Wkedk

Hvordan man kan tune en ski

Denne side vil lære dig alt hvad du behøver for at holde dine ski (eller snowboard) i topform.

Steps

Hvordan man kan tune en ski. Bring skiene ud af kulden.
Hvordan man kan tune en ski. Bring skiene ud af kulden.
 1. 1
  Bring skiene ud af kulden. Efter en lang dag på ski, vil du ønsker at bringe dine ski inde til at hæve dem til stuetemperatur. Hvis du fortsætter med at vokse en ski, mens det stadig er koldt, er der en chance for, at du vil boble basen og skabe en masse mere arbejde for dig selv.
 2. 2
  Forbered ski for voksning. Når dine ski er ved stuetemperatur, satte ski på en tuning bænk, og sikre ski til det med en skruestik. Tilslut din jern, indstilling ved en passende temperatur for din voks. Voks, der bruges til højere temperaturer kræver generelt et lavere jern indstilling end voks til koldere temperaturer. Hvis du laver jern for varmt, vil voks ryge, og for koldt, vil det ikke smelte effektivt.
 3. 3
  Rene ski. Efter skiene er sikre, bruge en klud til at fjerne eventuelt resterende væske eller snavs af basen. Følg denne ved at inspicere ski for eventuelle ridser eller kerne skud.
 4. 4
  Reparation ridser hvis nødvendigt. Hvis du ikke kan finde nogen dybe ridser, derefter fortsætte på trin 5, men men hvis du derefter fortsætte med at læse. Hvis ridser gå hele vejen ned til metal, de skal svejses, og du bør tage dem ind på din butik, hvis der er lettere ridser der skal repareres, så bliver du nødt til at få en pind af P-Tex, en lighter, og en ski skraber. Hvad du skal gøre først er lys i P-Tex stick, holde lysere i den ene ende, indtil den lyser som et lys (det vil lyse lidt hurtigere, hvis du først skære spidsen ind et punkt). Den brændende ende vil begynde at dryppe, du bare ønsker at røre ved dette ende på bunden, så de smeltede plastic drypper onto ski. Prøv ikke at lade de første par dråber lander på ski, da de vil være brændt og ikke holde så godt. Fyld bunden fuldstændigt, men ikke overbelaste det område, der bare gør den næste del hårdere. Vent P-Tex afkøles og hård, bør ikke tage mere end et par minutter. Når det er tørt, kan du bruge skraberen på omkring en 45 graders vinkel til at skrabe overskydende P-Tex, indtil det er så fladt, som du kan få det. Det er bedst at tage det til en butik, hvor de kan gøre en fuld bund male, men at gøre det selv vil spare dig for en masse penge på mindre ridser.
 5. 5
  Kant ski. Det næste skridt i de forbrugende proces ski tuning er Kant. Selvom kant vinkel er personlige præferencer, de fleste skiløbere bruger producentens anbefalede vinkler, som varierer efter mærke fra et til tre grader. Det er de vinkler ski var designet til at arbejde på, og medmindre du har en stærk præference for dine egne vinkler, er de nok værd at se op. Det er ligegyldigt, hvilken kant du skærpe først, men hvad du behøver, er en fil vejledning og en fil. Du kan få filerne fra en ski butik for omkring 10€, og selvom du kan frihånd dine kanter uden en guide, det virker meget mere effektivt at bruge en. Brug en sort filt tip markør for at tegne en linje ned langs kanten, og derefter bruge fil, indtil den sorte er helt væk. Dette giver dig mulighed for at sikre, at du rent faktisk gør noget til din base, men også så du ikke ved et uheld fil for meget kant fra ski. Gentag dette trin for den anden side, og igen på den anden kant. Når du har indgivet alle kanter, tørre en kant fragmenter fra ski og gå videre til at bruge en kant slibning gummi på samme måde, som du gjorde med filen. Når dine kanter er pæne og skarpe, køre kanten slibning gummi på omkring en femogfyrre graders vinkel for et par inches på de tips og haler. Dette vil sløve kanterne her og holde dig fra at fange en kant på bakken, men vil holde kanten skarpt under din støvle, hvor du har brug for det.
 6. 6
  Voks skiene. Det er endelig tid til at vokse dine ski. Først skal du vælge din voks. For at gøre dette, skal du kigge på den kommende prognose og vælge en voks, der svarer til den temperatur, for den dag. Det er bedre at fejle på den kolde side, for hvis du lægger på en voks til en højere temperatur, vil dine ski blive klæbrig og vil ikke glider nær så godt på sneen. Når du vælger din voks, anvende det generøst over ski ved at placere blokken mod jern-og dryp det på. Når du har anvendt nok voks, "jern" det ind i din ski, være omhyggelig med ikke at opholde sig på ét sted for længe og løbende flytte jern. Når du helt har strøget voks ind i bunden, sæt ski til side og vente på ski til afkøling i ca 25 minutter, før du fortsætter videre. Mens du venter på ski til afkøling, tune den anden ski før denne samme punkt.
 7. 7
  Skrab overskydende voks. Efter skiene er tilstrækkeligt er afkølet, skal du placere ski tilbage i skruestik og bruge en plastic ski skraber til at skrabe overskydende voks fra ski. Selv om der er metal skrabere på markedet, er der en mulighed for, at disse vil ødelægge basisstrukturen af ​​ski, hvilket gør det langt mindre effektiv i sneen og dermed meget langsommere. Altid skrot ski fra spids til hale, da dette er den måde, din ski, vil bevæge sig over sneen, og altid vinkle skraber mod dig, som du bevæger dig ned ski. Skrab ski, indtil der er meget lidt voks kommer ud med hvert pass, og derefter gå videre og gentag med dine andre ski.
 8. 8
  Børst voks. Det næste skridt i tuning er børstning den resterende voks fra din base. Start med en stiv børste, såsom hestehår, og igen børste begynder ved spidsen af ​​ski og slutter ved halen. Børst ski out igen, indtil meget lidt voks kommer ud, og gentag denne proces med en nylon børste, hvis du ønsker at få en perfekt voks. Hvis du ønsker at gå hele ud, kan du derefter tilføje et lag af glide voks, men dette vil kun vare et par kører, og hvis du ønsker det skal være perfekt hele dagen, du bliver nødt til at genanvende den med jævne mellemrum. Hvis du har gjort alt korrekt, har du nu en perfekt afstemt ski, der er klar til at rippe det op på pisterne! Have det sjovt!

Tips

 • Frisk tunet kanter er meget skarpe. Aldrig forsøge at gribe en faldende ski med en nøgen hånd.
 • Ski tuning er en kunst, ikke haste det.
 • Hvis dine ski har metal tips, tage dem ud, før du begynder (de normalt har skruer i bunden, som er meget nemme at fortryde, så hele hætten skal bare pull off). Dette forhindrer voksdannelse der som er meget vanskelig at skrabe, og lader dig rense ski korrekt, før du begynder tuning. Bare husk at sætte dem på igen, når du er færdig!
 • Før du skærpe dine kanter, våde din diamant fil (Du SKAL våd det først) og bruge det på samme måde som din normale fil langs kanterne til at tage eventuelle grater eller rust - det betyder, at dine filer vil vare meget længere, og du plejer have at arbejde så hårdt for at få dine kanter skarpe.
 • Når du arbejder på kanterne, især med efterbehandling sten, holde et fast greb, og være opmærksom på hvad du føler, efter et par melodier, du vil vide, hvornår en polsk er god, og du kan flytte op morsomme. Dens lidt ligesom at lytte til dine kanter, men gennem din hånd.

Advarsler

 • Forsøg ikke at gribe en faldende ski, der tidligere er blevet tunet, da det sandsynligvis skarp på grund af den kant / tuning, som du lige gjorde.
 • Tage det langsomt, når du arbejder på kanter og forsøge ikke at lade filen slip. Dette vil tage væk fra den skarpe kant, du lige har oprettet, og slider kanterne ned hurtigere.