Wkedk

Hvordan at holde og bruge en stok korrekt

Uanset om du komme fra en skade eller blot nursing en smertefuld ben, kan en stok hjælpe dig med at vedligeholde mobiliteten. Lær et par tips om, hvordan du vælger og bruge en hjælpsom walking støtte.

Steps

Hvordan at holde og bruge en stok korrekt. Vurdere, hvor meget hjælp du har brug for.
Hvordan at holde og bruge en stok korrekt. Vurdere, hvor meget hjælp du har brug for.

Holde og bruge stokke

 1. 1
  Vurdere, hvor meget hjælp du har brug for. Canes er den letteste walking støtte og overføre vægt til dit håndled eller underarm. De er generelt bruges til at støtte lettere personskader eller forbedre balance. En stok kan ikke og må ikke opretholde en stor del af din kropsvægt.
 2. 2
  Vælg din stil. Stokke kommer i forskellige former for at opfylde behovene hos forskellige brugere. Variabler til at vurdere, omfatter:
  • Grip. Nogle stokke er beregnet til at blive afholdt med håndfladen og fingre, mens andre også kan yde støtte til din underarm. Uanset hvad du vælger, så sørg grebet føles solid og håndterbar, ikke glat eller for stor.
  • Aksel. Akslen er den lange del af sukkerrør, og kan bestå af træ, metal, kulfiber polymer og andre materialer. Nogle aksler er sammenklappelig for nem at transportere.
  • Ferrule. Spidsen eller bunden af ​​sukkerrør er normalt dækket af gummi for at give bedre stabilitet. Nogle stokke har tre eller fire tyller i bunden i stedet for kun én, hvilket gør dem i stand til at bære mere vægt.
  • Farve. Selv om mange stokke er almindelig eller prunkløst, behøver du ikke at nøjes med en fodgænger grå stok, hvis du ikke vil. Du kan endda være i stand til at finde en tilpasselig stok, der passer til din personlighed så meget som det understøtter din ramme.
 3. 3
  Kontroller længden. Sådan vælger du den rigtige længde for en stok, stå oprejst med dine sko på og arme på dine sider. Toppen af ​​sukkerrør skal nå den krølle på undersiden af ​​håndleddet. Hvis stokken er en ordentlig pasform, vil din albue bøjes 15-20 grader, når du holder sukkerrør, mens stående.
  • Cane længde er normalt omkring halvdelen af ​​sukkerrør brugerens højde i inches, iført sko. Brug dette som en tommelfingerregel.
  • Hvis din stok er for lille, skal du bøje for at nå det. Hvis din stok er for stor, skal du læne over på din skadede side for at bruge det. Hverken indstilling er ideel. En perfekt monteret sukkerrør vil holde dig oprejst, samtidig med at støtte.
 4. 4
  Hold stokken ved hjælp af hånd, der er på samme side som din gode ben. Det lyder ulogisk, men det er sandt. Hvis dit venstre ben er såret, bør du holde stokken i din højre hånd. Hvis dit højre ben er såret, holde stokken i venstre hånd.
  • Hvorfor er det? Når mennesker går, vi skridter med vores fødder og svinge vores hænder på samme tid. Men når vi skridter med vores venstre fod, vi svinger med vores højre hånd, når vi skridtlængde med vores højre fod, vi svinger med vores venstre hånd. Håndtering af en stok i hånden overfor vores skade replikater denne naturlige armbevægelse, der giver din side en mulighed for at absorbere noget af din vægt, mens du går.
  • Hvis du bruger en stok for bedre balance, overveje at sætte det i din ikke-dominerende hånd, så du kan fortsætte med at bruge din dominerende hånd til dagligdags opgaver.
 5. 5
  Begynd at gå. Når du træder frem på din dårlige ben, flytte stokken frem på samme tid, og sætte din vægt på dem sammen, så stokken til at absorbere mere pres end benet. Brug ikke sukkerrør til at træde med din gode ben. Efterhånden som du bliver vant til den stok, vil det ideelt føles som en naturlig forlængelse af dig selv.
 6. 6
  At gå op ad trappen med en stok, sætte din hånd på gelænderet (hvis tilgængelig) og placere din stok i den anden hånd. Tag det første skridt med din stærke ben, og derefter bringe sårede ben op til samme trin. Gentag.
 7. 7
  At gå nedenunder med en stok, sætte din hånd på gelænderet (hvis tilgængelig) og placere din stok i den anden hånd. Tag det første skridt med det sårede ben og stokken på samme tid, så tag ned din stærke ben. Gentag.

Holde og bruge krykker

 1. 1
  Vurdere, hvor meget hjælp du har brug for. Hvis du ikke kan sætte nogen vægt på en skade, som hvis du komme fra knæ eller fod kirurgi, så du skal bruge en eller to krykker (helst to for bedre balance). De vil fastholde vægten bedre end stokke vil, og giver dig mulighed for at komme rundt med kun et ben.
 2. 2
  Få højden højre. De fleste krykker er underarmen eller underarm krykker. Når du har fået at vide af en læge til at bruge den ene eller den anden, det eneste du behøver at bekymre dig om, er pasform. For underarm krykker, bør den øverste være en tomme eller lidt mere under din armhule og greb skal være endnu med dine hofter.
 3. 3
  Begynd at gå. Placer begge krykker på jorden omkring en fod foran dig, og læner sig frem lidt. Bevæge sig, som hvis du kommer til at træde med din skadede side, så flytte vægten til krykker og sving frem mellem dem. Kom ned på dit skadede ben, mens du holder din benskade forhøjet, så der ikke pres er placeret på den.
 4. 4
  Lær at sidde ned eller stå op på krykker. Sæt begge krykker sammen i hånden på din gode ben side, ligesom en lang og ekstra kraftig stok. Langsomt sænke dig ned eller op, ved hjælp af krykker for balance.
 5. 5
  Lær at gå op eller ned ad trapper med krykker. Start med at sætte begge krykker under den ene arm, parallelt med gulvet. Derefter kan du enten hoppe op eller ned ad trappen på din én god ben, ved hjælp af en gelænder for assistance.
  • Alternativt kan du lægge dine krykker ned på trin, sidde ned, og trække dem sammen med dig, når du bruger din gode ben til at sidde på det næste trin.

Tips

 • De gummipropper på bunden af ​​stokke og krykker skal udskiftes med jævne mellemrum. Propper er tilgængelige på de fleste kiosker.
 • Tag altid din stok eller krykker med dig.
 • Med en skriftlig anvisning fra din læge, vil de fleste sygesikring planer dække udgifterne til en stok.
 • Prøv at se lige frem og ikke ned på din walking støtte. Dette vil hjælpe dig med at holde balancen.
 • Diskuter dine muligheder med en læge, så du ved, hvilken form for støtte vil være bedst.
 • En vogn er en effektiv måde at bære genstande omkring huset, og give dig støtte.
 • Hvis du lider af en kronisk skade alt for svær for en stok til at støtte, så kan du begynde at kigge ind vandrere.

Advarsler

 • Tjek greb og propper ofte.
 • Vær særlig forsigtig omkring børn og små dyr. De kan bevæge sig hurtigt og være svært at se.
 • Sørg for at dit gulv er fri for rod for at undgå at falde.