Wkedk

Sådan se i mørke

Denne artikel vil give nogle tips til, hvordan du kan forbedre din "nattesyn". Dette kan komme i handy i mange situationer fra det praktiske (kørsel om natten på en dårligt oplyst vej) til den fantastiske (som at være en ninja).

Steps

Sådan se i mørke. Øv bruge dit perifere syn.
Sådan se i mørke. Øv bruge dit perifere syn.
 1. 1
  Øv bruge dit perifere syn. Det menneskelige øje har "stang" celler og "kegle" celler på nethinden, som er den sensoriske lag på bagsiden af ​​øjet. Rod celler og kegle celler er jævnt fordelt i hele nethinden bortset fovea, der er et lille område på bagsiden af ​​øjet modsat pupillen. Ved fovea, er der kun tapcellerne. Dette er en vigtig ting at vide, fordi de kegle celler er mere dygtige til farve afsløring, mens stang celler er bedre for svagt lys og afsløre bevægelse. Derfor når de forsøger at se i svagt lys, så prøv ikke at se direkte på de steder, du forsøger at se. Ved at bruge din perifere syn, du bruger flere stang celler, som arbejder meget bedre i svagt lys. Dette tager en stor del af praksis for de fleste mennesker.
 2. 2
  Bruge solbriller i løbet af dagen. Blot 2 til 3 timers udsættelse for lys kan reducere din evne til at tilpasse sig mørke med 10 minutter og 10 på hinanden følgende dage med ufiltreret sollys kan forårsage en 50% tab i nattesyn. Men ikke bære briller, der er for mørkt, da fratage dine øjne tilstrækkelig lys vil også svække dem, for de bedste resultater, glas, der sender 15% af synligt lys slid. Vær sikker på, at de har en neutral grå nuance, at tilpasse både dine kegler og dine stænger til mørklagte forhold, skal du reducere lys i hele det synlige spektrum, ikke kun dele af den.
 3. 3
  Ophold i perfekt mørke i 20 til 30 minutter. Inden vi går ind i et mørkt område, bære en søvn maske eller (i det mindste lukke og dække dine øjne) for at give dine øjne en chance for at justere. 20 til 30 minutter er sædvanligvis nok til at justere.
 4. 4
  Bær røde tonede briller eller beskyttelsesbriller for 20 til 30 minutter. Rød-tonede linser blok alt i det synlige spektrum, undtagen rød, og da stænger i dine øjne ikke er følsomme over for rødt, vil glassene give dine stænger til at tilpasse sig "mørke" af en slags, før du hovedet ud. Dette er, hvad piloter gør, når de ikke har tid til at sidde i perfekt mørke før natten flyvende.
 5. 5
  Luk dine øjne stramt og anvende et let tryk med håndfladerne til begge øjne. Efter ca 5 eller 10 sekunder, i stedet for at se sorte vil dit syn blive hvid bag dine øjne i et par sekunder. Det er ligesom en nulstilling af dine øjne. Når den hvide går væk og den sorte kommer tilbage, åbne dine øjne, og dit syn vil være væsentligt bedre i mørke, indtil du ser lys, der er.
  • Special Forces bruge teknikken til at presse deres øjne lukket stramt i ti sekunder - når de er i mørke. Mens teknikken kan virke effektivt, har videnskabelige undersøgelser ikke bevist, at det virker. Dette kan være et tilfælde, hvor hjernen og tro tilsidesætte normale fysiske reaktioner.
 6. 6
  Øv bruge dit nattesyn i sikre områder. Dette kan være så simpelt som at lukke ud lysene i et rum og lukke alle portaler. Når man bevæger sig rundt i mørke, er det sikrere at bevæge sig langsomt og skub dine fødder, ved hjælp af tæerne til at fornemme forhindringer foran dig. Du er mest stabil, når du har begge ben på jorden, og er mindre tilbøjelige til tur og forstuvning, eller endnu værre, bryde noget. Også, hvis du sætter dine arme ud til at føle, hvor du skal hen, krydse dem på dit håndled og danne en cirkel med albuerne ud til siderne, og dermed hjælpe dig med at holde balancen og samtidig undgå walking i et indlæg, træstamme eller kanten af ​​en åben dør.
 7. 7
  Kig efter kontrast. Mens stænger i dine øjne er langt mere lysfølsomt end kegler, kan de kun skelne mellem sort og hvid og giver lav kvalitet billeder (hvilket er grunden til de forskellige farver i et blomsterbed bliver næsten umulig at skelne ved solnedgang). I højt græs, for eksempel kigge efter vandrette linjer, der skiller sig ud mod den lodrette græs.
 8. 8
  Undgå at se direkte på lyskilder, mens du navigerer i mørke. Lyskilder mindske nattesyn - plus det tager længere tid at justere tilbage til mørke, end det gør for dine øjne til at justere for det lys, du lige har set på. Hvis du ikke kan undgå at se på en lyskilde, dække eller lukke det ene øje, indtil det passerer. Hvis du for eksempel, du kører om natten og nogen kommer rundt i svinget med deres high-bjælker på, beskytter det ene øje vil forhindre dig i at få "Flash blindhed" i begge øjne, så du lettere tilpasse tilbage til mørket.
  • Dim dit instrumentbræt lys til en lav, men sikkert niveau for at hjælpe din vision, mens du kører om natten.
 9. 9
  Hvis du har brug for at bruge en lys, placere en rød linse over lyskilden. Dette vil give de kogler af dine øjne til at se, hvad der bliver belyst uden at påvirke de stænger. Stargazing programmer, for eksempel, har ofte en mulighed for at gøre deres skærme rødt, fordi rød ikke påvirker din stang celler, så du kan stadig se i mørke godt.

Tips

 • Kørsel om natten giver særlige udfordringer, især i meget mørke steder som bjergveje. Forlygter fra modkørende biler kan virkelig forringe dit nattesyn. Kig på den hvide streg på din side af vejen for at opretholde en sikker kurs uden at skulle stirre ind i nogle ens høje bjælker.
 • Sammenlignet med briller, kontaktlinser typisk give bedre perifere syn, og ikke indsamler fugt, såsom regn, sne, kondens eller sved.
 • I World War II, brugte sovjetiske Specops denne teknik: spise et stykke sukker stykke tid før du går ud i mørket og belysning deres åbne øjne med en rød lommelygte til cirka 10 sekunder.
 • Forskellige mennesker har forskellige niveauer af evner i nattesyn. Selv om disse teknikker kan hjælpe dig med at nå dit fulde potentiale, kan dit fulde potentiale ikke være så stor som for andre.
 • Ved kørsel i tåge, tænde kuplen lyset af dit køretøj, hvis det er bag dig. Dette gør blænding af forlygterne afspejler off tågen mindre alvorlige. Bemærk at dette er en sikkerheds anbefaling, ikke én, der vil forbedre dit nattesyn.
 • I kampkunst, er studerende fortalt for at kunne se bedre i mørke, får lavere end, hvad du forsøger at se. Dette kan arbejde ved silhuetter genstand mod lyset fra månen og stjernerne.
 • Den fashionable eye patch båret af pirater var ikke altid på grund af tabet af et øje. Faktisk gjorde mange pirater det, så den ene øje var god til at se i mørke.

Advarsler

 • Vær forsigtig, når du lukker det ene øje, mens man kører, da dette vil medføre et tab i dybden perception.
 • Ligegyldigt hvor godt du kan se det, ikke svømme over en flod i mørke, medmindre dit liv afhænger af det.
 • Der er en vandrehistorie om gulerødder hjælper en til at se i mørke. Det var de oplysninger, udvundet af tyske soldater fra tilfangetagne allierede piloter tilbage i Anden Verdenskrig, for at skjule deres brug af nye britiske radarteknologi. Der er en vis sandhed i denne legende, protein rhodopsin fundet i øjet bryder ned i retinal og opsin når de udsættes for lys og reformer når tilbage i mørke. Retinal består af vitamin A, som findes i gulerødder og mange andre fødevarer. En alvorlig mangel på vitamin A i kosten kan medføre natteblindhed, men ekstra vitamin A vil ikke hjælpe man se bedre end normalt.
 • Vær opmærksom på, at nikotin kan mindske din evne til at se i mørke. Det kan være en god idé at undgå cigaretter, selv passiv rygning, når du har brug for at se i mørke.