Wkedk

Sådan bruger et stetoskop

Selv om det ikke er vanskeligt at bruge et stetoskop, det tager en hel del dygtighed og undersøgelse for at bruge et stetoskop til sit fulde potentiale.

Steps

Sådan bruger et stetoskop. Undersøg stetoskop til kvalitet og beskadigelse.
Sådan bruger et stetoskop. Undersøg stetoskop til kvalitet og beskadigelse.
 1. 1
  Undersøg stetoskop til kvalitet og beskadigelse. De bedste stetoskoper har et rør for hver ørestykke snarere end et enkelt rør. Også den bedste slangen er tyk, kort, og forholdsvis stiv, med en lille boring. Sørg også for, at slangen er fri for lækager.
 2. 2
  Find et forholdsvis roligt område for at sikre, at de kropslyde ikke overmandet af baggrundsstøj.
 3. 3
  Sæt hver af de to øre stykker ind i dine ører. Vær sikker på, at øre stykker passe stramt og har en god forsegling for at holde omgivende støj. Ørestykkerne kan også vippes lidt frem på nogle stetoskoper at sikre en bedre pasform.
 4. 4
  Brug stetoskop på huden for at undgå picking up lyden af raslende stof og fugte huden med varmt vand for at undgå støjforurening fra de små hår på huden.
  • I koldt vejr, varme op stetoskopet eller den første lyd, du vil høre, er et hvin fra din stakkels offer.
 5. 5
  Hold den runde del (brystet piece) op til den person bryst eller hjerte. Du skulle høre en stabil lub-dub, lub-dub lyd.
  • Forskellige hjerte lyde bedst høres på forskellige områder af en persons bryst. Også hjerter lyde variere afhængigt af patientens position: dvs siddende, stående, liggende på den ene side, osv.
 6. 6
  Lyden af at slå rejser gennem røret til dine ører. Lyden afhænger af, om du bruger klokke eller mellemgulvet og også på det pres du lægger på brystet brik.
  • Vejrtrækningen er bedst høres med membranen, eller flade side af stetoskopet.
  • Membranen bruges til at lytte til højt toneleje lyd, mens klokke anvendes til at lytte til baslyden. Men hvis du lægger pres på klokken, vil det afhente højere baslyden.
 7. 7
  Ved hjælp af et elektronisk stetoskop giver forstærkning, så at det er lettere at høre hjerte og lunge lyde. Dette er af væsentlig fordel, da hjerte lyde og lunge lyde er meget svag.

Advarsler

 • Må ikke tale ind i eller trykke den runde del, mens du har stetoskopet i dine ører. Det virkelig gør ondt. Det kan også forårsage hørenedsættelse eller tab, afhængigt af mængden af ​​den udsendte støj

Ting du behøver

 • En god kvalitet stetoskop