Wkedk

Sådan at forstå en person med kroniske smerter

Kroniske smerter ændrer mange ting i livet, de fleste er usynlige. Mange mennesker ikke synes at forstå kroniske smerter og dens virkninger. Mange mennesker synes ikke at forstå, at kroniske smerter syge har forsøgt adskillige alternative behandlingsformer og vide, hvad terapier har arbejdet eller ikke har virket for dem. Nogle mennesker har været misinformeret eller blot misforstå.

I ånden af ​​at informere dem, der ønsker at forstå: Det er nogle ting, der kan hjælpe dig til at forstå, og hjælpe, folk der lider ofte invaliderende, kroniske smerter.

Steps

Sådan at forstå en person med kroniske smerter. Husk, at være syg ikke betyder, at den Lidende ikke længere et menneske.
Sådan at forstå en person med kroniske smerter. Husk, at være syg ikke betyder, at den Lidende ikke længere et menneske.
 1. 1
  Husk, at være syg ikke betyder, at den Lidende ikke længere et menneske. Kroniske smerter syge tilbringer størstedelen af ​​deres dag i betydelige smerter. Hvis man besøg eller bor med en kronisk smerte patient, kan kroniske smerter patient være i stand til at nyde ting, de brugte til at nyde. Den kroniske smerter patient forbliver bevidst og ønsker at gøre, hvad de bruges til at udføre. Den kroniske smerter patient føles som om de sidder fast inde i en krop, de har ringe eller ingen kontrol. De ønsker at nyde arbejde, familie, venner og fritidsaktiviteter.
 2. 2
  Lær koden. Kroniske smerter syge vil ofte taler forskelligt fra folk fri for konstante smerter. En numerisk smerte skala anvendes som et kvantitativt mål for identifikation af intensitet for smerter så lægerne kan måle virkninger af behandlinger. Beskrivelse af smerte på en skala måler fra 1 til 10, den 1 er "ingen smerter overhovedet, føler vidunderlige" og 10 er "worst smerte nogensinde følt". Må ikke antage, at kroniske smerter patient ikke oplever smerte, når de siger, at de er fine. Den kroniske smerter patient forsøger at skjule smerter på grund af manglende forståelse i andre. Accepter, at ord kan være utilstrækkelige til at beskrive, hvordan den Lidende føler. Huske en tid, hvor du oplevede smerter, derefter multiplicere intensiteten og forsøge at forestille sig den smerte til stede 24 timer hverdagen uden relief. Det er svært at finde ord for den slags smerte.
 3. 3
  Genkende forskellen mellem "lykke" og "sund". Når du har influenza, har du sandsynligvis har følt elendigt. Kroniske smerter syge har oplevet smerter fra 6 måneder til mange år. Smerter har forårsaget dem til at vedtage klare mekanismer, som ikke nødvendigvis afspejler det reelle smerte, de føler.
  • Respekt, at den person, der er i smerte forsøger deres bedste. Når de kroniske smerter patient siger, at de er i smerte - de er! De er blot klare, klingende glad og forsøger at se normal.
  • Kig efter tegn på smerte: grimasser, rastløshed, irritabilitet, humørsvingninger, vridning hænder, stønnen, søvnforstyrrelser, tænderskæren, dårlig koncentration, nedsat aktivitet og måske endda skrive ned selvmordstanker eller sprog.
 4. 4
  Lyt. De foregående to trin gjorde det klart, at kroniske smerter syge kan tale i kode eller gøre lyset af deres smerter end det er virkelighed. Den næste bedste ting, du kan gøre, er at lytte til dem ordentligt, og for at gøre det klart, at du både ønsker at høre, hvad de har at sige, og at du virkelig har hørt det. Brug dine lyttefærdigheder at afkode, hvad de gemmer eller minimere.
  • Læs Hvordan at være en god lytter for flere detaljer om at være en stor lytteren.
 5. 5
  Forstå og respektere de kroniske smerter Lidende fysiske begrænsninger. At være i stand til at stå op i ti minutter betyder ikke nødvendigvis, at den Lidende kan stå op i tyve minutter, eller en time, eller give dig en gentagelse når som helst. Bare fordi personen formået at stå op for 30 minutter i går betyder ikke, at de vil være i stand til at gøre det samme i dag. Med en masse sygdomme, kan en person udvise tydelige tegn på immobilitet, såsom lammelser, eller total immobilisering på grund af svaghed osv. Med kroniske smerter, kan det imidlertid forvirrende for både patient og tilskuer, og deres evne til at håndtere bevægelse kan være som en yo-yo. Den patient kan ikke vide, fra dag til dag, hvordan de kommer til at føle, når de vågner op og hver dag skal tages som det kommer. I mange tilfælde, de ikke kender fra minut til minut. Det er en af ​​de hårdeste og mest frustrerende dele af kroniske smerter.
  • Indsæt "siddende", "gå", "tænke", "koncentrere", "at være omgængelig" og så videre, for at dette trin, da hjemkaldelsen på en patient evne til at være lydhøre gælder for alt det, du ville forvente en person i godt helbred at være i stand til at gøre. Det er, hvad kroniske smerter gør til sin syge.
 6. 6
  Efterlad din "peptalk" mode for dine børn og din gym buddies. Indse, at kroniske smerter er variabel, huske på, at peptalk kan skærpende og demoraliserende for de kroniske smerter patient. Som allerede bemærket, er det meget muligt (for mange er det almindeligt) at de en dag er i stand til at gå til parken og tilbage igen, mens den næste dag, de vil have problemer med at få til det næste rum. Derfor er det vigtigt, at du ikke falder i den fælde at sige: "Men du gjorde det før!" eller "Åh, kom nu, jeg ved, du kan gøre dette!" Hvis du vil have dem til at gøre noget, så spørg, om de kan og respektere deres svar.
  • Få over behovet for at give floskler om værdien af ​​motion og frisk luft. For en kronisk smerte-patient, "at komme ud og gøre tingene på" gør ikke smerten forsvinde og kan ofte forværre problemerne. Husk, at du ikke ved, hvad de går igennem, eller hvordan de lider i deres egen private tid. At fortælle dem, at de har brug for, eller gøre nogle ting for at "få deres sind ud af det", kan frustrere dem til tårer, og er ikke korrekt rådgivning, især hvis du ikke er medicinsk uddannet og ikke har fået et fingerpeg. Hvis de var i stand til at gøre nogle ting, nogle eller alle af tiden, de ville.
  • Husk, at kroniske smerter syge hele tiden arbejder med læger og stræber efter at forbedre og gøre de rigtige ting for deres sygdom. En anden opgørelse, der gør ondt, er: "Du skal bare nødt til at presse dig selv mere, prøv hårdere". Naturligvis, kroniske smerter kan behandle hele kroppen, eller være lokaliseret til bestemte områder. Undertiden deltaget i en enkelt aktivitet for en kort eller en længere periode kan forårsage mere skade og fysisk smerte, ikke at nævne den restitutionstid, der kan være intens. Du kan ikke altid læse det på deres ansigt eller i deres kropssprog. Desuden kan kroniske smerter forårsage sekundære (ville du ikke bliver deprimerede, og ned, hvis du var såre konstant i måneder eller år?), Men det er ikke skabt af depression.
 7. 7
  Brug aldrig smid linjer. Forudsat, at du kender bedst ved at gøre sådanne udtalelser som "Åh ja, det er livet, vil du bare nødt til at beskæftige sig med det" eller "Du vil komme over det i sidste ende. Indtil da, vil du bare nødt til at gøre dit bedste" eller værst af alt, "Nå, du ser godt nok", osv., er linjer, der kan gøre du føler dig gjort og støves af med emnet, men de er begge en form for distancere dig selv fra den person og gøre den lidende føler værre og ud af håb. Psykolog Mark Grant foreslår, at du smider livliner snarere end smid linjer, ved at sige noget som: "Så hvordan har du overlevet"
  • Indrøm det, når du ikke har svarene. Må ikke papir over din uvidenhed med floskler eller fed påstande ikke er baseret på fakta. Der er ingen skade i at sige "Jeg ved ikke", og derefter tilbyder at finde ud af ting.
 8. 8
  Tjek din egen tålmodighed. Hvis du er utålmodig og vil have dem til "bare komme videre med det", risikerer du om en skyldfølelse tur på den person, der lider af smerter og undergraver deres vilje til at klare. De formentlig har viljen til at overholde dine anmodninger til at gå ud og omkring med dem, men har hverken styrke eller evne til at klare som følge af smerterne.
  • En kronisk smerte patient kan være nødvendigt at annullere en tidligere forpligtelse i sidste øjeblik. Hvis dette sker, skal du ikke tage det personligt. Hvis du er i stand til, så prøv altid at huske, hvordan meget heldig du er, for at være fysisk i stand til at gøre alle de ting, du kan gøre.
  • Være meget forstående, hvis kroniske smerter patient siger, at de er nødt til at sidde ned, ligge ned, blive i sengen, eller tage disse piller lige nu. Det betyder formentlig, at de ikke har andet valg end at gøre det lige nu, og det kan ikke sættes eller glemt, bare fordi de tilfældigvis at være et sted, eller de er lige i midten af at gøre noget. Kroniske smerter tilgiver ikke, heller ikke vente til nogen.
 9. 9
  Være følsomme, når tyder medicin eller alternative treaments. Receptpligtig medicin, over-the-counter medicin og alternative behandlingsformer kan have bivirkninger og utilsigtede konsekvenser. Nogle kan ikke sætte pris på forslag, og det er ikke fordi de ikke ønsker at komme godt. De har måske hørt om det eller prøvet det allerede, eller nogle kan ikke være klar til at håndtere ny behandling, der kan skabe en ekstra byrde for deres allerede overbebyrdede liv. Behandlinger, der ikke har fungeret bære den følelsesmæssige smerte svigt, hvilket i sig selv kan gøre den person føler sig endnu lavere. Selvfølgelig, hvis der var noget, der helbredes, eller endda hjulpet folk med en særlig form for kroniske smerter så bør de gøres opmærksom på det. Der er verdensomspændende netværk (både på og uden for internettet) mellem mennesker med kroniske smerter. De kan være gode ressourcer. Være følsomme i, hvordan du sætter det op.
  • På den anden side, aldrig bange for at spørge dem om, hvor tilfredse de er med deres behandling. Mark Grant siger, at det er vigtigt at spørge nyttige spørgsmål om, hvorvidt den kroniske patient tænker deres behandling er tilfredsstillende, eller hvis de mener, at deres smerte er tålelig. Han foreslår, at folk sjældent spørger disse, der ville hjælpe den kroniske patient til at åbne op og virkelig snakke.
 10. 10
  Må ikke sættes hvis de kroniske smerter patient synes nærtagende. Hvis det er udseendet, er det sikkert fordi de er. Det er ikke, hvordan de forsøger at være. Som en kendsgerning, forsøger de meget hårdt at være normal. Bare prøv at forstå. De har været igennem en masse. Kroniske smerter er svært at forstå, medmindre du har haft det. Det skaber ravage på kroppen og sindet. Det er udmattende og irriterende. Næsten hele tiden, de gør deres bedste for at klare dette, og leve deres liv efter bedste evne. Bare acceptere dem som de er.
 11. 11
  Være nyttigt. Den kroniske smerter patient afhænger en hel del om folk, der ikke er syge til at støtte dem derhjemme eller besøge dem, når de er for syge til at gå ud. Nogle gange de har brug for hjælp med indkøb, madlavning eller rengøring. Andre kan have brug for hjælp med deres børn. De har måske brug for hjælp at komme til lægen eller til butikken. Du kan være deres link til "normale" liv. Du kan hjælpe dem med at holde sig i kontakt med de dele af livet, som de savner og desperat ønsker at påtage igen.
 12. 12
  Balance din karriere ansvar. Hvis du lever med en kronisk smerte patient eller støtte sådan en person på en regelmæssig basis, er du nødt til at opretholde balancen i dit liv. Hvis du ikke tager sig af dine egne behov, sundhed og work-life balance, bliver omkring kroniske smerter patient kan bringe dig ned, selvom du sandsynligvis forsøger hårdt ikke at være. Undgå lider plejer udbrændthed ved at få andre mennesker til at hjælpe, tage tid ud, og indskrænke din skyld ture. Care for denne person så meget, som du er i stand, men også omsorg for dig selv.

Tips

 • Glem ikke, er de stadig lige så "normal" som dig, selvom de har forskellige kampe. De ønsker at blive set og nydes for hvem de er.
 • Adspurgt om deres smerte plan, kan kroniske smerter syge ikke give dig deres faktiske niveau af smerte. Fordi deres smerte er kronisk, bliver de brugt til et vist niveau af smerte, og kan bare acceptere, at så normal eller ingen smerter. De kan kun give dig en korrekt smerte niveau, når de har en vis form for akut smerte, deres "normale" niveau af smerte, som de lever med daglige ændringer, de oplever smerter, der nu føler forskelligt (dvs. "shooting" i stedet for "ømme" "brændende" i stedet for dunkende ") eller de bliver spurgt direkte om deres nuværende niveauer af både akutte og kroniske smerter.
 • Smerte er en vanskelig ting at beskrive til en anden person. Det er opfattelsen, personligt og det er baseret på både psykologiske og fysiske dele af os. Det bedste du kan gøre er at aldrig antage, at du ved, hvordan det føles for den pågældende person. Sikker på, du ved, hvordan det føles for dig, men hver af os er anderledes, og det er umuligt at få ret inde i en persons hud og føle deres smerte.
 • Husk smerte eller ubehag og evnen af ​​en kronisk smerte patient kan variere meget selv inden for span af en dag.
 • Bare fordi nogen ofte ikke kan gøre bestemte aktiviteter, eller har annulleret før, at du enten ikke bør bede dem om at slutte sig til dig eller skjule, at du har planer fra dem! Der kan være nogle dage, hvor denne aktivitet er overkommelig, og tænke over, hvordan såre dig ville føle at blive udeladt hele tiden. Kroniske smerter isolerer nok!

Advarsler

 • Trøste dem med kroniske smerter, og lad dem vide, at du er der for dem. At være i smerte kan være en meget ensom, isolere ting. En trofast ven er et liv pauseskærmen!
 • Undgå at blive fordømmende om stofbrug forfulgt af kroniske smerter syge. Hvis medicinsk marihuana forbedrer deres liv, hvorfor nedværdige at pusterum med moralsk uptightness?
 • Kroniske smerter syge ikke gøre det op og er ikke hypokondere.
 • Depression kan også forårsage folk til at vise flere følelser (gråd og tårevædet, angst, irritabel, trist, ensom, håbløshed, frygt for fremtiden, let ophidset, vred, frustreret, hyper / over snakkesalig grundet meds. / Har brug for at lufte / manglende søvn). Dette, ligesom deres smerte niveau, kan også variere dag til dag, time for time, minut for minut. En af de værste ting, du kan gøre, er at opgive en person med kroniske smerter. Der bare giver dem en grund til at blive deprimeret, føler sig ensomme, og ikke være meget positiv.
 • I forlængelse af punkt om hypokondere, blev det også påpeget en rygsmerter kursus, at folk der "Imagine" de lider invaliderende smerter sandsynligvis være følelse så meget smerte.
 • Depression får folk til at vise mindre følelser, hvilket igen kan maskere smerte, fordi den Lidende ophører med at gøre det kendt. Altid være på udkig efter tegn på depression og ikke forveksle dette med at det er mindre smerte.