Wkedk

Hvordan man behandler en Søpindsvin brod

Har du nogensinde været på et dyk, hvor du ved et uheld lagt hånden på en søpindsvin? Har du nogensinde været surfing og ramte en Søpindsvin med foden, som du svømmede til dit bord? Nå, her er nogle gode ideer til, hvordan man behandler en brod givet af en Søpindsvin.

Steps

Hvordan man behandler en Søpindsvin brod. Fjern de pigge, som du har modtaget fra urchin, hvis muligt.
Hvordan man behandler en Søpindsvin brod. Fjern de pigge, som du har modtaget fra urchin, hvis muligt.
 1. 1
  Fjern de pigge, som du har modtaget fra urchin, hvis muligt. Det vil gøre ondt, men det er nødvendigt, for at det at starte helingsprocessen. Det er bydende nødvendigt, at du tage dem ud hurtigt for at reducere smerte og få det meste af rygsøjlen ud.
  • Søpindsvin release gift gennem to områder: deres spines og pedicellaria, som er små "beslaglægger organer" mellem spines.
   • Prøv at fjerne spines selv med hånden eller med nogle pincet, hvis du har nogen. Gør dette omhyggeligt, da spines knækker let
   • Prøv at fjerne pedicellaria ved at anvende nogle barberskum og forsigtigt skrabe med en barberkniv.
   • En anden metode, du kan bruge til at fjerne pedicellaria er at varme op voks, gælder for berørte område, og lad tørre. Derefter fjerne voks når det er tørt, fjerne med det eventuelle bittesmå fragmenter af pedicellaria.
 2. 2
  Dæk det berørte område med eddike, når du kommer ud af vandet. Soak en fnugfri håndklæde i eddike og holde det på der så længe som muligt.
 3. 3
  Soak det i varmt vand så varmt som du kan tåle for omkring 20-40 minutter. Det vil lette smerten, hvis det ikke stoppe det helt, og bidrage til at lindre ømhed den følgende dag. Put eddike på det igen.
 4. 4
  Når du går i seng, pak det område, der blev stukket med en fnugfri håndklæde, dyppet i eddike. Wrap håndklæde i plastfolie og tape det, så det bliver på gennem natten.
 5. 5
  Som altid, så hold øje på stedet af skaden i et par dage efter hændelsen for at sikre, ingen infektion sætter ind.
  • Hvis nekrose, eksem-lignende udslæt eller sekundær bakteriel infektion sætter ind, se din læge for at få såret kigget på og behandlet.
  • Hvis du oplever åndenød og / eller smerte trække vejret, eller Urchins spines er sat dybt i huden i nærheden af ​​en joint, se din læge for behandlingsmuligheder.

Quick suge metode

 1. 1
  Hæld lidt eddike i en egnet beholder og placere den ramte fod / hånd / albue / kropsdel ​​i eddike, så længe du kan. Du kan være i stand til rent faktisk se pigge "opløser" som en fod dyppet i eddike fra indlysende ryg, sort lokalisere misfarvning, intet.
 2. 2
  En god vask med nogle anti-bakteriel sæbe og / eller en anvendelse af antibiotika creme eller salve til området efter opblødning er en god idé også.

Tips

 • Søpindsvin indsprøjte en lille mængde af gift, når sviende, men beløbet er ubetydelig til at forårsage alvorlig skade, hvis du kun stukket af en urchin.
 • Jo mere du holder eddike på det område, der blev stukket det bedre du vil være.
 • De pigge i din hud vil opløse på egen hånd. Må ikke grave dybt på dem for at få dem ud.
 • Brodden vil gøre ondt, men i de fleste tilfælde er det ikke nødvendigt at søge lægehjælp! I nogle tilfælde kan du ikke engang være i stand til at bøje din joint, hvis du var stukket i dette område. Men hvis du føler som om det er nødvendigt, så skal søge lægehjælp.
 • Spines er for det meste calcium, så et tillæg på D-vitamin hjælper kroppen med at optage spines hurtigere.
 • Du kan opleve mørk misfarvning umiddelbart efter brod fra den opløsende rygsøjlen, som bør vende tilbage til normal, som din krop absorberer urchin.
 • Kun 10 eller færre søpindsvin er giftige, men der er et par dødbringende dem.
 • Du vil ikke få hele rygsøjlen ud, uanset hvor meget du prøver. Må ikke grave ind i huden med en nål eller nogen form for nåle. Du kan fortsætte din dykke fordi det ikke vil have brug for behandling med det samme.
 • En barberblad er bedre end en stift. Bare lidt skære huden i retning af rygsøjlen. De fleste af rygsøjlen nær overfladen kan fjernes på denne måde, ikke skære dybt! Så blød i eddike eller varmt vand være omhyggelig med ikke at brænde dig selv.

Advarsler

 • Langsigtede komplikationer kan skyldes skader på hånd og fingre. Check med en læge eller gøre forskning for at afgøre, om indgrebet er passende for din situation.
 • Søg lægehjælp, hvis området bliver smittet.
  • hvis du har nogen form for reaktion, såsom øget hjertefrekvens, problemer vejrtrækning og hævelse søge lægehjælp.