Wkedk

Sådan måler iltmætning hjælp pulsoximeter

Pulsoximetri er en non-invasiv overvågning teknik, der anvendes til at estimere måling af arteriel oxygensaturation (SpO2) af hæmoglobin. Iltmætning er en indikator for den procentdel af hæmoglobin mættet med oxygen på tidspunktet for målingen. Læsningen, opnået ved pulsoximetri, bruger en lyssensor, der indeholder to lyskilder (rød og infrarød), der absorberes af hæmoglobin og overføres via væv til en fotodetektor. Mængden af ​​lys, der transmitteres gennem vævet omdannes derefter til en digital værdi, der repræsenterer procentdelen af ​​hæmoglobin mættet med oxygen.

Steps

Sådan måler iltmætning hjælp pulsoximeter. Vælg den relevante der passer til dine behov.
Sådan måler iltmætning hjælp pulsoximeter. Vælg den relevante der passer til dine behov.
 1. 1
  Vælg den relevante der passer til dine behov. Flere forskellige typer af pulsoximetre er tilgængelige. De mest populære er bærbare håndholdte og fingerspids pulsoximetre.
 2. 2
  Plug oximeter i jordet stikkontakt, hvis enheden ikke er bærbare. Hvis enheden er bærbar, sikre tilstrækkelig batteriopladning ved at dreje den, inden du bruger.
 3. 3
  Vask hænder. Dette vil reducere risikoen for smitte af mikroorganismer og krop sekreter.
 4. 4
  Placer sonden på din finger eller øreflip, og tænd oximeter til. Tilstrækkelig arteriepuls styrke er nødvendig for at opnå nøjagtige SpO2 målinger.
 5. 5
  Deres iltmætningsniveau og puls vises i sekunder på en tændt skærm. En række på 95% til 100% er generelt betragtes som normal. Hvis din iltniveauet falder til under 85% bør du søge lægehjælp.
 6. 6
  Print ud aflæsninger, og / eller downloade dem på en computer, hvis din oximeter har denne mulighed.

Tips

 • Din ilt niveau vil variere afhængigt af mange ting. Uanset om du ryger, narkotika, motion, svømme osv. er alle variabler i, hvorfor din iltniveauet kan variere.
 • Må ikke bekymre dig, hvis din ilt niveauet ikke er på 100%! Meget få folks iltniveau er faktisk på 100%.
 • Hvis oximetersensor ikke at opdage en impuls, når perfusion synes passende, kan overdreven miljømæssig lys (overhead-undersøgelse lys, lysbehandling lys, infrarøde brænder) bindende lyset sensor. Fejlfinding ved at genanvende sensoren eller afskærmning af sensoren med et håndklæde eller tæppe.
 • Bærbare systemer har batterier, og er afhængige af passende niveau for batteriopladning. Når systemet bruges i den bærbare tilstand altid kontrollere batteriets kapacitet.

Advarsler

 • Den mest almindelige årsag til unøjagtige SpO2-målingerne er bevægelse.
 • Aldrig anvende pulsoximeterføler på en finger en arm, der bruger en automatisk blodtryksmanchet. Blodtilførslen til fingeren, vil blive afskåret, når manchetten pustes.
 • Alt, hvad der absorberer lys kan medføre falsk-lave aflæsninger og bør fjernes (Tørret blod, Neglelak).