Wkedk

Sådan overlever en riptide

Rip strømme, også kendt som riptides eller undertows, er lange, smalle bånd af vand, der kan trække genstande fanget i dem væk fra kysten og ud til havet. Rip strømme er farlige, og det er bedst at lære at identificere og holde sig ude af dem. Men hvis, får du fanget i en rip strøm, er det relativt nemt at flygte, hvis du ved hvad de skal gøre.

Steps

Sådan overlever en riptide. Hold fødderne på bunden så meget som muligt, når i surf forhold.
Sådan overlever en riptide. Hold fødderne på bunden så meget som muligt, når i surf forhold.
 1. 1
  Hold fødderne på bunden så meget som muligt, når i surf forhold. Rip strømme kan forekomme i alle havet eller sø, hvor surf betingelser (bryde bølger) eksisterer. Hold din fast på søen eller havbunden vil hjælpe dig med at undgå at blive skyllet ud i havet med en rip strøm.
 2. 2
  Forbliv rolig, hvis en rip strøm begynder at trække dig væk fra kysten. Hvis du bliver fanget i en rip strøm, vil din første indskydelse sandsynligvis være at gå i panik. Må ikke bekymre dig, kan du slippe for strøm, men du bliver nødt til at holde hovedet klart om dig. Forstå, at en rip strøm formentlig ikke vil trække dig under vandet, og det vil kun trække dig væk fra kysten.
 3. 3
  Genvind fod, hvis muligt. Hvis den aktuelle er relativt svag, og du er på lavt vand, vil du sandsynligvis være i stand til at røre bunden igen og forhindre dig i at blive trukket længere ud. Hvis du ikke kan røre bunden, ikke kæmpe imod strømmen. Rip nuværende ofre drukner fordi de bliver udmattede kæmpe den nuværende. Spar din energi for metodisk svømning og holde sig oven vande.
 4. 4
  Ring efter hjælp med det samme, hvis du ikke kan svømme godt. Rip strømme er særligt farlige for folk, der ikke kan eller som ikke kan svømme godt. Hvis du ikke er en god svømmer, få opmærksomhed af en livredder eller andre beachgoers ved at vinke dine arme og råben om hjælp.
 5. 5
  Svøm parallel til kysten for at komme ud af den nuværende. Blive fanget i en rip strøm er ligesom at blive hængende på en trædemølle, som du ikke kan slukke. Heldigvis rip strøm, ligesom løbebånd, er som regel temmelig smalle - De er ude sjældent over 100 meter bred - så behøver du kun komme til den side af revlehul (skridt væk fra løbebåndet) at undslippe. Snarere end svømme mod strømmen mod kysten, svømme parallelt med kysten. Som du gør det, vil revlehul bære dig længere væk fra kysten, men husk, ikke panik. Fortsæt svømme parallelt med kysten indtil du er fri af de nuværende - som regel ikke mere end 100-150 meter ned stranden fra det punkt, hvor du har indtastet vandet.
  • Flyde på ryggen eller slidbane vand, hvis du ikke kan svømme ud af den nuværende. Hvis du ikke kan svømme, eller hvis du bliver træt, før du formår at gøre det ud af den nuværende, bevare din energi og holde sig oven vande. Fortsæt med at signalere efter hjælp, hvis der er mennesker til stede. Hvis du er alene, bare slappe af og holde sig oven vande, indtil du har nok energi til at fortsætte med at svømme. Rip strømme generelt aftager 50-100 meter fra kysten, så du til sidst stoppe få trukket længere ud.
 6. 6
  Svøm mod kysten når du slippe for strømmen. Når du er ude af den nuværende, enten fordi du har nået sin side eller du har været udført langt nok for den aktuelle at stilne, gøre din vej tilbage til kysten. Det er generelt en god idé at svømme diagonalt mod kysten og væk fra den nuværende snarere end svømning lige tilbage, da sidstnævnte metode kan bringe dig tilbage i den nuværende. Du kan være en vis afstand fra kysten på dette punkt, så stop og flyde jævnligt hvis du har brug for at hvile.

Tips

 • Ulykkelige ofre tendens til at bære sig selv ud ved at kæmpe rip strøm ved at svømme til kysten: Husk, svømme til siden for at undslippe tidevandet, som er relativt smalle.
 • Må ikke være flove over at bede om hjælp. Hvis det er usikkert hvordan de skal reagere, mens i en rip strøm og en strand livredder er i nærheden, bølge på dem. Det er vigtigt at bølge med begge hænder, den universelle tegn på svømmer nød. Strand livreddere har erfaring og uddannelse med rip strøm, og er der for at hjælpe dig ud.
 • En understrøm eller rip tidevandet er det samme som en rip strøm. Rip nuværende er den mest præcise beskrivelse af fænomenet. Udtrykket understrøm, i særdeleshed, er misvisende: rip strøm trækker folk ud på havet, men de kan ikke trække dem under vandet.
 • Rip strømme fortjener respekt, men du behøver ikke at frygte dem. Livreddere sommetider bevidst svømme i dem for hurtigt at nå en person ud over brændingen, og surfere finde dem nyttige for nemt komme ud for at fange bølgerne. Livreddere og surfere, selvfølgelig, er meget dygtige svømmere og har erfaring svømning i surf betingelser, så de fleste af os skal ikke med vilje ind i en rip strøm. Når det er sagt, hvis du bliver fanget i et, forblive rolig.

Advarsler

 • Rip strømme vil ikke altid rejser vinkelret på stranden, nogle vil rejse parallelt. Se på stranden for at opdage, hvilken vej du rejser.
 • Aldrig svømme mod strømmen. Det vil være stærkere end dig, og det vil være opbrugt dig, som kunne gøre dig drukne. Mange mennesker, der drukner, kan være stærke svømmere, der tror, ​​de kan svømme hurtigere strømmen.
 • Hold ud af rip strøm, hvis muligt. Overhold alle skilte. Når du rejser, skal du altid sørge for at der er andre, svømning på den samme strand som dig. Hvis ikke, kan det være kendt for de lokale som en farlig strand.