Wkedk

Hvordan til at genkende klamydia symptomer (for kvinder)


Klamydia er en farlig STD, der kan forårsage mange komplikationer og sundhedsproblemer for kvinder, herunder kronisk bækkensmerter og infertilitet. Desværre, klamydia ofte overses, indtil komplikationer allerede er opstået. Symptomerne opstår i omkring 30% af kvinderne, sædvanligvis inden for 1 til 3 uger for infektion, og kan identificeres med følgende oplysninger.

Steps

Hvordan til at genkende klamydia symptomer (for kvinder). Omhyggeligt notere ændringer i udflåd.
Hvordan til at genkende klamydia symptomer (for kvinder). Omhyggeligt notere ændringer i udflåd.

Vær opmærksom på gynækologisk sundhed

 1. 1
  Omhyggeligt notere ændringer i udflåd. Hvis du oplever usædvanlige udflåd, kan dette være et tegn på klamydia infektion eller en anden seksuelt overførte infektioner (STI). Hvis du har mistanke om, at din udflåd er unormal, konsultere en gynækolog eller sundhedsfaglig uddannelse til test og behandling.
 2. 2
  Må ikke ignorere smerte eller brændende fornemmelser ved vandladning. Oplever smerter under vandladning kan indikere en potentiel urinvejsinfektion, klamydia, eller en anden STI.
 3. 3
  Check for blødning efter samleje. Nogle kvinder oplever mindre blødning efter at have deltaget i vaginalt samleje, og dette symptom er undertiden forbundet med kvindelige klamydia.
 4. 4
  Må ikke ignorere smertefuld samleje. Hvis du oplever smerte eller ekstrem ubehag under sex, afstå fra samleje, indtil du kan blive undersøgt af en sundhedsperson og testet for seksuelt overførte sygdomme og andre potentielle reproduktive sundhedsproblemer. Chlamydia infektioner kan forårsage smerter under vaginalt samleje for nogle kvinder.
 5. 5
  Diskuter rektal smerter eller udledning med en læge. Smerter eller udledning i nærheden af ​​endetarmen er også forbundet med klamydia symptomer for kvinder, og disse symptomer fortjener undersøgelse af en sundhedsperson. Rektal smerter er mest tilbøjelige til at forekomme hos kvinder, der deltager i anal sex.

Besøg en sundhedsperson, hvis oplever andre symptomer på sygdom

 1. 1
  Hvis du har mistanke om du måske har en klamydia infektion eller anden sti, er det vigtigt at blive testet og begynde passende behandling så hurtigt som muligt. Klamydia kan typisk behandles effektivt med antibiotika. Hvis du har infektion, skal din partner skal testes og behandles som godt for at undgå re-inficere hinanden. Hvis du har flere sex-partnere, er det vigtigt at kunne bruge kondom for at reducere din risiko for at pådrage sig klamydia eller en anden STI i fremtiden.
 2. 2
  Vær opmærksom på mavesmerter og leverbetændelse. Hvis du har oplevet mavesmerter og ubehag omkring din lever eller livmoder, blive testet for klamydia og andre sexsygdomme.
 3. 3
  Test for klamydia, hvis du har ondt i halsen, og du har mistanke om infektion. Oral sex med en inficeret partner kan føre til en klamydia-infektion i halsen.
 4. 4
  Må ikke ignorere smerter i bækken eller lænden. Disse kan være tegn på, at en klamydiainfektion har spredt sig fra livmoderhalsen til æggelederne.
 5. 5
  Se en læge for kvalme eller feber. Disse kan også være symptomer på en klamydiainfektion spredes i kroppen.

Tips

 • Fordi kun omkring 30% af kvinder oplever fysiske symptomer på klamydia, er det vigtigt at blive testet for denne infektion, hvis du er seksuelt aktive. En udiagnosticeret klamydia infektion kan forårsage livstruende reproduktive komplikationer hos kvinder, der let kan forebygges med antibiotika og anvendelse af barriere prævention.