Wkedk

Hvordan til at behandle en tør socket

Hvis du for nylig har haft en tand eller tænder fjernet, kan du udvikle en eller flere tørre stik (Alveolær osteitis). En tør socket opstår, når blodprop fra webstedet er tabt for tidligt, og knoglen (samt nogle følsomme nerveender) blive blotlagt.

Selvom tørre stikkontakter er en selvbegrænsende tilstand, de kan være ret smertefuldt. Brug trinene i denne artikel, skal du være i stand til at begrænse den smerte og fremskynde inddrivelsen tid

Steps

Hvordan til at behandle en tør socket. Vend tilbage til din mundtlige kirurg eller tandlæge.
Hvordan til at behandle en tør socket. Vend tilbage til din mundtlige kirurg eller tandlæge.
 1. 1
  Vend tilbage til din mundtlige kirurg eller tandlæge. Tandlægen vil være i stand til korrekt diagnosticere tørre socket, rense den og pakke den med medicineret gaze. Du kan blive bedt om at returnere med jævne mellemrum, indtil stikket heler.
 2. 2
  Tag en smertelindring, at tandlægen har ordineret efter forskrifterne. Hvis der ikke er ordineret, kan du begynde at tage ekstra styrke Tylenol (acetaminophen / paracetamol) med jævne mellemrum. Følg instruktionerne på flasken eller som leveres af din mundhygiejne specialist. Du kan også bruge en non-steroide anti-inflammatorisk lægemiddel (NSAID) såsom aspirin eller ibuprofen (Advil). NSAID'er kan sikkert tages med Tylenol, men tjek med din tandlæge eller lokale stof butik, om nogen recept smertelindring kan bruges sammen med disse lægemidler. Vær forberedt på at have behov for smertelindring i en længere tid kontinuerligt og gem stærkere medicin til natten brug til at hjælpe med søvn. Smerter forbundet med en tør socket kan være intens og langvarig (flere uger), og ikke nødvendigvis indikerer en infektion. Hvis du føler, du kan have en infektion søge yderligere sundhedsmæssige rådgivning.
 3. 3
  Brug sprøjten til at rense noget mad ud af kontakterne. Fyld sprøjten med enten nogle ren flydende Orajel, et vand-og Orajel løsning, eller en vand og olie af nelliker løsning (vand nelliker ned en masse, kan den brænde). Squirt løsningen direkte i stikkene.
 4. 4
  Undgå mad, der ofte efterlader partikler bagefter. Dette omfatter ting som popcorn, nødder og kartoffelchips. I stedet spiser bløde eller flydende fødevarer, der kan nemt skylles væk.
 5. 5
  Skyl regelmæssigt med varmt vand og salt. Tilsæt ca en halv teskefuld salt til en kop lunkent vand og hvislen forsigtigt.
 6. 6
  Få nogle fed olie fra din lokale apotek. Bland 2-3 dråber med lidt vand, og dup lidt i soklen med en vatpind.

Tips

 • Der må ikke ryges, før dit tandkød har haft en chance for at helbrede. Hvis du absolut skal ryge, slå ned på en rulle fugtig gaze på udvindingsstedet og røg ved hjælp af små drags.
 • Vær forberedt. Må ikke planer om at gå ud i flere timer uden at bringe langs din Tylenol, sprøjte, osv. Du kan føle okay nu, men hvis smerten kommer tilbage, vil du være ked af.
 • Prøv at bruge Chloraseptic i kunstvanding sprøjte. Ikke alene vil det hjælpe med rengøring, vil det også dulme det for et par minutter.
 • Røde Kors Tandpine Kit har været en redningskrans for mig. Jeg købte det på Walgreens for under ti bucks. Har en fed og olivenolie blanding med bomuld træpiller, der er perfekte til at placere på den tørre socket-området.

Advarsler

 • Fed olie kan anvendes til at mindske smerter og betændelse
 • Må ikke øge dosis eller mix smertestillende medicin uden at tale med en sundhedsmedarbejder.
 • Anvendelse af sugerør inden for den første uge af en ekstraktion vil i høj grad forøge risikoen for en tør socket.
 • 30% af kvinder, der tager p-piller oplever tørre stikkontakter efter deres operation. Det bedste tidspunkt at få dine visdomstænder fjernet er i løbet af sidste uge af din menstruationscyklus (dag 23 gennem 28).
 • Rygning inden for de første 24-48 (Dette antal varierer op til 7 dage eller endda tre uger, det afhænger af den enkelte, men mindst 24 timer) Åbningstider ekstraktion kan også føre til øget risiko for en tør socket.