Wkedk

Sådan overlever en støv storm eller sandstorm

Sandstorme er blandt naturens 's mest voldelige og uforudsigelige fænomener. Høj vind løfte snavs partikler eller, i tilfælde af sandstorme, sand, i luften, udløse en turbulent, kvælende sky af partikler og reducere synlighed til næsten ingenting i løbet af sekunder. Næsten alle støvstorme er i stand til at forårsage skader på ejendom, skader, og dødsfald, og mens de er oftest forbundet med Sahara og Gobi regioner, kan de forekomme i alle tørre eller halvtørre klima. Ligegyldigt hvor du bor, er det en god ide at vide, hvad de skal gøre, hvis du ser en mur af sand racing mod dig.

Steps

Sådan overlever en støv storm eller sandstorm. Agt støv storm advarsler.
Sådan overlever en støv storm eller sandstorm. Agt støv storm advarsler.
 1. 1
  Agt støv storm advarsler. Støvstorme er mest tilbøjelige til at forekomme på varme dage under visse atmosfæriske betingelser, så kan meteorologer ofte forudsige muligheden af ​​disse storme. Stil ind på lokale tv-og radiotransmissioner, før de rejser i varme, tørre forhold, og overveje omdirigering eller forsinke din rejse, hvis støvstorme forudsiges. Roadside tegn kan også være tilgængelige til at advare dig om støv storm fare.
 2. 2
  Vær forberedt. Hvis du er i en storm-udsat område, bære en maske designet til at filtrere små partikler, og bringe lufttætte beskyttelsesbriller til. Det er også klogt at medbringe en forsyning af vand, hvis du sidder fast i en storm. Støvstorme er som regel ledsaget af høje temperaturer, og du kan hurtigt blive dehydreret i tør varme og kraftig vind. Bær eller bære tøj, der dækker din krop til at beskytte dig mod sandblæsning, og for at holde dig varm i tilfælde af frigid vinde en vinter støv storm, som hurtigt kan føre til hypotermi.
 3. 3
  Outrun stormen. Hvis du ser en støvstorm fra nogle afstand, og du er i en eller har adgang til en, kan du være i stand til at løbe det eller omvej omkring det. Nogle støvstorme kan rejse på mere end 75 miles i timen, men de rejser ofte meget langsommere. Forsøger at løbe en storm, er imidlertid ikke tilrådeligt, hvis du nødt til at sætte dig selv i fare ved at rejse ved høje hastigheder. Hvis stormen er ved at indhente med dig, er det bedst at stoppe og forberede sig til det. Når den er indtaget af stormen, kan din synlighed potentielt blive reduceret til nul i løbet af få sekunder.
 4. 4
  Træk over. Hvis du er i transit og synlighed falder til mindre end 300 meter, pull off road (forlade motorvejen hvis det er muligt), skal du indstille din parkeringsbremsen, slukke dine forlygter, og sørg bremselygter og blinklys er også slukket. I mange tilfælde, hvis dine lygterne er tændt, vil andre bilister bruge baglygter på den person foran dem som en guide til at hjælpe navigere vejen foran dem. Hvis du er trukket væk fra vejen og sidder der med dit lys på, utroligt, nogen tror, ​​de kan følge dig og køre lige ud på vejen eller endda kollidere med dig! Drejning dine forlygter slukket, mens stationeret væk fra vejen, vil reducere muligheden for en påkørsel bagfra. Hvis du ikke er i stand til sikkert at trække væk fra vejen, holde dine forlygter på, tænd din havariblink, bremse, og fortsætte med forsigtighed, lyder dit horn med jævne mellemrum. Brug motorvejen centerlinie til at vejlede dig, hvis du ikke kan se foran dig. Træk på det nærmeste sikkert sted.
 5. 5
  Tag dækslet og blive sat. Forsøg ikke at bevæge sig i en blændende storm, da du ikke vil være i stand til at se potentielle farer på din vej.
  • Hvis du er i et hus eller robust struktur, blive inde. Hvis du hurtigt kan nå husly, før en støv storm frem til dig, får der så hurtigt som muligt. Luk alle og og vente stormen.
  • Hvis du er i et køretøj, roll up vinduer og slukke ventilationskanaler, der bringer luft udefra i.
  • Hvis du sidder fast udenfor, opsøge en stor sten eller andet landskabsform til at beskytte dig i det mindste delvist.
   • Kom til højtliggende, da den tætteste koncentration af sand er hoppende tæt på jorden, men kun hvis (1) du kan finde en sikker, fast, høj punkt (2) stormen ikke er ledsaget af og (3) der er ingen fare for at blive ramt af tungere flyvende vragrester.
   • Må ikke ligge i en grøft, da flash oversvømmelser kan forekomme, selvom ingen regn falder, hvor du er. I selve støvsky, regn generelt tørrer op før den når jorden, men det kan være regner i nærheden, og grøfter, Arroyos og andre lavtliggende områder kan hurtigt oversvømme.
   • Hvis du har en kamel, har det sidde ned, og tryk dig mod sin læside. Kameler er godt tilpasset til at overleve i støvstorme.
   • Hvis du er i klitterne, ikke søge ly lige på læsiden af ​​klitten. De kraftige vinde kan afhente enorme mængder af sand meget hurtigt, og du kan finde dig selv at blive begravet i sand.
 6. 6
  Bær en maske. Hvis du har en respirator eller maske designet til at filtrere små partikler, sætte det på med det samme. Hvis du ikke har en maske, wrap en bandana eller en anden stykke stof omkring din næse og mund. Fugt det en smule, hvis du har nok vand. Påfør en lille mængde vaseline på indersiden af ​​dine næsebor for at forhindre udtørring af dine slimhinder.
 7. 7
  Beskyt dine øjne. Briller giver minimal beskyttelse mod blæser støv eller sand, men lufttætte beskyttelsesbriller er bedre. Hvis du ikke har, wrap et stykke stof stramt omkring hovedet for at beskytte dine øjne og ører.
 8. 8
  Beskyt dig selv fra flyvende objekter. Dække så meget af kroppen som muligt for at beskytte dig selv fra flyvende sand. Hertil kommer, mens vind-drevne sand kan skade kan en støv storm høje vind også bære tungere (og dermed farligere) objekter. Hvis du finder dig selv uden, så prøv at holde lav til jorden og beskytte dit hoved med armene, en rygsæk, eller en.

Tips

 • Hvis det er muligt, undgå at bære kontaktlinser i områder udsat for støvstorme. Selv små mængder af luftbårent støv kan forårsage øjenirritation og synsproblemer for brugere af kontaktlinser, og tørre, varme forhold alene kan give ubehag. Tag dine briller, når du arbejder eller rejser i en ørken.
 • Ophold med gruppen. Hvis du rejser i en gruppe, skal du ikke vove fra under et støvet storm. Du kan hurtigt blive håbløst tabt. Medlemmerne af gruppen skal blive sammen og holde hinanden i hånden eller låse arme. Hvis det er absolut nødvendigt for nogen at forlade gruppen - som det kan være tilfældet i militære operationer, for eksempel - den pågældende person skal være sikret med et reb (den anden ende skal fastgøres til en person, der forbliver med gruppen ), således at han eller hun trygt kan vende tilbage.
 • Støvstorme varierer i både størrelse og varighed: de fleste er ganske små og sidste kun et par minutter, mens den største kan udvide hundredvis af miles, tårn mere end en kilometer ind i himlen, og sidste i mange dage. Ideelle støv storm betingelser er også ideelle til tordenvejr, og lyn ofte ledsager en støv storm. Læs den tilhørende Google for detaljer om , hvordan du beskytter dig selv under et tordenvejr.
 • Blive inde og ikke gå ud på alle. Hold en telefon, mad, vand og et tæppe. Sørg også for du har en førstehjælpskasse.
 • I ørkenklima ofte køretøjer skabe deres egen mini-sandstorme. Dette udgør et problem for konvojer af køretøjer, som de konstante støvskyer anrette skade på bevægelige dele, og nedsat sigtbarhed kan føre til ulykker. Det kan også bidrage til luftvejsproblemer for folk, der rejser i disse konvojer, så tag en maske og øjenbeskyttelse, hvis du vil rejse gennem ørkenen i et åbent køretøj.

Advarsler

 • Gå ikke ind i en støv storm. Hvis du kan undgå at blive fanget i en storm, ikke friste skæbnen.
 • Hvis det overhovedet er muligt, undgå drift lavtgående fly under en støv storm eller hvis betingelserne for støv storm dannelse er til stede. Betjening lavtgående fly, såsom helikoptere i en støv storm er yderst farligt. Synlighed kan gå fra flere miles til 0 i løbet af få sekunder, og du bliver nødt til at stole på dine instrumenter for "syn". Desuden kan sand indtages i motoren og forårsage potentielt katastrofale mekaniske funktionsfejl. Fly, ligesom andre biler, kan også oprette deres egen mini-sandstorme og pleje bør træffes af on-the-ground flyvningen at beskytte sig selv under start og landing. Derudover bør i ørkenen miljøer fly ikke flyttes på jorden under deres egen magt mere end nødvendigt, for at forhindre risikoen for støv ind i motoren før flyvning, selv begynder. (Men de fleste lette luftfartøjer med stempelmotorer har luftfiltre).
 • Støvstorme kan være særligt farlige for folk med nedsat respiratorisk funktion eller svækket immunforsvar. Indånding af selv små mængder af støv kan forårsage potentielt dødelige komplikationer for folk, der allerede har åndedrætsbesvær.