Wkedk

Hvordan man kan overvinde frygten

Selv de mest modige mennesker har frygt for at overvinde. Er du bange for noget håndgribeligt, som edderkopper eller højder? Måske du frygter fiasko, ændring eller noget andet, der er sværere at sætte i bås. Ligegyldigt hvad det er, der skræmmer dig, lære at erkende, konfrontere og tager ejerskab for din frygt for at holde det fra at holde dig tilbage i livet.

Steps

Hvordan man kan overvinde frygten. Start ved at anerkende det.
Hvordan man kan overvinde frygten. Start ved at anerkende det.

Analyser din frygt

 1. 1
  Start ved at anerkende det. Det er nemt at ignorere eller benægte vores frygt, selv for os selv, i et samfund, der understreger vigtigheden af ​​at være stærk og modig. Men modet kan ikke komme i spil, medmindre du har en frygt for at vende nedad. Ved at eje dine følelser du har taget det første skridt mod at få kontrol over situationen.
  • Navngiv din frygt. Sommetider frygt giver sig til kende med det samme, klart og andre gange sin sværere at navngive årsag til disse ængstelige følelser lurer i bagsiden af ​​dit sind. Lad din frygt op til overfladen og give den et navn.
  • Skriv det ned. Skrive ned din frygt er en måde til officielt at indrømme, at du har et problem, du ønsker at overvinde. Holde en dagbog er en god måde at spore dine fremskridt, mens du arbejder hen imod erobre din frygt. Det kan tjene som en guide til næste gang du har et problem, der skal løses.
 2. 2
  Definere dens konturer. Nærmer din frygt som noget med en begyndelse og en slutning kan hjælpe dig se, at du har magt til at indeholde det. Hvis du tydeligt kan se formen på din frygt, vil du være i stand til at genkende, når dens påvirker dig og håndtere det mere effektivt. Besvar følgende spørgsmål for bedre at forstå din frygt.
  • Hvad er historien om din frygt? Gjorde det begynder med en negativ oplevelse? Er det relateret til faktorer, der ramte din barndom miljø? Hvor længe har du været påvirket af denne frygt?
  • Hvad udløser din angst? Er det noget indlysende, som synet af en slange på en sti? Måske passerer din erhvervsvejleder kontor dør sender dit sind ind i en nedadgående spiral, når du går ned ad korridoren i din high school. Finde ud af alt, hvad der udløser din frygt, så du kan bestemme, hvor langt den strækker sig.
  • Hvordan din frygt påvirke dig? Betyder det få dig til at blive i sengen i stedet for at komme op og gå til en klasse, du er bange for at fejle? Vil du undgå at besøge din familie i en anden stat, fordi du ikke ønsker at komme på et fly? Finde ud af præcis hvilken magt din frygt har over dit sind og adfærd.
  • Er kilden til din frygt faktisk farligt? Frygt kan være en sund følelse, der beskytter os mod skader ved at får os til at undgå ting, der er farlige. Undersøg, om du har en god grund til at være bange, eller hvis din frygt er malplaceret og hæmmende. For eksempel, når du er bange for at ride, der totalt ekstrem rutschebane i forlystelsesparken, selvom alle dine venner gør det, kan din frygt være hæmmende dig. Hvis du er rask og i den rigtige aldersgruppe, kan du frit ride en coaster uden at bekymre sig om at blive såret.
 3. 3
  Forestil resultatet du ønsker. Nu, at du helt forstår din frygt, så tænk over, hvad der præcist du ønsker at ændre. Du har allerede din store mål sæt - du ønsker at overvinde din frygt - men det er vigtigt at sætte mindre konkrete mål for at hjælpe dig med at komme der. For eksempel:
  • Hvis din frygt er engagement, kan din første konkrete mål være at date nogen for længere tid end en måned.
  • Hvis din frygt er højder, kan du ønsker at være i stand til at gå på en vandretur med udendørs klub på din skole.
  • Hvis din frygt går væk på college, kan du starte med at sætte et mål at gælde for tre skoler.
  • Hvis din frygt er edderkopper, kan du være i stand til at håndtere at se en edderkop i dit badeværelse, næste gang denne situation opstår.

Tag kontrol over din frygt

 1. 1
  Prøv gradvis desensibilisering. Ofte er vi bange for noget, fordi vi ikke har været udsat for det meget. "Frygten for det ukendte" er et almindeligt anvendt udtryk til at beskrive de automatiske aversion folk føler til noget, der er anderledes. Hvis du er bange for noget, fordi det er et mysterium, prøv at udsætte dig selv for det i små doser, indtil du får en bedre forståelse og din frygt begynder at sprede.
  • Hvis du er bange for edderkopper, skal du starte med at se på en dårligt trukket doodle af en edderkop gjort i fjollede farver. Når du kan se på det tegneserie og styre din reaktion, flytte op til billeder af edderkopper. Så prøv oprydning døde edderkopper. Efterhånden som du får tillid arbejde gennem hvert trin for at bevise over for dig selv, at du kan styre din fobi, vil det aftage, indtil du ikke længere føler det som andet end et stik i de mest ekstreme forhold.
  • Hvis du er bange for noget mindre konkrete, ligesom forandring, start med lidt skiftende op din daglige rutine. Tilføj en formiddag køre hver anden dag, eller tage bussen i stedet for at køre på arbejde. Du vil begynde at se, at du er i stand til at håndtere hvad livet kaster på dig, og den tillid, du vil bygge, vil hjælpe dig med at håndtere større liv ændringer.
 2. 2
  Overvej direkte konfrontation. Sommetider står frygt head-on er den bedste måde at overvinde dem. Dette er især nyttigt, hvis der er en bestemt person eller situation, du er bange for. Blot støder kilden til din frygt, at du kan se, at du har forskønnet sit uhyggelige træk i dit hoved, og i virkeligheden er der ikke noget at være bange for.
  • Forestil det værst tænkelige scenarie. Hvad er det værste, der kunne ske, hvis du sprang ud den høje dyk ved poolen, eller lavet en aftale med en revisor til at gå over din økonomi? Hvis du ved, du vil komme ud på den anden side i live, ja, og stolt af din præstation, så gå efter det.
  • Vær forberedt på at håndtere svigt. At konfrontere en frygt er hårdt, og det ikke altid fører til en triumferende afslutning og øjeblikkelig spredning af frygt. Du vil sandsynligvis nødt til at konfrontere din frygt mange gange før du kan erklære den erobrede.
 3. 3
  Lad ikke momentum stilne af. Det kræver en vis mængde momentum til at behandle angst. Når du står overfor tilbageslag kan det være fristende at beslutte at give op. Hold fast besluttet på at holde ud, selv når det synes umuligt at komme forbi din frygt ved at holde disse pejlemærker i tankerne:
  • Må ikke forveksle frygt med skæbnen. Hvis du er bange for fiasko, kan du beslutte, at det er din skæbne ikke at starte catering virksomhed, du altid har drømt om, bevæge sig væk fra din hjemby eller overvundet din frygt for social interaktion. Sandheden er, at du har kontrol over din fremtid. Du har magt til at bestemme den sti, du vil tage. Modstå fristelsen til at håbe tingene vise sig på det bedste og lade det være op til skæbnen.
  • Lad ikke andre mennesker holde dig tilbage. Genkend når nogen fodre din frygt ved at fortælle dig at du er utilstrækkelig eller ude af stand til at ændre sig. Omgiv dig med mennesker, der vil have dig til at overvinde din frygt og nå dit potentiale.

Ændre den måde, du tænker om frygt

 1. 1
  Gør din frygt en kilde til fascination. De samme ting, som for os at føle frygt desuden tilskynde følelser af opstemthed og endda lidenskab. Det er derfor, folk nyder ekstrem sport, horror film og svømning med hajer på ferie. Prøv at omformulere din frygt i et positivt lys og erkende spændingen det kan tilbyde. Når du begynder at se frygten som en kilde til energi, kan du endda omfavne sin rolle i dit liv.
  • Lær så meget du kan om kilden til din frygt. Hvorfor det holde så meget magt? Hvad kan du lære af det?
  • Prøv at konfrontere din frygt med denne nye perspektiv for øje. Føles det anderledes?
  • Nogle mennesker trives på knivsæg af frygt og opstemthed. Susan cain, forfatter Quiet: The Power of Introverte i en verden, Kan ikke stoppe taler, plejede at være bange for at tale offentligt, men nu er hun gør hende levende ved vender at frygt og holde foredrag for tusindvis af mennesker over hele verden.
 2. 2
  Begynde at se frygten som en mulighed. Frygt kan bruges som et værktøj til at hjælpe os med at identificere problemer og løse dem effektivt. Det er en pejlemærke, et rødt flag, der advarer os, når noget kræver opmærksomhed. Når ubehaget af den oprindelige bølge af frygt passerer, undersøge det nærmere for at se, hvad du kan lære.
  • Når du føler frygt for noget uvant, tager det som et tegn på at du har brug for at komme til at kende en person eller situation bedre.
  • Hvis du føler en flash af frygt for et forestående deadline eller begivenhed, gør det en mulighed for at lave en handlingsplan for at få fuldt forberedt, uanset om det betyder at komme i gang på et papir, øvede til et teaterstykke eller øve en tale.
  • Hvis du er bange for vand, så tænk på de muligheder, der vil være åben for dig, når du overvinde frygten. Lad tanken om svømning og sejlsport med dine venner holde dig motiveret til at benytte lejligheden til at berige dit liv.

Give frygte en plads i dit liv

 1. 1
  Lad dig være bange tider. Der er ingen måde at helt at fjerne frygten fra dit liv. Det er så gyldig en følelse som glæde eller sorg. Frygt bygger karakter og lærer os, hvordan at handle med mod.
  • Må ikke være for hård ved dig selv, hvis du har en masse frygt. Frygt er en naturlig reaktion på situationer, der er ude af vores kontrol, og føler det betyder bare, at du er et menneske.
  • Må ikke presse dig selv alt for langt. Hvis du er meget bange for noget, som du kan undgå hyppigt støder ligesom fugleedderkopper, kan du ikke behøver at tvinge dig selv til at overvinde denne frygt. Det er vigtigt at arbejde på at overvinde frygt, der begrænser dit liv, men ikke stress dig selv ud af om dem, der ikke har nogen reel effekt på dig.
 2. 2
  Fejr dine sejre. Må ikke vente, indtil din frygt er blevet helt overvundet at give dig selv et klap på skulderen for din indsats. Fejr hver milepæl, uanset om du fortalte en historie til en gruppe af mennesker til en fest, så en edderkop, og indså, du ikke ønsker at løbe væk, eller tog en tur til en anden by ved dig selv for første gang. Når du ser, hvor godt det føles at få et forspring på din frygt, vil du være klar til at møde den næste head-on.

Tips

 • Overveje at se en rådgiver, hvis din frygt synes at tage over. En uddannet specialist kan hjælpe dig med at finde ud af kilden til din frygt og skabe nye måder at håndtere.

Advarsler

 • Aldrig gøre noget for farligt, at røre en giftig klapperslange uden ordentlig uddannelse. Vær sikker på at udøve sikkerhed, som du konfrontere din frygt.