er det bedst at sætte den til kort efter du normalt vågne op bare i tilfælde denne metode ikke virker. Derudover kan ved hjælp af en alarm clock også hjælpe dig til at vågne op, før alarmen går i gang, fordi du virkelig vil forvente at vågne på det tidspunkt. Denne stærke forventning bør få udgivelsen af ​​adrenocorticotropin. Mens tilføje denne trin ikke rigtig frigøre dig fra vækkeuret, kan du stadig være i stand til at nyde opvågnen uden den barske ryk af alarmen.

Tips

 • Brug weekenden til praksis! Enhver tid, når du ikke har en forpligtelse, prøv at vågne uden alarm, den måde, hvis du sover i, vil du ikke komme i problemer i skolen eller på arbejdet.
 • Ved hjælp af din døgnrytme og regelmæssigt at få det samme (tilstrækkelige) antal timers søvn i løbet af samme periode er den mest effektive måde at vågne op for de fleste mennesker. Du kan kombinere alle tre ovennævnte metoder for ekstra effektivitet. Hvis du skal afvige fra det normale søvn mønster, vil det være klogt at bruge en alarm.
 • Som du liggende i sengen, ser på det tidspunkt, (for eksempel 09:30) og beslutte, hvad tid du ønsker at vågne op (sige, 6:30). For cirka 20 sekunder siger dette i en hvisken, mens tænker intenst om det: "Det er 09:30, og jeg er nødt til at vågne op på 6:30, det er 09:30, og jeg er nødt til at vågne op på 6:30... " Et alternativ er simpelthen at skabe en fast tro på, at du vil vågne på 6,30, og forestille dig selv at gøre det. Må ikke forestille sig det som et ønske, men som en forventning. Tænk, at du ikke har noget valg. Du skal, du nødt til at vågne op på 6:30, er det ikke en mulighed for at vågne op senere end det.
 • Da kroppens kernetemperatur er naturligvis højere i morgen og normalt vågne timer, hvis du har brug for at sove i morgen eller dag, det kan bidrage til at give din krop en anelse køligere sovemiljø. Dette kan gøre det muligt for dig at falde i søvn hurtigere, hvile bedre, og dermed være i stand til at vågne op på det ønskede tidspunkt.
 • Spis og drik før sengetid, så du bliver nødt til at vågne op til at lindre dig selv.
 • Kæledyr kan gøre en fremragende alternativ til børn i forgrunden-nævnte måde.
 • Nogle gange kan du tvinge dig selv til at vågne op, Luk dine øjne (I drømmen), og strække låg for at skubbe gennem drømmen exit døren.
 • Børn er også en meget effektiv erstatning til en alarm, men ikke at blive udnyttet. I de fleste tilfælde høfligt vågner du op, hvis du kommer til at sove over.

Advarsler

 • Hvis du bruger denne teknik, så meget, kan du få op på det tidspunkt, du havde sat i dit sind, selvom du ikke behøver at. Dette kan forårsage alvorlige søvnproblemer.
 • Konstant rode med dit indre ur kan medføre, at du altid vågner op på et bestemt tidspunkt. Pas på folk, der har brug for søvn...
 • Koffein kan hjælpe med at dække en følelse af søvnighed, men kan også forstyrre din evne til at sove senere, når du virkelig ønsker at være sove-og dermed forvirre din søvn ur. Brug den sparsomt og undgå koffein helt i timerne før den ønskede sengetid. Overveje at undgå det helt, da det sætter kroppen i en overordnet stresset tilstand og kan forstyrre søvnen på længere sigt.
 • Stresshormoner holde din krop vågen og forstyrre søvnen. Dette kan bruges til din fordel, hvis du er bekymret for at vågne op, og derfor sover let, men regelmæssig søvn mønstre er vanskeligt at afgøre, når din krop er stresset. Find måder at slappe af, så du kan sove bedre og vågne op, når du ønsker det.
 • Ingen af ​​disse metoder er 100% effektiv, og hvad der virker for én person kan ikke arbejde for en anden. Prøv dem, når du ikke har noget meget vigtigt at gøre på et bestemt tidspunkt, eller bruge dit vækkeur som en backup.
 • Du kan sidde fast på denne, og få op tidligt i weekenden.
 • Vær forsigtig med at tage lur. Napping kan ødelægge døgnrytmen fastsat af en regelmæssig søvn tidsplan. De kan gøre det sværere at falde i søvn på det planlagte tidspunkt. Hvis du behøver at lur, så prøv at holde det under 30 minutter. Hvis du napping hver dag, så gør denne del af din regelmæssig tidsplan og tage den samme længde lur på samme tidspunkt hver dag.
 • Hvis dit arbejde kræver lange perioder uden søvn eller sporadisk søvn (fx medicinsk resident), så kan det være nødvendigt at stole på en alarm, eventuelt som en backup i tilfælde af at disse metoder ikke virker.
 • Hvis du arbejder "nonstandard" timer er din søvn-vågne cyklus sandsynligvis noget forvirret allerede. Du kan bruge disse teknikker til at hjælpe med at bilægge din krop ind i en bedre søvnrytme, men dette kan tage lang tid. Hvis du ofte nødt til at arbejde forskellige skift, vil disse teknikker være særligt vanskelige at bruge.
 • Prøv dette på en dag, at du ved, du vil ikke have at nødvendigvis være vågen tidligt, da dette er en rutine, som vil tage nogle at vænne sig til, og kan ikke arbejde det første gang du prøver disse forslag.