Wkedk

Hvordan man kan fjerne skyld

Alle oplever skyldfølelse på et eller andet tidspunkt i løbet af deres liv. Mens nogle skyld kan skabe positive forandringer, kan det også blive selvdestruktiv, spild af energi og tilføje stress til dit liv. Læs videre for nogle tips om behandlingen af ​​disse følelser, så du kan fjerne eller i det mindste minimere din skyld.

Steps

Hvordan man kan fjerne skyld. Kast dig ud i selv-udforskning for virkelig at komme i kontakt med dine følelser.
Hvordan man kan fjerne skyld. Kast dig ud i selv-udforskning for virkelig at komme i kontakt med dine følelser.
 1. 1
  Identificere, hvorvidt du bør føle sig skyldig. Husk, at skyldfølelse er tegn på en urolig samvittighed og i nogle tilfælde, hensigtsmæssigt er. Hvis der, efter omhyggelig tanke, man konkludere, at dine handlinger var forkerte, og at din skyld er berettiget, så tænk på måder at gøre det godt igen, eller gøre situationen "rigtige". Skride til handling før end senere at bekæmpe en anden følelser ofte forbundet med skyld: Skam.
 2. 2
 3. 3
  Kast dig ud i selv-udforskning for virkelig at komme i kontakt med dine følelser. Udforsk dine følelser på et dybere plan for at sikre, at det faktisk er skyld du føler. Når vi føler sig skyldig, vi fokuserer intenst på begivenheder, der allerede er sket. Når vi rolig, det drejer sig om begivenheder, der i øjeblikket sker, eller kan ske i fremtiden. Hvis det er rolig, finde ud af, hvordan man fjerne bekymringer.
 4. 4
  Bekræfter, at begivenheden er sket, og at du føler dig skyldig. Skriv det ned, hvis det hjælper. Her er nogle eksempler:
  • "Jeg lod Fido ud, og han blev kørt over af en bil. Jeg føler mig skyldig, at Fido er nu død, fordi jeg elskede ham, og mor og far elskede ham også."
  • "Jeg gjorde ikke for testen, og jeg fik en F. Jeg føler mig skyldig, at jeg lod mine forældre, hvem betaler så meget for mig at gå i skole."
  • "Jeg slog op med Bobby. Jeg føler mig skyldig, at han gør så ondt."
 5. 5
  Spørg dig selv, "er der noget jeg kan gøre for at gøre denne situation bedre lige nu?" Her er nogle eksempler:
  • "Der er intet, jeg kan gøre for at bringe Fido tilbage, men jeg kan sige undskyld til mor og far, og jeg kan lære af mine fejl."
  • "Jeg kan tale med min professor og se, om han vil lade mig tage eksamen. Hvis ikke, kan jeg slippe klassen, således at F vil ikke blive vist på min udskrift".
  • "Jeg kunne komme tilbage sammen med Bobby, men det ville være en kortsigtet løsning, da jeg ikke ville være glad, og vi ville ende i det samme sted. Jeg kunne trøste ham, men det vil formentlig gøre situationen værre. I har udtømt alle muligheder, og der er intet jeg kan gøre for at gøre denne situation bedre. "
 6. 6
  Rediger din adfærd, så det vil ikke ske igen. Skriv det ned, hvis det hjælper. Her er nogle eksempler:
  • "Fra nu af vil jeg kontrollere, at porten er låst, hver gang jeg træder ind og ud af værftet, så hvis vi får en anden hund, vil han ikke undslippe."
  • "Fra nu af vil jeg så hårdt, som jeg har brug for at før min eksamen, så jeg gør godt."
  • "Bobby er for klæbende og følsom. Fra nu af, vil jeg ikke date fyre som det, fordi det vil ende dårligt ligesom dette forhold gjorde."
 7. 7
  Hvis du stadig føler dig skyldig, bekræfter, at det ikke er nødvendigt eller produktiv. Sig til dig selv: "Jeg har nu gjort alt i min magt for at gøre denne situation bedre. Min skyld ikke længere tjener noget positivt formål."
 8. 8
  Komme videre med dit liv. Må ikke dvæle ved negative, skyldfølelse, de føre til uhensigtsmæssige niveauer af skam og selvhad. Erkende, at ingen er perfekt, og vi begår alle fejl, og det er en du ikke vil gentage. Kast dig ud i aktiviteter, der er positive og bekræfter, og hvor du har muligheder for at gøre gode, tillader dig selv at se, hvordan den samme fejl, der gjorde du føler dig skyldig har nu resulteret i dit væsen en bedre, mere samvittighedsfulde person.

Tips

 • En masse skyld kommer fra andre mennesker, fortæller os direkte eller insinuerer, at vi skal føle sig skyldig. Som en kendsgerning, de sætninger ", skal du" og "du skal have" er en indikator for, at skyld-inducerende ord er at følge. Ingen har ret til at gøre dig føle sig skyldig. Indse, at mange mennesker, der forsøger at spille på din skyldfølelse styrer eller manipulere dig - sande venner med dine bedste interesser på hjerte, vil ikke forsøge at gøre dig føle sig mere skyldig. De vil tilbyde dig mulighed for at bekende og læsse dig selv, og hjælpe dig med at gøre det godt igen, og derefter styrke dig positivt, og de vil ikke bruge din skyld som et våben mod dig.
 • Når du har gjort alt, hvad du kan for at gøre det godt igen, er din skyld er ikke længere nødvendigt eller nyttigt. Det er tid til at komme videre. Hvis du ikke kan foretage de nødvendige afbigt, som til tider er muligt, bare lære din lektie, og prøv ikke at lade det ske igen. Hvis du såre nogen, og de vil ikke acceptere din undskyldning, du har gjort alt, hvad du kan, og du har brug for at komme videre.
 • Lad ikke folk gør en big deal om, hvad du gjorde, bare håndtere det på en effektiv måde, der vil gøre du føler dig bedre.
 • Feeling nogle skyld er normal, og viser blot, at du er følende, hvorimod den manglende føle skyld kan indikere en afbryder med dine følelser.
 • Skriv ned en undskyldning brev til den person. Ser man på det gør du føler dig bedre. Når du er færdig, rippe det op for fuld effekt at vide, at du er skyld-fri.
 • Hvis du har løjet, eller gjorde noget, fornærmet andre, fortælle sandheden og / eller skrive en undskyldning brev. Forklar, hvordan du har lavet en fejl, og du er ærligt ked af det og vil have dem til at tilgive dig.
 • Normalt, når en person føler skyld, er det bedst at tænke på, hvad du gjorde forkert, og hvis du kan forbedre næste gang og ikke gentage de samme fejl igen. Hvis du stadig føler dig skyldig, siger til dig selv: "Jeg har prøvet noget jeg kunne for at gøre denne situation bedre. Jeg gjorde, hvad jeg kan gøre." Og så bare prøve at glemme alt om det, og gøre noget for at distrahere dig fra det.

Advarsler

 • LAD IKKE skyldfølelse omkring at træffe beslutninger om din fremtid forhindre dig i at leve dit eget liv og gøre dine egne valg, når du er voksen - selv om disse valg er i direkte opposition til dine forældres ønsker. Dine forældre er skyldige din og respekt. De har ikke ret til at gøre dig betale for alle de ting, de har gjort for dig med din fremtid. Dit liv er din egen. Mange forældre lå en frygtelig skyldfølelse tur på deres børn, der undlader at følge planen forældrene havde i barnets liv. Det er fuldstændig uhensigtsmæssigt - dine forældre har haft deres liv og gjorde deres valg. Nu kaste skyld og lave dine egne.
 • Hvis du føler dig skyldig det er på grund af en fejl, som du har lavet det meste af tiden. Så en fantastisk måde at ikke være skyldig, er at ikke gøre det længere, så du skal ikke rode op som det igen, og lære af dine fejl.
 • Selvom dine forældre ikke har ret til at gøre dig føle sig skyldig, de har ret til at fortælle dig hvad du skal gøre. Bare gøre, hvad de fortæller dig uden at føle sig skyldig.