Wkedk

Hvordan undgår en haj angreb

Hajer er frygtindgydende rovdyr, men mennesker er sjældent på menuen. I virkeligheden er der langt flere mennesker dræbt eller såret af hunde, bier, slanger, og en lang række af andre dyr. Alligevel kan hajer være farligt, og enhver, der ventures i deres område skal have en sund respekt for disse fisk. Hvis du kommer til at indtaste vande beboet af hajer, er det en god ide at vide, hvordan man bekæmpe et angreb, men det er endnu mere vigtigt at vide, hvordan man minimerer risikoen for angreb.

Steps

Hvordan undgår en haj angreb. Hold ud af haj-angrebne farvande.
Hvordan undgår en haj angreb. Hold ud af haj-angrebne farvande.
 1. 1
  Hold ud af haj-angrebne farvande. Den bedste måde at undgå haj angreb er at holde sig ude af vand, hvor hajer bor. Dette betyder selvfølgelig opholder sig ud af havet, men det betyder også opholder sig ud af flodmundinger og kystnære floder og søer. Den farlige tyr haj, i særdeleshed, tolerere kan frisk vand og disse store hajer er kendt for at rejse op floder langt inde i landet. Faktisk har de været spottet 2500 miles op Amazon og så langt op ad Mississippi-floden som Illinois. Hvis du ikke kan undgå at komme i vandet helt, i det mindste forsøge at undgå farlige områder.
  • Tag hensyn til advarslerne. Kystområder, hvor hajer er for nylig blevet set vil ofte har postet advarsler, og selv i mangel af disse, kan de lokale folk være i stand til at advare om potentielle farer. Hold ud af vandet, hvis advaret om at gøre det.
  • Undgå stejle drop-offs og områderne mellem sandbanker. Disse er blandt hajer foretrukne hjemsøgt.
  • Undgå vand forurenet med spildevand eller spildevand. Hajer er tiltrukket af disse områder. Selvfølgelig er det ikke den eneste grund til at undgå forurenet vand.
  • Undgå svømning nær fiskeri. Hajer kan komme i for en snack off fiskere net eller linjer, og de kan blive tiltrukket af lokkemad eller kasseret fisk. Selv i mangel af fiskerbåde, hvis du ser havfugle swooping ned til vandet, er der en god chance for at der har fiskeriaktivitet eller fodring foregår.
 2. 2
  Kend din haj. Der er mere end 300 arter af hajer, men meget få af disse betragtes som farlige for mennesker. Faktisk tre arter - er ansvarlige for langt størstedelen af ​​de menneskelige dødsfald - den hvide tiger, og tyr hajer. Disse hajer er vidt udbredt i de kystnære farvande i hele verden, og hvis du ser dem eller vide, at de er til stede, bør du forlade vandet, så snart sikkert muligt. Den oceaniske hvidtippede haj er mere almindelig i det åbne ocean og kan også være aggressive. Find ud af, hvad slags hajer kan være til stede, hvor du vil blive i vandet, men husk på, at enhver haj over 6 meter i længden bør betragtes som potentielt farligt.
 3. 3
  Bære våben. Hvis du dykning i farvande, hvor du sandsynligvis støde hajer, bære et spyd-pistol eller pole-spyd. På ingen måde bør du fremprovokere et angreb eller lulle dig ind i en falsk følelse af sikkerhed med disse våben, men hvis du bliver angrebet kan de redde dit liv.
 4. 4
  Klæde sig passende. Hold dig til kedelige badetøj og våddragter, som lyse eller prangende farver med høj kontrast kan tiltrække hajer. Undgå at bære smykker, som afspejling af lyset slukket sådan tilbehør ligner lysets refleksion fra en fisk skalaer og det kan således gøre dig til at ligne mad. Dæk dit dykkerur med manchetten på din våddragt. Ligeledes undgå eller dække ujævn garvning, da kontrasten gør dig mere synlig for haj. De lyse gule og orange typiske for redningsveste og flydeudstyr kan være attraktiv for hajer, men hvis du er i det åbne hav, du skal overveje, at disse farver også gøre dig mere synlig for redningsfolk.
 5. 5
  Være på vagt. Du kan støde på en række farer, når dykning, surfing, eller svømme i havet eller kystnære floder, og du bør altid være på vagt. Udvis forsigtighed i hvad du gør, og være opmærksom på dine omgivelser. Hvis du ser en haj, lad ikke det ud af syne indtil du er sikkert på kysten eller i båden.
 6. 6
  Flyt med ynde. Undgå at sprøjte på overfladen af ​​vandet, og forsøge at svømme jævnt på alle tidspunkter. Undgå pludselige eller sporadiske bevægelser, når i overværelse af hajer, som disse kan henlede opmærksomheden på dig og, værre endnu, giver dig udseende af at blive såret. Hvis du ser en haj i nærheden, mens du dykning, ophold så stille som muligt for at undgå at tiltrække sin opmærksomhed eller true den.
 7. 7
  Svømme i en gruppe. Uanset faren for hajer, bør du undgå at svømme alene. Hvis hajer er til stede, men det er endnu vigtigere at rejse med en kammerat eller en gruppe. Hajer er mindre tilbøjelige til at henvende sig og angribe en gruppe af mennesker, og hvis et medlem af gruppen bliver angrebet, er hjælpen umiddelbart tilgængelige. Når man dykker i overværelse af hajer, bør man medlem af gruppen blive opkrævet udelukkende ser hajer og afsløre ændringer i deres adfærd.
 8. 8
  Genkend aggressiv adfærd. Hajer svømmer langsomt og jævnt generelt ikke er en trussel. De kan henvende dykkere, men er generelt bare nysgerrig, da de gør det. Hvis en haj begynder at lave pludselige bevægelser, svømning hurtigt eller uregelmæssigt, eller hvis det viser tegn på aggression eller irritation - pege sine brystfinner ned hvælver ryggen, peger hovedet opad, zig-zag, eller opladning - det kan være overvejer et angreb. Svøm hurtigt og smidigt til sikkerhed, enten ud af vandet eller til en forsvarlig placering, og forberede sig på at
 9. 9
  Bo ud af vandet om natten og i daggry og skumring. Hajer jage mest aktivt på disse tidspunkter, og de er sværere for dig at se i mørke omgivelser. Også i haj-udsatte områder forsøge at undgå overskyede dage, da det ligner de lysniveauer ved daggry og skumring er fodring gange.
 10. 10
  Hold ud af vandet, hvis blødning. Hvis du har et åbent sår. Kvinder behøver ikke at være bekymret, hvis de oplever menstruation. Tamponer afhjælpe dette, og uden en mængden af ​​blod frigivet i en 30-45 minutters dyk ville være usædvanligt små.
 11. 11
  Undgå provokerende hajer. Lidt mindre end halvdelen af ​​dokumenterede haj angreb skyldes provokation eller chikane af hajer, navnlig ved dykkere. Brug fornuften og give hajer masser af plads. Forsøg ikke at fange eller prod hajer. Må ikke hjørne dem, og ikke forsøge at komme tæt på dem til at fotografere dem. Men, hvis du nødt til at komme tæt på, skal du sørge for at bære et våben. (Se tidligere afsnit.)

Tips

 • Mens hajer bebor oceaner over hele verden, angrebene er mest hyppige i Florida. Andre "hotspots" omfatter Australien, Hawaii, Sydafrika og Californien.
 • Hold kæledyr ud af vandet. Deres sprøjt og uregelmæssige bevægelser, kombineret med deres mindre størrelse, kan henlede aggressive hajer.
 • Undgå at komme ind i vandet i tidlige morgener eller sene aftener / nat, da dette er, når hajer er generelt mest aktive med deres fodring og har tendens til at bevæge sig tættere på land.
 • Hvor der er sæler, der sandsynligvis hajer. Undgå svømning eller kajaksejlads i bugter, hvor sæler bor.
 • Undgå svømning i skumle eller snavset vand, da dette kan øge chancen for en haj fejl dig for en af ​​deres sædvanlige byttedyr kilder (skildpadder, sæler osv.).
 • Hvis du er dykning og har fisk eller abalone, (når spearfishing, for eksempel), ikke binde din fangst til din krop. Sørg for at du hurtigt og nemt kan udløse låsen, hvis du ser en haj, og lad din fangst gå og forlade området, hvis en haj udebliver. Hajen er sandsynligt mere interesseret i dine fisk, end det er i dig.
 • Må ikke bære baggy tøj. Det gør dig til at ligne en kæmper fisk.
 • Når dykning, gå direkte til bunden. Hvis du svømme på overfladen det vil gøre dig til at ligne en fisk.
 • Prøv at undgå at komme i vandet, når der ikke haj net eller livreddere er til stede.
 • Der er i øjeblikket ingen troværdig "haj afvisende" kommercielt tilgængelige, selv om begge en elektronisk enhed, og et kemikalie, der synes at være effektiv er blevet udviklet i de seneste par år. Det kan være tilgængelige for forbrugerne i den nærmeste fremtid.
 • Shark bure er effektive, men de alvorligt begrænse din evne til at udforske, og de er ikke nyttigt for eller til rådighed for de fleste dykkere og recreationists.

Advarsler

 • Tilstedeværelsen af ​​marsvin og delfiner gør ikke et område sikkert. Mens disse dyr er kendt for at angribe hajer, de også lever på nogle af de samme byttedyr, og de er sandsynligvis vil blive fundet i samme område.
 • Udvis særlig forsigtighed i mørke vand. Når sigtbarheden er lav, kan en haj fange dig som en overraskelse. Desuden kan en haj angribe dig i lav sigtbarhed, fordi det fejl, du for et andet dyr. Den mest almindelige form for haj angreb er en hit-and-run angreb, hvor haj bider én gang og derefter forsvinder, ofte i mørke vand eller bryde surf nær kysten. Man mener, at hajen går ind for en smag, og derefter, at indse, at den menneskelige ikke er, hvad det forventede, går væk.
 • Også mens i ferskvand eller brakvand, nær kysten, være forsigtig med bull hajer, som kan gå i ferskvand og saltvand.
 • Angreb fra store eller mellemstore hajer er farlige og potentielt dødbringende. Selv mindre hajer (og mange andre typer af fisk) kan påføre smertefulde bid, så undgå at provokere dem, og altid udvise forsigtighed, når i deres rige.