Wkedk

Hvordan til at behandle en brænde

Det kan tage en eftermiddag i solen, eller det kan ske på et øjeblik, uanset hvor lang tid det tager, forbrændinger er en fælles, men meget smertefuld skade. Mens mindre forbrændinger heler uden megen lægehjælp, alvorlige forbrændinger kræver særlig pleje for at forebygge infektion og reducere sværhedsgraden af ​​ardannelse. Før du behandler en forbrænding, er det vigtigt at forstå, hvilken slags-eller grad-of brænde du har lidt. Læs videre for den bedste praksis i brænde behandling.

Steps

Hvordan til at behandle en brænde. Første grad brænde.
Hvordan til at behandle en brænde. Første grad brænde.

Klassificere brænde før behandling

Bestemme sværhedsgraden af ​​brænde. Sværhedsgraden af ​​brænde vil afgøre, hvilken behandling er bedst.

 1. 1
  Første grad brænde. Dette er den mest almindelige, og mindst alvorlige forbrændinger. Huden vil se lidt rød og brænde vil være smertefuld og meget følsom over for berøring. Denne form for brænde kun involverer de yderste lag af huden (epidermis), og det er almindeligt resultatet af solskoldning (eller garvning seng brænde).
 2. 2
  Anden grad brænde. Andengrads forbrændinger er meget mere smertefuldt end første grads forbrændinger, og er som regel ledsaget hævelse og blærer. En dårlig solskoldning eller en solskoldning på en person med meget lys hud min anledning til niveauet for en andengrads forbrænding. Andengrads forbrændinger er også almindelige i køkkenet-sprøjtede varm olie, eller en tilfældig bump af ovnen eller ovn elektriske elementer kan stege hud på et øjeblik.
  • Andengradsforbrændinger opstår, når epidermis er blevet brændt igennem, og det andet lag af huden (dermis) er også blevet brændt.
  • De blærer er gule i farven og vil poppe på egen hånd med ny hud udvikler nedenunder (efter lag af crackly film brækker). Andengradsforbrændinger relateret til solen måske eller måske ikke svulme.
 3. 3
  Tredje grad brænde. En af de mest alvorlige form for forbrændinger, tredje grads forbrændinger opstår, når alle lag af huden er brændt igennem, og brændingen har nået det underliggende væv. Huden kan forekomme stive og læderagtige i udseende og kan være voksagtig hvid. Beskadigelse af nerverne kan også forekomme og følelsesløshed kan udvikle sig i området.
 4. 4
  Fjerde-graders brænde. Afhængig af omfanget af nerveskader, kan der være ingen smerter og området vil se sorte eller forkullet. Dette er den mest alvorlige form af en brænder, der rækker ud over det underliggende væv ind i musklen, nerver og knogler.
 5. 5
  Kemisk forbrænding. De fleste kemiske forbrændinger er forårsaget af almindelige syrer og baser, der anvendes i industrien. Brændingen synes grå til brun farve, på grund af den kemisk nedbrudt protein på huden. Kemiske forbrændinger er dybere end de først ser ud som angiver løbende skade. Også graden af ​​vævsskade tager længere tid at identificere på grund af en stigning i dybden efter 13 til 24 timer.

Behandling af mindre forbrændinger

 1. 1
  Yde førstehjælp til at behandle din skade. Første grad og andengrads forbrændinger, der er færre end tre inches i diameter er generelt betragtes mindre forbrændinger. Disse typer af forbrændinger sædvanligvis heler hurtigt med minimal pleje. Følg disse trin for at administrere førstehjælp til mindre forbrændinger.
 2. 2
  Afkøl det forbrændte område. Kør køligt (ikke koldt) vand over området i 10 til 15 minutter. Fordyb brænde i køligt vand, hvis rindende vand ikke er tilgængelig. Må ikke lægge is direkte på brænde, da det kan forårsage yderligere skader på huden.
 3. 3
  Må ikke sættes på en bandage. Bandager vil afskære luft, hvilket gør såret tage længere tid at helbrede.
 4. 4
  Tag en smertestillende (smertestillende). Enhver af de fælles over-the-counter smertestillende vil arbejde. Disse omfatter aspirin, acetaminophen, ibuprofen eller naproxen.
 5. 5
  Wrap sårede område løst med rent tørt gaze. Gaze beskytter brænde fra luften, vragrester, snavs og forurening. Brug en non-stick dressing til at forhindre stikning til skade på en anden grad brænde.
  • Du bør ændre dressing hver dag, vaske såret forsigtigt og genanvende lotion eller aloe som nødvendigt for at forebygge infektion. Vask dine hænder før behandling af brænde.
 6. 6
  Hold øje med tegn på infektion. Infektion er ualmindelige med forbrændinger af denne type, men er muligt, hvis blærer.

Behandling af større brandsår

Se en læge straks. Andengrads forbrændinger, der dækker et større område, tredje eller fjerde grads forbrændinger, og eventuelle væsentlige forbrændinger på ansigt, hænder, fødder, lysken, eller en stor joint (fx, knæ eller albue) bør behandles som større forbrændinger. Med alle de store forbrændinger, søge lægehjælp så hurtigt som muligt. Følg nedenstående trin for at drage omsorg for disse forbrændinger indtil du kan få den tilskadekomne i pleje af en læge.

 1. 1
  Ring til alarmcentralen med det samme.
 2. 2
  Fjern ikke indlejret forkullede tøj eller materiale. Fjernelse tøj fra brændte områder kan forårsage blødninger. Men hvis det ikke sidder fast til brænde, bør du fjerne smykker og uforbrændt tøj, hvis maj snøre det forbrændte område.
 3. 3
  Anvend kølige, våde komprimerer til det brændte område for en meget kort periode.. Dette vil reducere kropstemperaturen noget. Du skal dog ikke bruge is eller nedsænkes det berørte område i koldt vand i længere perioder.
 4. 4
  Vær forberedt på at behandle brænde offer for chok. Kig efter chok symptomer: svag, hurtig puls, klam hud, desorientering eller bevidstløshed, kvalme, stridslyst.
  • Hvis det er muligt, ophøje brænde over hjertet. Denne procedure vil medvirke til at reducere sandsynligheden eller sværhedsgraden af ​​chok.
 5. 5
  Forbliv rolig. Ophold med offeret, indtil hjælpen kommer.

Behandling af kemiske forbrændinger

 1. 1
  Rense såret. Brug en børste til at feje off enhver pulver eller tørt kemisk hvis tilstede.
 2. 2
  Skyl det berørte område. Brug koldt, rindende vand til at skylle kemikalier fra din krop.
 3. 3
  Fjern potentielle irritationsmomenter. Tag eventuelle smykker eller tøj, der har haft kontakt med kemikaliet.
 4. 4
  Beskyt det forbrændte område. Wrap brænde med en ren klud eller en tør, steril forbinding.

Hvornår skal se en læge

 1. 1
  Selv mindre forbrændinger kan have en stor og meget alvorlig indvirkning på kroppen. Se en læge, hvis følgende betingelser er stødt:
  • En anden grads forbrænding, der er lig med eller større end 3 inches i diameter.
  • For eventuelle tredje eller fjerde-graders forbrændinger.
  • For eventuelle forbrændinger, der dækker store dele af hænder, fødder, ansigt, lyske, balder eller et større fælles på kroppen.
  • Hvis der er åndedrætsbesvær, eller hvis brændingen påvirker luftvejene.
  • Forbrændinger ledsaget af indånding af røg.
  • Hvis der er ukontrolleret smerter, svaghed eller sygdom.

Årsager til brandsår

Forbrændinger opstår, når huden udsættes for temperaturer over 140 grader F (60 C). Udsættelse for forskellige stoffer og elementer kan forårsage forbrændinger. I det følgende viser de nogle almindelige årsager til forbrændinger.

 • Fire
 • Varm væske eller damp
 • Varme genstande såsom metal eller glas
 • Elektricitet
 • Stråling fra kræft behandlinger eller diagnostisk udstyr som X-ray maskiner
 • Ultraviolet lys fra solarier eller solen
 • Kemikalier som syrer, baser, benzin, fortynder, og andre
 • Friktion såsom et tæppe brænde

Tips

 • Aldrig pop eller brast nogen blister forårsaget af en forbrænding.
 • Vask dine hænder før du rører eller behandling forbrændinger. Bær handsker, hvis det overhovedet er muligt
 • Denne rådgivning bør ikke træde i stedet for lægehjælp. Hvis du er i tvivl, så kontakt straks en læge.
 • Brug kun rent, rent, køligt vand eller saltvand løsning, hvis tilgængelig som førstehjælp til store forbrændinger og beskytte området med en steril eller meget ren klud, såsom en plade (men holde personen varm i koldt vejr), og straks søge lægehjælp.
 • Påfør en skive af aloe vera på mindre brænde og dækker let med bandaid. Sove som dette.
 • Nogen brændte ned til den tredje grad eller derover skal transporteres med ambulance (eller LifeFlight, afhængig af distance) til nærmeste traume center.
 • Bemærk, at der også er femte og sjette grads forbrændinger, men disse udtryk anvendes typisk kun af medicinske fagfolk.
 • Wrap mindre og alvorlige forbrændinger med husholdningsfilm, hvis der ikke gaze er tilgængelig. Det vil hjælpe med at forhindre infektion, en route til hospitalet eller på anden måde.

Advarsler

 • ikke behandle udbredte / alvorlige forbrændinger ved hjælp af lotion, creme, olie, afkortning (fedt), smør eller andre salver.
  • Sådanne førstehjælp sinker lægelig behandling, fordi det vil være nødvendigt at blive fjernet, når ordentlig lægehjælp begynder på de beskadigede områder.
 • Se en læge så hurtigt som muligt for eventuelle alvorlige forbrændinger. Disse vil ikke helbrede på egen hånd, og får brug for lægehjælp.
 • Burns fra radioaktivt materiale er en hel anden sag. Søge lægehjælp immedietly hvis du har mistanke stråling er involveret, og tage skridt til at beskytte dig selv og patienten

Ting du behøver

 • Cool vand, ikke meget koldt
 • Smertestillende middel
 • Sterile bandager
 • Gaze