Wkedk

Hvordan skal man behandle Alzheimers som en omsorgsperson

Alzheimers sygdom (AD) er en neurodegenerativ sygdom, der gradvist ødelægger kognitive evner. En borger kan gradvist mister evnen til at kommunikere, træffe beslutninger eller udføre daglige aktiviteter. De kan opleve, unormal adfærd, en ændring i personlighed, og en stigning i angst og demens. Hvis du passer en person med AD, her er trin, du kan tage for at minimere og maksimere komfort.

Steps

Hvordan skal man behandle Alzheimers som en omsorgsperson. Forstå sygdommen og stadier af progression.
Hvordan skal man behandle Alzheimers som en omsorgsperson. Forstå sygdommen og stadier af progression.
 1. 1
  Forstå sygdommen og stadier af progression. Kig på eller på biblioteket. Find lokale organisationer, der tilbyder Alzheimers uddannelse. Det vil være svært at stå over for nogle fakta, men du skal vide, hvad de kan forvente.
  • Der er 7 beskrevne faser til udviklingen af ​​Alzheimers sygdom. Mange patienter er ikke diagnosticeret, før de har nået stadie 4. Bestem hvilken fase personen er i, og hvad symptomerne er nu, og som sygdommen skrider frem.
 2. 2
  Overgiv til lægebehandling. En læge stiller diagnosen. Praktiserende læger, neurologer og psykiatere er alle meget dygtige til at gøre disse diagnose. Typisk en MMSE (Mini Mental State Exam) administreres. PET scanninger og CAT scanninger er også gjort for at udelukke slagtilfælde som en årsag til demens (et slagtilfælde forårsaget demens synes at have endnu et skridt som nedgang i kognitive evne mens Alzheimers er en støt nedadgående bue).
  • Selv om der er i øjeblikket ingen kur mod Alzheimers, der er mange medikamenter (kolinesterasehæmmere), som vil bremse udviklingen af ​​sygdommen, og i nogle tilfælde, en patients kognition strække længere, end de ville have haft uden medicin. Disse lægemidler omfatter: Kolinesterasehæmmere: Aricept, Exelon og Razadyne (en version af Reminyl). Cholinesteraseinhibitorer kan tages i meget tidligt at sene stadier af Alzheimers. Namenda er en glutamat reducer, der er taget som tillægsbehandling til kolinesterasehæmmere i moderat til sent Alzheimers
  • Alzheimers patienter lever et gennemsnit på 8 år efter diagnosen. Nogle patienter vil overleve kun 3 år, og andre overleve op til 20 år.
 3. 3
  Planlægge. Når du er klar over, hvordan Alzheimers sygdom kan påvirke denne person, tænke fremad og være klar til de ændringer, der vil følge, både på kort sigt og på lang sigt. Du bliver nødt til at forberede både materielt og følelsesmæssigt. Til sidst, vil du sandsynligvis nødt til at gøre følgende: hjælpe med at toiletbesøg og personlig hygiejne, tilpasse måltiderne ritualer, der passer til deres tilstand, og få en kørestol, når mobilitet bliver et problem.
 4. 4
  Skabe et sikkert miljø. Foretage ændringer i dit hjem, der vil beskytte den person, du er omsorgen for. Begræns adgangen til farlige områder og medicin kabinetter. Installer børns sikkerhed låse og automatisk sluk enheder. Installer grab-barer i badet. Det kan blive nødvendigt at træffe foranstaltninger, der vil forhindre dem i at forlade huset og vandrer væk.
 5. 5
  Opret en støttende miljø. Din elskede kan glemme navne til fælles objekter. Det vil ikke hjælpe med at irettesætte. En person med demens kan ikke drage fordel af et argument. Tilbyde, følelsesmæssig støtte, åndelig støtte, spændende aktiviteter og social interaktion med forståelse mennesker.
 6. 6
  Forudse adfærd og personlighed ændringer. En patient af Alzheimers vil miste evnen til at udføre komplekse opgaver, så senere, selv simple opgaver. Søvn-vågne cyklus bliver forstyrret, og holder dig op nogle nætter. De kan lide hallucinationer, selv den illusion, at du er en fjende eller bedrager. Husk: Som medhjælper er du hjælpe en person-ikke en sygdom. Prøv at behandle denne person som dig, selv, vil gerne blive behandlet.
 7. 7
  Del minder. Nyd deling minder fra personens fortid, så længe du og de er i stand til. Som den person med AD er ved at miste deres evne til at fastholde eller lære nye oplysninger, taler om deres fortid kan gøre det muligt for dem at gense lykkeligere tider.
 8. 8
  Del latter så meget som muligt. Selv om en person med Alzheimers sygdom ikke kan være i stand til at sige, hvem du er, eller genkende selv de nærmeste pårørende eller venner, der ofte deres følelser kan udtrykkes ved interaktion rettet mod deres nuværende muligheder. Næsten alle er i stand til at modtage kærlighed og venlighed.
 9. 9
  Bevar dig selv. Prøv at opretholde en følelse af medfølelse, humor og en vilje til at lære nye strategier til at hjælpe den person med AD, såvel som dig selv. Den person med Alzheimers sygdom (og du, da deres pårørende), vil opleve mange ændringer i løbet af tiden. Dette kan være skræmmende og kræver fleksibilitet. Du er både oplever ukendte territorier. Vær venlig at personen med AD og dig selv.
  • De fleste af de farmaceutiske producenter har programmer for ældre mennesker, der ikke har råd til deres medicin.
  • Aldrig gøre et løfte, som ikke bør opbevares. Den bedste mulighed for nogle patienter er ophold i en dygtig sygepleje facilitet. De kan give sundhedspleje og supervision, som ikke er muligt i dit hjem.
  • Husk på, at andre familiemedlemmer og venner vil gerne hjælpe dig med din vanskelig opgave. Alt du skal gøre er at spørge, og det værste, de kunne gøre, er at sige nej. Forældreadfærd er meget stressende, og du får brug for al den hjælp, du kan få.
  • Overveje at deltage i en omsorgsperson støtte gruppe som udbydes af organisationer som Alzheimers Association.
  • Kontakt dit lokale område Agency on Aging gennem ældreplejen Locator 1-800-677-1116 eller www.eldercare.gov for at finde ud af om gratis omsorgsperson support.
  • Du kan også skrive en liste eller en guide til at hjælpe dig med hver dag ting og eller opgaver.

Tips

 • Begynd håndtere foregribende sorg. Der er ingen kendt kur mod Alzheimers sygdom. Det er fatalt. Den ramte person ikke invitere denne sygdom. Du fortjener ikke denne situation. Du har lidt et stort tab, og må forvente at opleve smerte. Du bør også kigge efter måder at begynde heling efter sorgen.
 • Prøv ikke at behandle mennesker med sygdomme, som om de var et barn eller ude af stand til simple opgaver. Selv hvis det er tilfældet. Bare tilbyde hjælp på en måde, der ikke synes nøjeregnende eller krævende. Ofte starter en sætning med "Må ikke bekymre dig lad mig hjælpe dig med det." Tales i en blød, venlig stemme.
 • Husk, at ikke alle hukommelsestab tyder Alzheimers sygdom. Ligeledes ikke alle demens antyder Alzheimers sygdom.
 • Husk, at nogle gange gør en opgave, som den person, du holder af synes let kan forstyrre denne person, så nogle gange berolige dem, at det OK siger ting som "Jeg finder det virkelig svært nogle gange må jeg bare være at have en af ​​de dage" og tilbyder en blid smil altid hjælper.
 • Glem ikke at pleje dig selv. Demens plejepersonale ofte give afkald på deres egen selv-pleje for at passe deres kære, og som et resultat, af øget risiko for depression, angst lide, og stress-relaterede fysiske sygdomme. Må ikke springe din egen læge og tandlæge udnævnelser.
 • Forsøg ikke at korrigere deres tro for ofte. I at miste deres hukommelse, ofte patienter huske ting, der faktisk ikke sker (de kan sige, de spiste frokost med en ven, der døde år siden!) Når det er muligt, skal du ikke forsøge at ændre deres tankegang. Det vil forpurre dig og dem. Ofte vil korrigere disse fejltagelser bringe på perioder med angst og stress. Leve i deres verden, hvis du kan, spille, hvad du tænker på som "make believe" for at holde dem glade og stabil.
 • Yde passende sundhedspleje. Vær klar til at behandle. Nogle medikamenter vil hjælpe med at give dem en større livskvalitet, selv om de ikke kan kurere Alzheimers sygdom. Være agtpågivende for sygdomme og skader, såsom infektioner eller rifter. Hold øje med urinvejsinfektioner og andre problemer relateret til inkontinens.
 • Hverve hjælp fra fagfolk. Der er betalt pårørende og sundhedspersonale, der kan komme ind i dit hjem. Mange sygepleje faciliteter tilbyder voksen daginstitutionerne. Faglærte sygepleje faciliteter kan yde omsorg på kort sigt, således at både du og den person, du søger efter kan få hvile og forfriskning. Søg hjælp fra et hospice, når det er relevant.