Wkedk

Hvordan til at klare med obsessiv-kompulsiv sygdom

Er du konstant kontrol for at se, om dit hjemmearbejde er gjort, lysene er slukket, og dørene låst? Eller er du plaget af uhensigtsmæssige påtrængende tanker, som du har at gøre med ved at udføre dine specielle rutine? Denne artikel er blevet skrevet for at hjælpe dig med at håndtere OCD (OCD).

Steps

Hvordan til at klare med obsessiv-kompulsiv sygdom. Få din tilstand diagnosticeret korrekt.
Hvordan til at klare med obsessiv-kompulsiv sygdom. Få din tilstand diagnosticeret korrekt.
 1. 1
  Få din tilstand diagnosticeret korrekt. Chancerne er, hvis du læser denne artikel, så har du enten allerede blevet diagnosticeret med OCD eller alvorligt mistanke om det. Se en psykolog og få din tilstand diagnosticeret. Du kan blive ramt af OCD, hvis du har nogen af ​​følgende symptomer.
  • En vane at kontrollere alt flere gange. Dette omfatter ting som at kontrollere, at du har låst din bildør mange gange, tænde lys og fra en bestemt antal gange for at se, at de virkelig er slukket, kontrollere, at du har låst din bildør, kontrol mange gange, at din dør er låst, kontrollere, at du har låst din bil døren, og gentage tingene igen og igen. Mennesker, der lider af OCD normalt indse, at deres tvangstanker er irrationelle.
  • En besættelse med hånd-vask eller snavs / forurening. Mennesker, der lider af denne vil vaske deres hænder efter berøring noget, de betragter som "forurenet".
  • Påtrængende tanker. Nogle mennesker med OCD lider påtrængende tanker: tanker, der er uhensigtsmæssig, og at årsagen til stress til patient. Disse normalt falder i de tre kategorier af uhensigtsmæssige voldelige tanker, uhensigtsmæssige seksuelle tanker og blasfemiske religiøse tanker.
  • En kropslig besættelse. Nogle mennesker får tvangstanker end kropsfunktioner såsom at trække vejret eller synke. Dette er relateret til påtrængende tanker, men fysisk i naturen. Det er også sandsynligt, at være relateret til panikanfald og angst, og det kan også være relateret til et fysisk problem.
 2. 2
  Forstå besættelse / stress / tvang mønster. Rutine for OCD ramte normalt er:
  1. Den besættelse. Besættelse er tanken, at du er smittet, eller påtrængende tanker, eller "behov" for at tjekke alt flere gange.
  2. Stress. Den besættelse får dig stor stress. Hvis din besættelse er, at den "behov" for at kontrollere, at din dør er låst ti gange, er stress forårsaget af den bekymring, at du kan få røvet, hvis døren ikke er faktisk låst. Hvis du er besat med at vaske dine hænder flere gange, vil frygten for forurening stress dig. Endelig, hvis du har uhensigtsmæssige tanker f.eks blasfemiske religiøse tanker, kan din stress kommer fra en frygt for straf.
  3. Det tvang. Den tvang er "rutine" du skal udføre for at kunne håndtere stress forårsaget af besættelse. Det kunne kontrollere, at lysene er slukket fem gange, siger nogle selvopfundne bøn, eller vask dine hænder. Du kan finde dig selv hævder, at den stress, du lider som et resultat af at skulle kontrollere låsen flere gange, er mindre end den stress, du kunne gå igennem i tilfælde af et røveri.
 3. 3
  Lære at skære mønstret slukket. For at klare obsessiv-kompulsiv sygdom, er du nødt til at lære at forhindre besættelse / stress / tvang cyklus fra at gå videre.
  1. Erkend, at dine tvangstanker er ude af din kontrol. Ligegyldigt hvad du gør, din besættelse, det være sig en kæde af påtrængende tanker, gentagne gange at kontrollere noget, eller trangen til at vaske dine hænder igen, vil besættelse ske. Intet du kan gøre her.
  2. Indse, at stress, på den anden side, er i din kontrol. Din besættelse vil forårsage dig stress kun, hvis du mener, at besættelse er rationelle. Hvis du overbevise dig selv at OCD er årsagen til din besættelse, vil du ikke have nogen grund til at føle sig bekymret. Sig din besættelse er påtrængende blasfemiske religiøse tanker. Din stress vil være forårsaget af forestillingen om, at du vil blive straffet for disse tanker. Hvis du overbevise dig selv, at disse tanker er forårsaget af din OCD, vil du ikke have nogen grund til at understrege. Gud (eller guder, afhængigt af hvad du mener) ikke / ikke straffe folk for tanker som følge af psykiske sygdomme ud af ens kontrol.
  3. Forstå, at selv hvis du undlader at styre stress, kan du forhindre dig selv fra at udføre tvang. Bare ikke gøre det. Sig din besættelse gentagne gange vaske dine hænder. Hvis du tvinger dig selv til ikke vaske dine hænder unødigt, vil du være i stand til at afskære cyklen på sidste trin. Dette resulterer i en form for "eksponering terapi", hvor du er "udsat" til besættelse uden at kunne udføre tvang. Som tiden skrider frem, vil styre dit problem bliver lettere og lettere.
 4. 4
  Udsætte dig selv for frygt. Dette er en fantastisk måde at mindske en bestemt frygt eller fobi. Udsætte dig selv for en frygt gentagne gange vil dulme dig til det. Grunden til at vi har en frygt er, fordi vi forbinder det specifikke objekt med en negativ følelse eller erfaring, hvis du ændrer det til en positiv oplevelse, så vil det ikke længere være en frygt!
 5. 5
  Lad ikke OCD definere hvem du er. Du er mere end din tilstand. Skriv en liste over alle de fantastiske kvaliteter du besidder og læse det igen, hver gang du føler dig nede.
 6. 6
  Lykønske dig selv. Hver gang du opnå noget, som du ikke kunne opnå før kompliment dig selv og føle sig stolt. Selv om det ville være en lille bedrift til en anden person, hvis du føler dig godt om det, så lad dig vide!
 7. 7
  Se en psykolog eller terapeut. Hvis du ikke kan styre dit problem, og det begynder at blande sig med dit sociale liv eller daglige aktiviteter, se en ekspert. Du kan modtage terapi eller medicin til at lindre dine symptomer. Når man ser for terapi, så sørg for at få eksponering Respons Prevention. Dette er den mest effektive behandling til rådighed nu.
 8. 8
  Hvis din OCD får dig til at øve kompulsiv adfærd, lære at kontrollere dem. Nogle kompulsiv adfærd kan styres af dig selv. Hvis du finder det svært at kontrollere dem, søge hjælp fra en psykolog eller din læge.

Tips

 • Betro sig til en ven om din OCD og dine bestræbelser på at håndtere det. Det hjælper at have en vis støtte.

Advarsler

 • Hvis din OCD bliver et stort problem, og begynder at blande sig i dit liv, straks se en psykolog.