Wkedk

Hvordan til at give en subkutan injektion

Ved modtagelse af en for en medicin, der kræver subkutane injektioner, bør din sundhedspleje udbyder give detaljerede instruktioner om den korrekte måde at give injektionen. Men stress opleves den dag du modtager nyheden gør det forståeligt svært at huske de rigtige skridt til at følge. Disse instruktioner er beregnet til at yde bistand til personer, der ikke er uddannet læger, der har brug for at give subkutane injektioner til sig selv eller et familiemedlem. Disse instruktioner er beregnet til at blive brugt som en rettesnor. Eventuelle spørgsmål bedes rettet til din læge, før du giver nogen indsprøjtninger derhjemme. Bemærk: To typer af sprøjter anvendes i vejledningen til demonstration kun - en enkelt bruger insulin sprøjte og en fyldt multi-dosis sprøjte. Ikke afbilledet er de enkeltdosis fyldte injektionssprøjter.

Steps

Hvordan til at give en subkutan injektion. Saml dine leverancer.
Hvordan til at give en subkutan injektion. Saml dine leverancer.
 1. 1
  Vask dine hænder med sæbe og vand og tør grundigt.
 2. 2
  Saml dine leverancer.
 3. 3
  Tjek den medicin etiketten for at sikre, at du har den rigtige medicin og dosering.
 4. 4
  Lægge dit håndklæde på en ren overflade inden for rækkevidde af din bestemt arbejdsplads.
 5. 5
  Arranger dine leverancer på håndklædet i den rækkefølge, du får brug for dem. Bemærk: Lav en lille tåre i kanten af din spritserviet pakker for at gøre dem lettere at åbne som du har brug for dem.
 6. 6
  Vælg din injektionsstedet og eksponere området ved at flytte dit tøj væk fra området, der skal injiceres. Bemærk: Dette vil gøre det lettere, når du er klar til at give injektionen. Forsigtig: Det er vigtigt at vide, hvad steder er anbefalet af stoffet producenten som kan medføre personskade, hvis medicin er givet på det forkerte sted. Spørg din lokale sundhedsplejerske, hvis du er usikker.
 7. 7
  Tør injektionsstedet forsigtigt med en frisk spritserviet i en spiral bevægelse fra midten og udad, være omhyggelig med at ikke gå tilbage over allerede rene områder, og således at grunden til at lufttørre.
 8. 8
  Fjern manipulationsmodstand fanen fra multi-dosis hætteglas og sæt den tilbage på håndklæde. Bemærk: Hvis denne allerede er blevet fjernet, skal du tørre gummimembran med med en ren spritserviet. (Spring dette trin, hvis du bruger en fyldt medicin sprøjte)
 9. 9
  Saml din sprøjte og hold den fast i din dominerende hånd.
 10. 10
  Tag fat i hætten over kanylen med tommel-og pegefinger på den anden hånd og træk hætten af kanylen pas på ikke at lade nålen røre din hud.
 11. 11
  Læg hætten på dit håndklæde.
 12. 12
  Gå til trin 20, hvis du bruger en fyldt medicin sprøjte.
 13. 13
  Træk stemplet tilbage på sprøjten sprøjten fyldes med luft til den ønskede dosering.
 14. 14
  Afhente medicin hætteglasset og holde den på hovedet være omhyggelig med ikke at berøre gummiproppen.
 15. 15
  Stik nålen ind i gummiproppen.
 16. 16
  Tryk stemplet injicerer luft ind i medicin hætteglasset. Bemærk: Dette vil gøre det lettere for dig at trække medicinen ind i sprøjten ved at øge lufttrykket i hætteglasset.
 17. 17
  Trække sig tilbage på stemplet langsomt og forsigtigt, indtil du har nået dit ønskede dosering. Bemærk: Du skal måske trykke på siderne af din sprøjte for at tvinge luftbobler til toppen og bortvise eventuelle luftbobler ved forsigtigt at trykke stemplet tvinger luftboblerne tilbage i medicin hætteglasset.
 18. 18
  Gentag trin 17, indtil du har den ønskede dosis i din sprøjte uden luftbobler.
 19. 19
  Fjern hætteglasset fra din sprøjte og placere hætteglasset tilbage på din håndklæde. Advarsel: Sæt ikke din sprøjte ned på dette punkt, som du vil forurene nålen som kan føre til alvorlig infektion.
 20. 20
  Placer sprøjten i din dominerende hånd, som om du holder en blyant eller en dartpil.
 21. 21
  Saml forsigtigt omkring 1 1/2 til 2 inches af huden mellem tommel-og pegefinger skaber en svag forhøjning i huden passe på ikke at knuse eller beskadige vævet. Advarsel: Når du samler din hud, indsamler ikke nogen muskelvæv. Subkutane medicin er ikke beregnet til injektion i muskel og kan resultere i blødning i muskelvæv. Dette er især tilfældet, hvis medicinen har blodfortyndende egenskaber.
 22. 22
  Sæt sprøjten i en 90 graders vinkel (lige op og ned) ind i huden med en lille snapper bevægelse af håndleddet. Bemærk: Nålen skal indsætte hele vejen til navet. Tøven kan nålen at hoppe ud af huden eller gennembore huden langsomt forårsager øget smerte. Forsigtig:. Til tynde eller muskuløse personer, du måske nødt til at indsætte nålen i en 45 graders vinkel for at undgå injektion ind i muskelvæv [
 23. 23
  Tryk stemplet med konstant jævnt tryk, indtil al medicinen er blevet injiceret.
 24. 24
  Slip huden gør det muligt at falde tilbage til sin naturlige position.
 25. 25
  Læg et stykke gaze eller vat siden af nålen på injektionsstedet.
 26. 26
  Fjern nålen fra huden i en jævn bevægelse. Forsigtig: Må ikke gnide eller massere injektionsstedet da det kan forårsage blå mærker eller blødninger under huden.
 27. 27
  Sikkerhed din nål og kassere eller bortskaffe din sprøjte i en punkterfri affaldsbeholder.
 28. 28
  Put alle dine leverancer væk. Du har fuldført din subkutan injektion.

Tips

 • Giv dit barn et udvalg af de aldersbetingede relevante dele af ritualet, for eksempel, at holde låget for dig, når du trækker det ud af sprøjten, og når "de er vokset op nok", lade dem trække det. Det er beroligende at deltage aktivt og lære at tage vare på sig selv.
 • For mere detaljerede oplysninger om subkutane injektioner gå til Patient Information Publications på http://www.cc.nih.gov/ccc/patient_education/pepubs/
 • Placering af et stykke bomuld eller gaze på injektionsstedet, før du fjerner nålen vil forhindre huden i at trække og mindske smerter fra injektionen.
 • Hvis du har adgang til internettet se op din medicin på producenterne hjemmeside.
 • Også skifte injektionssted blandt ben, arme og mellemledere (venstre og højre, foran og bagpå, øvre og nedre), så du ikke får en indsprøjtning i samme del af din krop oftere end hver anden uge. Du skal blot følge den samme rækkefølge på 14 lokaliteter, og afstanden er automatisk! Børn elsker forudsigelighed. Eller, hvis de bedre kan vælge det sted selv, lave en liste og krydse dem af.
 • For børn, eller nogen behøver et smertefri indsprøjtning, brug EMLA, et aktuelt anæstesi holdes på plads med en Tegaderm patch til en halv time før injektionen.
 • En isterning kan bruges til let bedøve tilsigtede injektionssted.
 • For at forhindre blå mærker eller små klumper af arvæv fra at udvikle på injektionsstedet, skal du trykke støt på injektionsstedet med gaze eller bomuld for mindst 30 sekunder efter fjernelse af nålen. Dette er en vidunderlig trick for alle, der har at have daglige indsprøjtninger. Inden for området af steady "fast tryk", lad dit barn fortælle dig, hvis de vil have mere eller mindre pres.

Advarsler

 • Forsøg ikke at give nogen indsprøjtninger uden ordentlig instruktion fra din sundhedsplejerske.
 • Læs etiketten på din medicin omhyggeligt for at sikre, at du har den rigtige medicin og styrke.
 • Smid ikke nåle eller sprøjter i almindeligt affald, kun bruge punkterfri skarpe genstande beholdere til bortskaffelse.
 • Når du bruger en isterning til at lindre smerten af ​​injektionen, ikke forlader isterning på plads for længe, ​​da det kan fryse cellerne skader væv og mindske absorptionen af ​​medicin.

Ting du behøver

 • Multi-dosis medicin hætteglas og korrekt kalibreret sprøjte eller fyldte medicin sprøjte
 • spritservietter
 • små rent håndklæde
 • en lille gaze firkantet eller rent vat
 • brudsikre skarpe affaldsbeholder (hvis du ikke bruger en sprøjte med kanyle sikkerhedsanordning)